Tisíce ľudí v Berlíne demonštrovalo za jednotnú Európu a proeurópsky výsledok volieb vo Francúzsku

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 08:21 • 2 min
Tisíce ľudí v Berlíne demonštrovalo za jednotnú Európu a proeurópsky výsledok volieb vo Francúzsku

BERLÍN - Tisíce ľudí sa dnes zhromaždili v nemeckom hlavnom meste Berlín, aby podporili myšlienku zjednotenej Európy a proeurópsky výsledok francúzskych prezidentských volieb.

slovakia

left justify in out

Pravidelné týždenné demonštrácie, organizované radovými členmi hnutia Pulz Európy (Pulse of Europe) v Nemecku a ďalších európskych krajinách, sa začali konať koncom roka 2016, aby boli protiváhou silnejúcim nacionalistickým náladám v Európe a narastajúcemu odporu voči Európske únii.

 

Hnutie zdôrazňuje svoju nezávislosť od politických strán. Oznámilo tiež, že demonštrácie plánuje zvolávať každú nedeľu minimálne do prezidentských volieb vo Francúzsku, ktorých prvé kolo sa koná dnes a druhé 7. mája.

 

Tisíce demonštrantov sa dnes stretli na berlínskom námestí Gendarmenmarkt. Mávali únijnými modrými vlajkami so žltými hviezdami, držali pútače s nápisom "Berlín miluje Francúzsko" a spievali hymnu EÚ "Óda na radosť".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies