Tisíce hasičov bojovali s požiarom pri slávnom turistickom meste Li-ťiang

NETKY.SK • 27 Január 2012, 08:12 • 2 min
Tisíce hasičov bojovali s požiarom pri slávnom turistickom meste Li-ťiang

Tisíce hasičov bojovali s požiarom pri slávnom turistickom meste Li-ťiang - Svet Tisíce hasičov bojovali dnes s požiarom neďaleko slávneho turistického mesta Li-ťiang na juhozápade Číny. Vyšetrovatelia skúmajú príčinu požiaru, informovali štátne médiá.

slovakia

left justify in out

img

Tisíce hasičov bojovali dnes s požiarom neďaleko slávneho turistického mesta Li-ťiang na juhozápade Číny.
      Vyšetrovatelia skúmajú príčinu požiaru, informovali štátne médiá. Hoci viditeľné plamene boli už dnes ráno uhasené, stále hrozí, že vďaka silnému vetru sa znovu rozhoria iskry alebo rozžeravené zhoreniská.
      Čínska tlačová agentúra Sinchua uviedla, že oheň vypukol vo štvrtok ráno a okolo známej Snežnej hory Jü-lung pri meste Li-ťiang spálil približne 45 hektárov pôdy. S ohňom muselo bojovať približne 3000 ľudí vrátane príslušníkov polovojenskej organizácie a dobrovoľníkov.
      Mesto Li-ťiang v provincii Jün-nan je preslávené scenériou s vysokými horami a jedinečnou kultúrou etnickej skupiny Na-si. Stavby, v niektorých prípadoch staré 800 rokov, priťahujú turistov z celého sveta. Mesto je súčasťou prírodného a svetového dedičstva UNESCO.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies