Tisíce ľudí si v Donecku pripomenuli sovietsky sviatok

NETKY.SK • 24 Február 2015, 12:01 • 2 min
Tisíce ľudí si v Donecku pripomenuli sovietsky sviatok

DONECK - Tisíce ľudí sa v pondelok zhromaždili v centre ukrajinského mesta Doneck, aby si uctili sviatok z čias niekdajšieho Sovietskeho zväzu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prítomní vrátane ozbrojených skupín si na Leninovom námestí v Donecku, ktorý je jedným z centier proruských separatistov, okrem iného pripomenuli pamiatku ľudí zabitých počas takmer rok trvajúceho ozbrojeného povstania voči vláde v Kyjeve, informuje portál britského denníka Guardian.

 

Hlavnou súčasťou osláv niekdajšieho Dňa sovietskej Armády a Vojenského loďstva bolo uctenie si sovietskej Červenej armády, ktorá porazila nacistov. Súčasné pomenovanie Deň obrancov vlasti nesie sviatok od pádu Sovietskeho zväzu začiatkom 90. rokov na príkaz ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý ho zároveň opätovne označil za štátny. Na Ukrajine však za taký uznávaný nie je.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies