Tisíce ľudí utekajú pred lesnými požiarmi na juhu Austrálie

NETKY.SK • 3 Január 2015, 15:20 • 2 min
Tisíce ľudí utekajú pred lesnými požiarmi na juhu Austrálie

SYDNEY - Austrálski požiarnici bojujú s veľkými lesnými požiarmi, ktoré ohrozujú domovy v štátoch Južná Austrália a Viktória.

slovakia

left justify in out

Polícia vyhlásila stav ohrozenia a varovala obyvateľov, že ich životy sú v nebezpečí. Tisíce ľudí preto pred ohňom utekajú do bezpečia. Šéf hasičov Južnej Austrália uviedol, že požiare v Adelaide Hills, severovýchodne od mesta Adelaide, sú najhoršie od roku 1983. Pri nich v oboch štátoch zahynulo 75 ľudí a spôsobili tiež rozsiahle škody.

 

Najnovšie prírodný živel už stihol zničiť šesť domov, zranenia však zatiaľ nehlásia. Šíreniu ohňa napomáha sucho, vysoké teploty a silný vietor. Podľa odhadov bude trvať niekoľko dní, kým sa plamene podarí dostať pod kontrolu.

 

Ničivé požiare sú v letných mesiacoch v Austrálii bežné, niekedy s tragickými následkami. V roku 2009 si vyžiadali 173 obetí a vo Viktórii zničili viac než 2 000 domov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies