Tisíce ľudí v Aténach demonštrovali proti vláde Alexisa Tsiprasa

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 07:26 • 2 min
Tisíce ľudí v Aténach demonštrovali proti vláde Alexisa Tsiprasa

ATÉNY - Niekoľko tisíc demonštrantov požadovalo dnes pred budovou parlamentu v Aténach odstúpenie gréckej vlády na čele s premiérom Alexisom Tsiprasom.

slovakia

left justify in out

Protestnú akciu pod heslom "Odstúpte" zvolali prostredníctvom internetu priaznivci socialistickej a konzervatívnej opozície, informuje agentúra DPA. Podľa gréckych médií išlo o prvú väčšiu demonštráciu proti Tsiprasovej spoločnej vláde ľavice a pravice, odkedy v septembri 2015 opätovne zvíťazil vo voľbách.

 

Demonštranti vyhlasovali, že už nie sú ochotní trpieť pôsobenie "ľavicovo-pravicového výtvoru", ako nazývajú koalíciu Tsiprasovej Koalície radikálnej ľavice (SYRIZA) a pravicovo populistickej strany Nezávislí Gréci (ANEL). Súčasnej vláde vyčítajú, že ich oklamala, znížila im platy, zvýšila dane, rozvrátila systém zdravotnej starostlivosti a pokračovala v praktizovaní rodinkárstva.

 

Vláda zase obvinila demonštrantov, že podnecujú sociálne nepokoje.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies