Tisíce ľudí protestovali vo Viedni proti vykázaniu lesbickej dvojice z kaviarne

NETKY.SK • 17 Január 2015, 06:35 • 2 min
Tisíce ľudí protestovali vo Viedni proti vykázaniu lesbickej dvojice z kaviarne

VIEDEŇ - Tisíce ľudí sa v piatok zhromaždili pred známou kaviarňou vo Viedni a protestovali proti vykázaniu bozkávajúceho sa lesbického páru. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia odhadla, že na proteste sa zúčastnilo približne 2000 ľudí, čo si vynútilo uzavretie jednej ulice v centre rakúskej metropoly. Niektorí demonštranti si dali dlhé bozky. Manažér povestnej kaviarne Café Prückel sa ospravedlnil za to, že minulý víkend povedal dvojici, aby odišla. Obe ženy, Anastasia Lopezová a Eva Preweinová, však tvrdia, že cieľom demonštrácie je pritiahnuť pozornosť k všeobecne rozšírenej diskriminácii homosexuálov vo Viedni.

      

Viedeň je každý rok dejiskom viacerých podujatí, ktoré prilákajú gejov, lesby, bisexuálnych ľudí a transvestitov z celej Európy. Navyše, rakúska speváčka Conchita Wurst sa stala poprednou postavou neheterosexuálnej komunity v Európe.
      

Viedenská turistická agentúra kritizovala vykázanie lesbickej dvojice z kaviarne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies