Tisíce ľudí v Riu de Janeiro protestovali proti favoritovi prezidentských volieb

NETKY.SK • 30 September 2018, 09:08 • 2 min
Tisíce ľudí v Riu de Janeiro protestovali proti favoritovi prezidentských volieb

RIO DE JANEIRO - Tisíce Brazílčanov sa v sobotu v Riu de Janeiro zúčastnili na proteste proti favoritovi prezidentských volieb Jairovi Bolsonarovi, ktorý má kvôli svojim znevažujúcim vyhláseniam na adresu žien, černochov a gayov mnoho odporcov.

slovakia

left justify in out

Na demonštrácii v centre Rio de Janeira sa tancovalo a spievalo a jej účastníci podľa agentúry AP skandovali: "Jeho nie!" Jeho o heslo, ktoré je typické pre časť voličov snažiacich sa zabrániť Jairovi Bolsonarovi získať v októbrových voľbách funkciu prezidenta.

 

Podľa AP sa na demonštrácii proti Bolsonarovi zúčastnilo asi 7000 ľudí. Počas víkendu sa však v Brazílii uskutočnia aj mítingy na podporu tohto kandidáta.

 

Z prieskumov verejnej mienky vyplýva, že Bolsonaro je favoritom prezidentských volieb - volilo by ho 28 percent opýtaných. Bolsonaro má však spomedzi všetkých kandidátov aj najvyššiu mieru odmietania voličmi. Tento faktor by mohol byť obzvlášť dôležitý, keby sa o prezidentovi rozhodovalo až v druhom kole volieb. Vo väčšine prieskumov však Bolsonaro vyšiel z druhého kola porazený.

 

Bolsonaro má obzvlášť nízku podporu u žien, ktoré v sobotu viedli protesty proti nemu, i keď medzi demonštrantmi boli aj muži a deti.

Bolsonara, ktorého pred tromi týždňami na predvolebnej akcii bodol útočník nožom do brucha, prepustili v sobotu z nemocnice, kde sa počas hospitalizácie podrobil viacerým chirurgickým zákrokom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies