Tisíce ľudí sa zúčastnili na Pochode živých v Osvienčime

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 19:18 • 2 min
Tisíce ľudí sa zúčastnili na Pochode živých v Osvienčime

OSVIENČIM - Tisíce mladých ľudí z Izraela a ďalších krajín sveta sa dnes zúčastnili na spomienkovom pochode za obete holokaustu, osobitne 430.000 židov z Maďarska, ktorých do komplexu bývalého koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau priviezli pred 70 rokmi, v roku 1944.

slovakia

left justify in out

Účastníci každoročného Pochodu živých kráčali v tichom sprievode medzi hlavnými časťami niekdajšieho nacistického tábora neďaleko juhopoľského mesta Osvienčim.
     

Mládežníci odetí do modrých pršiplášťov a nesúci bielo-modré izraelské vlajočky si vypočuli príhovor maďarského prezidenta Jánosa Adera. Medzi účastníkmi spomienkového pochodu bolo aj niekoľko ľudí, ktorí pobyt v nacistickom koncentračnom tábore prežili.
     

Tradícia Pochodov živých sa začala v roku 1988 a odvtedy sa do nich celkovo zapojilo viac ako 200.000 účastníkov. Trojkilometrový pochod sa začína pri hlavnej bráne Auschwitzu s neslávne známym nápisom "Arbeit Macht Frei" (Práca oslobodzuje) a končí sa pri pamätníku v tábore Birkenau.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies