Tisíce ľudí protestovali v Madride proti býčím zápasom

NETKY.SK • 11 September 2016, 09:18 • 2 min
Tisíce ľudí protestovali v Madride proti býčím zápasom

MADRID - Tisíce ochrancov práv zvierat požadovali v sobotu v Madride ukončenie dlhoročnej španielskej tradície býčích zápasov.

slovakia

left justify in out

Protest zvolala politická strana PACMA (El Partido Animalista Contra el Maltrato Animal) bojujúca proti zlému zaobchádzaniu so zvieratami a uskutočnil sa v centre Madridu vrátane významných turistických miest.

 

Uviedla to tlačová agentúra AP.

 

Protestujúci skandovali "menej násilia a viac inteligencie" a "mučenie nie je kultúra".

 

Akcia tvorí súčasť narastajúceho napätia medzi pokrokármi, ktorí považujú býčie zápasy za do očí bijúcu formu krutosti voči zvieratám a tradicionalistami, ktorí zápasy bránia ako súčasť španielskej kultúry.

 

Najmenej 17 španielskych miest už zrušilo svoje financovanie býčích zápasov a behov s býkmi alebo schválilo nariadenie odsudzujúce alebo zakazujúce to odkedy pred rokom nová ľavicová strana Podemos (Môžeme) získala prvé kreslá v komunálnych a regionálnych voľbách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies