Tisíce Izraelčanov žiadajú o zbrojné pasy, boja sa útokov Palestínčanov

NETKY.SK • 19 Október 2015, 14:22 • 2 min
Tisíce Izraelčanov žiadajú o zbrojné pasy, boja sa útokov Palestínčanov

TEL AVIV - Tisíce Izraelčanov sa uchádzajú o udelenie zbrojných pasov v súvislosti s bezprecedentným množstvom útokov nožom, ktoré v uplynulých týždňoch podnikli palestínski páchatelia. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Izraelské ministerstvo vnútornej bezpečnosti uviedlo, že sa ocitlo doslova "zaplavené" takýmito žiadosťami. O povolenie nosiť zbraň aj mimo službu sa uchádzajú napríklad aj izraelskí vojaci. Zbrojné pasy požadujú tiež strážnici, policajní dobrovoľníci ale aj bežní civilisti.

 

Izraelčania však uvádzajú, že na ministerstvo sa im už nedá vôbec dovolať; tamojšie telefonické spojenie totiž pod náporom obdobných žiadostí pravdepodobne celkom skolabovalo. Obyvateľom Izraela sa údajne nedarí ani dohodnúť si prostredníctvom internetu osobnú schôdzku so zástupcami z ministerstva, ktorá je potrebná pred udelením zbrojného pasu.

 

Samotné ministerstvo vyhlásilo, že o vzniknutom probléme vie a snaží sa spraviť čo najviac, aby zvládalo spracúvať prichádzajúce žiadosti. Uviedlo tiež, že v súvislosti so vzniknutou situáciou zdvojnásobilo počet svojich zamestnancov v úrade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona