Tisíce ľudí v Marseille demonštrovali za Izrael

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 17:30 • 2 min
Tisíce ľudí v Marseille demonštrovali za Izrael

PARÍŽ - Tisíce ľudí vyšli v nedeľu večer do centra francúzskej metropoly Marseille, kam prišli vyjadriť svoju podporu Izraelu v čase vojenského zásahu jeho armády v palestínskom Pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Podujatie bolo vôbec prvé svojho druhu od začiatku ofenzívy, predtým sa vo veľkých francúzskych mestách demonštrovalo proti židovskému štátu. Podobne tomu napriek úradnému zákazu protiizraelských demonštrácií bolo v sobotu v hlavnom meste Paríž. V putách po zrážkach s políciou skončili desiatky ľudí. Okrem Paríža sa veľké protiizraelské demonštrácie konali minulý týždeň aj v mestách Lyon či Štrasburg. Francúzsko je totiž domovom jednej z najväčších moslimských menšín v Európe.

 

Izraelská armáda v nedeľu po vypršaní niekoľkohodinového humanitárneho prímeria opäť obnovila útoky v Pásme Gazy. Počet obetí trojtýždňovej izraelskej ofenzívy na strane Palestínčanov už prekročil hranicu 1000 mŕtvych, 35 obetí hlásia na izraelskej strane. Násilie je vyústením napätia spôsobeného júnovým únosom a zabitím troch izraelských tínedžerov a následným upálením palestínskeho mladíka. Zároveň je to dôsledok neschopnosti dosiahnuť mier na Blízkom východe a dohodu o podmienkach vzniku samostatného palestínskeho štátu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies