Tisíce granátometov prepravuje polícia zo Zlínskeho do Juhočeského kraja

NETKY.SK • 22 Jún 2015, 19:05 • 2 min
Tisíce granátometov prepravuje polícia zo Zlínskeho do Juhočeského kraja

PRAHA - Nákladné vozidlá českej polície odvážajú v týchto dňoch z areálu firmy Zeveta Bojkovice v okrese Uherské Hradiště v Zlínskom kraji tisíce granátometov s celkovou hmotnosťou asi 300 ton. Ide o bezpečnú muníciu, ktorá prešla štátnou kontrolou, píše internetový server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Dôvodom odvozu asi 50.000 granátometov je ich zabezpečenie dovtedy, kým sa v správnom konaní rozhodne o ďalšom postupe.
     

Objekt, v ktorom spočívali doteraz, nesplňuje požiadavky stanovené vládnym nariadením pre túto oblasť, informoval denník Právo s odvolaním sa na hovorkyňu policajného prezídia ČR Ivanu Nguyenovú. Podľa jej slov prevezú zbrane do vhodného objektu v Juhočeskom kraji.
     

Firma z Bojkovíc podala proti rozhodnutiu polície odvolanie a žiada jeho zrušenie.
     

Petr Vališ, advokát subjektu, ktorý je podľa obchodného registra v likvidácii, spochybnil tvrdenie polície, že dochádza k odvozu z nevyhovujúcich skladových priestorov. Tie podľa jeho slov prešli v roku 2008 i vlani v decembri kontrolou policajného prezídia. Deň predtým, ako sa mali dokončiť úpravy objektu na základe jej zistení, sa rozhodlo o odvoze granátometov, uviedol pre denník Právo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona