Tisíce ľudí sa zúčastnili na pohreboch po pokuse o prevrat v Turecku

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 20:48 • 2 min
Tisíce ľudí sa zúčastnili na pohreboch po pokuse o prevrat v Turecku

ISTANBUL - Tisíce obyvateľov sa dnes zúčastnili na pohrebe šiestich ľudí v Istanbule, ktorí boli zabití z piatka na sobotu počas nevydareného vojenského prevratu v Turecku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V zrážkach medzi vládnymi silami a časťou tureckej armády, ktorá sa pokúšala prevziať moc v krajine, zahynulo najmenej 265 ľudí. Nachádzali sa medzi nimi aj civilisti, ktorí počas pokusu o puč vyšli do ulíc.

 

Medzi obeťami pochovanými v Istanbule bol takisto Ilhan Varank, brat Mustafu Varanka, poradcu prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Informovala o tom svetová agentúra AP.

 

Príbuzní obetí na pohrebe plakali a silno sa objímali, aby jeden druhého utešili. Bolo počuť aj skandovanie "Alláhu akbar!" (Boh je veľký!)

 

Smútiaci prítomní takisto žiadali trest smrti pre islamistického duchovného Fethullaha Gűllena, ktorý žije v exile v USA a turecká vláda ho obviňuje z organizovania pokusu o prevrat.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies