Tisíce ľudí demonštrovali v Moskve proti Putinovi

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 15:19 • 2 min
Tisíce ľudí demonštrovali v Moskve proti Putinovi

MOSKVA — Tisíce ruských opozičných aktivistov pochodovali v stredu Moskvou a tak protestovali proti autoritárskej vláde prezidenta Vladimira Putina.

slovakia

left justify in out

Zároveň tiež vyzývali na prepustenie osôb, ktoré považujú za politických väzňov. Stredajší pochod sa koná na podporu 27 ľudí, ktorí čelia obvineniam súvisiacim s demonštráciami, ktoré v predvečer Putinovej inaugurácie pred viac než rokom prerástli do násilností. Šestnásť obvinených ostáva vo väzbe, kde čaká na procesy, ktoré by im mohli priniesť do 10 rokov za mrežami. Na čele procesov bol opozičný líder Alexej Navaľný s manželkou, ktorí niesli transparent s nápisom Za vašu a našu slobodu. Právnik Navaľný sám čelí separátnemu procesu, v ktorom sa zodpovedá zo sprenevery. Podľa jeho slov však je to trest za to, že odhaľuje korupciu na najvyššej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies