Tisíce domácností v Berlíne sa ocitli bez elektriny. Dôvodom môže byť podpaľačstvo!

NETKY.SK • 2 Október 2021, 17:19 • 2 min
Tisíce domácností v Berlíne sa ocitli bez elektriny. Dôvodom môže byť podpaľačstvo!

BERLÍN - Polícia pripúšťa, že požiar založili extrémisti úmyselne.

slovakia

left justify in out

Približne 15 000 domácností zostalo v sobotu v nemeckej metropole Berlín bez dodávok elektrickej energie. Výpadok spôsobil požiar, ktorý mohol byť podľa polície založený úmyselne. Informovala agentúra DPA.

 

Plamene v sobotu ráno úplne pohltili most pre peších, popod ktorý viedli káble elektrického vedenia. Polícia preveruje, či bol požiar založený úmyselne s prípadným politickým motívom, alebo či išlo o trestný čin z nedbalostiV prípade, že sa potvrdí prvá z hypotéz, prípad prevezme oddelenie Krajinského kriminálneho úradu (LKA), ktoré vyšetruje extrémistickú trestnú činnosť.

 

Hovorca nemeckých policajných odborov Benjamin Jendro v súvislosti s požiarom v Berlíne napísal na Twitteri: "Toto nie je vyjadrenie politického názoru. Tí, ktorí podnikajú podpaľačské útoky na dôležité súčasti našej infraštruktúry... útočia na naše demokratické spolunažívanie."

 

Útoky extrémistov, ktorých cieľom je destabilizovať spoločnosť, podľa neho nemožno podceňovať. Agentúra DPA pripomína, že v Berlíne došlo už k viacerým útokom na infraštruktúru verejných služieb, za ktorými často stáli ľavicoví extrémisti. Vlani v októbri ktosi podpálil vedenie neďaleko stanice berlínskeho S-Bahnu Frankfurter Allee, čo narušilo prevádzku prímestských vlakov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona