Tisíce ľudí pochodovali od brány Auschwitzu, uctili si obete holokaustu

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 07:58 • 2 min
Tisíce ľudí pochodovali od brány Auschwitzu, uctili si obete holokaustu

VARŠAVA - Tisícky ľudí sa zhromaždili dnes pri hlavnej bráne bývalého nacistického koncentračného tábora Auschwitz, aby sa vydali na tradičný trojkilometrový Pochod živých, ktorým si uctili pamiatku obetí holokaustu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medzi zúčastnenými bolo dnes veľa mladých Izraelčanov so štátnou zástavou okolo ramien. Počas pochodu boli nahlas čítané mená detí zabitých v tomto vyhladzovacom tábore. Pochod živých sa každoročne uskutočňuje na izraelský Deň spomienky na holokaust a hrdinstvo. Ide o symbolické podujatie, počas ktorého účastníci prejdú od brány koncentračného tábora Auschwitz I s nápisom "Arbeit macht frei" (Práca oslobodzuje) po pamätník v koncentračnom tábore Auschwitz II Birkenau.

 

Organizátori tohtoročného Pochodu živých tvrdia, že nadobudol špecifický význam aj vzhľadom na to, že v Európe rastie počet prípadov súvisiacich s antisemitizmom.

 

Pápež František odkázal účastníkom dnešného Pochodu živých v Poľsku, že pociťuje "blízkosť k nim a ich poslaniu".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies