Tisíce ľudí protestovali vo Francúzsku proti umelému oplodneniu pre lesbické páry

NETKY.SK • 6 Október 2014, 06:39 • 2 min
Tisíce ľudí protestovali vo Francúzsku proti umelému oplodneniu pre lesbické páry

PARÍŽ - Tisíce Francúzov protestovali dnes v Paríži a Bordeaux proti tomu, aby mali lesbické páry prístup k metódam umelého oplodnenia. Informovalo o tom Radio France Internationale (RFI).

slovakia

left justify in out

Demonštranti požadovali aj zachovanie zákazu náhradného materstva a vyjadrovali podporu hodnotám tradičnej rodiny. Podľa agentúry DPA išlo o prvý protest stúpencov konzervatívnej francúzskej opozície voči vládnucim socialistom prezidenta Francoisa Hollanda od februára tohto roku. 

 

Na priebeh protestného pochodu v Paríži, na ktorom sa spolu s dospelými zúčastnili aj deti, dohliadalo približne 1000 príslušníkov polície. Podľa dnes zverejneného prieskumu verejnej mienky podporuje požiadavky konzervatívnych demonštrantov necelá tretina (31 percent) Francúzov. Dnešné protestné akcie zorganizovalo hnutie Manif Pour Tous (Protest pre každého), ktoré vlani viedlo neúspešnú kampaň proti uzákoneniu homosexuálnych manželstiev vo Francúzsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona