Tisíce ľudí protestovali v Paríži proti prezidentovi Hollandovi

NETKY.SK • 26 Január 2014, 20:00 • 2 min
Tisíce ľudí protestovali v Paríži proti prezidentovi Hollandovi

PARÍŽ - Demonštranti popri ekonomických témach vyzývali aj na zrušenie Hollandom presadeného zákona o legalizácii homosexuálnych manželstiev.

slovakia

left justify in out

Približne 17.000 ľudí protestovalo dnes v centre Paríža proti francúzskemu socialistickému prezidentovi Francoisovi Hollandovi, oznámila agentúra AP.

Účastníci protestného pochodu okrem iného vyjadrovali rozhorčenie nad ekonomickou politikou prezidenta, vysokou úrovňou nezamestnanosti i veľkým daňovým zaťažením obyvateľstva.

Protest v rámci "dňa hnevu" proti prezidentovi zorganizovali desiatky organizácií prevažne pravicového zamerania. Odhad počtu účastníkov poskytla polícia, organizátori uvádzali až sedemnásobne vyššie číslo.

Demonštranti popri ekonomických témach vyzývali aj na zrušenie Hollandom presadeného zákona o legalizácii homosexuálnych manželstiev, ktorý vstúpil do platnosti vlani v máji.

Počas protestu sa neobjavili zmienky o odhalení prezidentovej ľúbostnej aféry s herečkou Julie Gayetovou a následnom rozchode s jeho dlhoročnou partnerkou Valérie Trierweilerovou.

S politikou súčasného šéfa Elyzejského paláca je podľa najnovších prieskumov spokojných len asi 22 percent Francúzov. V novembri vyjadrilo spokojnosť s Hollandom len 15 percent respondentov, čo bola najnižšia podpora pre francúzskeho prezidenta od skončenia druhej svetovej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies