Tisíce ľudí protestovali v Belehrade proti nepotrestanému zbúraniu domov

NETKY.SK • 16 Február 2017, 06:44 • 2 min
Tisíce ľudí protestovali v Belehrade proti nepotrestanému zbúraniu domov

BELEHRAD - Niekoľko tisíc ľudí sa dnes zapojilo do novej vlny demonštrácií v srbskej metropole Belehrad, ktorú vyvolalo vlaňajšie zbúranie bloku domov v obľúbenej časti mesta, kde investori zo Spojených arabských emirátov (SAE) plánujú výstavbu moderného obchodného a obytného komplexu.

slovakia

left justify in out

Skupina maskovaných mužov zdemolovala počas aprílovej noci pri nábreží rieky Sáva celý blok obytných domov. Srbská vláda následne verejnosti prisľúbila, že vinníkov potrestá, doposiaľ sa jej to však nepodarilo.

Demonštranti pochodovali dnes na protest centrom Belehradu. Niesli pritom protivládne transparenty, blokovali miestnu dopravu a volali po odstúpení belehradského primátora Sinišu Maliho.

 

Investori zo SAE začali nedávno v pomerne spustnutej belehradskej štvrti neďaleko rieky Sáva s výstavbou rozsiahleho obchodného a obytného komplexu pripomínajúceho stavby v Dubaji.

Ich projekt ostro kritizovali viacerí miestni architekti aj občianske skupiny. Tvrdili pritom, že sa do srbskej metropoly nehodí a jeho realizátorov obviňovali z korupčných praktík.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona