Tisíce demonštrantov v Pakistane žiadajú odchod vlády

NETKY.SK • 14 August 2014, 12:30 • 2 min
Tisíce demonštrantov v Pakistane žiadajú odchod vlády

LÁHAUR — Tisíce ľudí sa zhromaždili v pakistanskom meste Láhaur na opozičnom protestnom zhromaždení, ktoré vyzýva vládu na odstúpenie pre údajný volebný podvod.

slovakia

left justify in out

Demonštrácie vedie Imrán Chán, niekdajší známy kriketový hráč a súčasný líder Hnutia za spravodlivosť, tretej najväčšej strany v parlamente.

 

Protestujúci sa v kolóne presúvajú z Láhaur do hlavného mesta Islamabad, kde chcú neskôr vo štvrtok v demonštráciách pokračovať. Policajný predstaviteľ Muhammad Mahmúd uviedol, že konvoj tvorí asi 5 000 demonštrantov.

 

Naprieč Islamabadom sú už nasadené stovky policajtov a vstupy do metropoly blokujú veľké prepravné kontajnery. Protest je doteraz najväčšou výzvou vláde premiéra Naváza Šarífa, ktorý sa ujal svojej funkcie pred rokom. Išlo o prvý demokratický transfer moci v krajine poznačenej vojenskými pučmi, podľa Chána ho však sprevádzali volebné podvody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies