Tisíce Francúzov sa protestovali proti manželstvám gayov

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 20:00 • 2 min
Tisíce Francúzov sa protestovali proti manželstvám gayov

PARÍŽ - Odporcovia manželstiev homosexuálov vo Francúzsku usporiadali dnes nové demonštrácie aj napriek tomu, že parlament už schválil zákon o legalizácii zväzkov ľudí rovnakého pohlavia a ich právo adoptovať si deti.

slovakia

left justify in out

Tisíce ľudí sa dnes zišli na demonštráciách v Lyone, Toulouse, Lille, Paríži a ďalších mestách, aby vyvinuli tlak na prezidenta  Francoisa Hollanda, aby nepodpísal zákon schválený poslancami  24. apríla. Ďalšia celoštátna masová demonštrácia sa uskutoční 26. mája v Paríži.  

Návrh legalizovať zväzky ľudí rovnakého pohlavia a umožniť im adoptovať dieťa vyvolal vlani vo Francúzsku celospoločenskú diskusiu a mnoho demonštrácií prívržencov a odporcov zákona. Tento druhý tábor podporuje katolícka cirkev a stredopravý Zväz pre ľudové hnutie, ktoré argumentujú, že dieťa pre svoj harmonický vývin potrebuje ako rodičov muža a ženu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies