Tisíce ľudí sa v Louisville lúčili s Muhammadom Alim

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 17:46 • 2 min
Tisíce ľudí sa v Louisville lúčili s Muhammadom Alim

LOUISVILLE - Tisíce ľudí sa v americkom meste Louisville prišli naposledy rozlúčiť s boxerskou legendou Muhammadom Alim.

slovakia

left justify in out

"Sprievod prešiel v rodnom meste šampióna po významných miestach jeho detstva a kariéry," informovala agentúra dpa.

 

Fanúšikovia s kvetmi a fotkami trojnásobného majstra sveta v ťažkej váhe sa zhromažďovali v uliciach. Následne Aliho pochovali za účasti najbližších na historickom cintoríne Cave Hill Cemetery.

 

Olympijský víťaz zomrel minulý piatok vo Phoenixe na otravu krvi. Komplikácie vyplynuli z Parkinsonovej choroby, ktorou "The Greatest" trpel desaťročia. Skonal vo veku 74 rokov.

 

Po pohrebe sa uskutočnila spomienková rozlúčka, na ktorú organizátori rozdali 15.000 vstupeniek. Podľa priania boxera boli vstupenky na ceremóniu zadarmo a zúčastniť sa na nej mali okrem rodiny napríklad aj bývalý americký prezident Bill Clinton, komik Billy Crystal, či športový žurnalista Bryant Gumbel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies