Tisíce ľudí protestujú v Prahe proti povinnému očkovaniu

NETKY.SK • 12 December 2021, 17:05 • 2 min
Tisíce ľudí protestujú v Prahe proti povinnému očkovaniu

PRAHA - Akciu, ktorej cieľom je tiež vyjadriť nesúhlas s údajným porušovaním osobných slobôd a ústavy ČR, zvolalo hnutie Otevřeme Česko – Chcípl PES.

slovakia

left justify in out

V hlavnom meste Českej republiky sa v nedeľu popoludní na Václavskom námestí zišli protestujúci proti povinnému očkovaniu proti novému koronavírusu, ktoré pre ľudí nad 60 rokov a vybrané profesie schválila končiaca vláda Andreja Babiša. Informoval o tom server Novinky.cz.

 

img

 

Polícia uviedla, že eviduje okolo 4 000 účastníkov a zároveň ľudí vyzvala, aby dodržiavali protipandemické opatrenia. Príslušníci poriadkových síl zatiaľ nemuseli zasahovaťProtestné zhromaždenie odštartovala pieseň Karla Kryla a prejav predsedu iniciatívy Chcípl pes Jakuba Olberta. Demonštranti sa vydali okolo 15:00 z Václavského námestia na pochod smerom k Úradu vlády a Pražskému hradu. Niektorí si priniesli české vlajky či protestné transparenty.

 

Prečítajte si tiež: Desaťtisíce ľudí protestovali vo Viedni proti povinnému očkovaniu

 

Akcia sa má podľa plánu skončiť pri soche prvého československého prezidenta Tomáša Garrigua Masaryka na Hradčanskom námestí."Nie sme proti dobrovoľnému očkovaniu, sme len proti povinnému očkovaniu, ktoré sa tu snaží zaviesť vláda s podporou Parlamentu ČR," napísali organizátori v pozvánke na demonštráciu.

 

img

 

Povinné očkovanie pre seniorov starších ako 60 rokov a niektoré profesijné skupiny má začať platiť od marca. V piatok zverejnili príslušné nariadenie vo vyhláške ministerstva zdravotníctva. Nová nastupujúca vláda Petra Fialu sa však postavila proti tomuto kroku. Kandidát na českého ministra zdravotníctva Vlastimil Válek v piatok oznámil, že nová vláda vyhlášku o povinnom očkovaní upraví.

 

Možno vás zaujme: Milan Krajniak potvrdil, ako to bude s návštevami rodiny počas Vianoc

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies