Tisíce ľudí ušli pred povodňami v Južnej Amerike do núdzových prístreší

NETKY.SK • 28 December 2015, 17:22 • 2 min
Tisíce ľudí ušli pred povodňami v Južnej Amerike do núdzových prístreší

BUENOS AIRES - Desaťtisíce ľudí v niekoľkých krajinách Južnej Ameriky strávili vianočné sviatky v núdzovom prístreší po tom, ako ich rozsiahle záplavy vyhnali z domovov, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Záplavy spôsobili silné dažde, v dôsledku ktorých sa rozvodnili rieky. Prišli na začiatku letných mesiacov na južnej pologuli, čo znamená, že utečenci súčasne bojujú s teplom, komármi a hadmi.


Tridsaťtriročnú Argentínčanku Josefinu Monsonovú z mesta Concordia, ktoré leží 264 kilometrov na sever od hlavného mesta Buenos Aires, evakuovali na Štedrý deň do miestnej školy. Agentúre Associated Press dnes povedala, že povodne kontaminovali aj vodu vo vodovodnej sieti a z kohútikov tečie "znečistená voda".


V Argentíne evakuovali pred záplavami najmenej 20.000 ľudí, v najviac postihnutom susednom Paraguaji ich evakuovali 100.000 a niekoľko tisíc ľudí evakuovali aj v Uruguaji a južnej Brazílii.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies