Tisíce afrických migrantov protestovali v Izraeli proti deportácii

NETKY.SK • 7 Február 2018, 16:01 • 2 min
Tisíce afrických migrantov protestovali v Izraeli proti deportácii

HERZLIJA - Tisíce afrických žiadateľov o azyl protestovali v Izraeli proti plánu vlády, v rámci ktorého im hrozí deportácia. Zhromaždili sa pred ambasádou Rwandy, krajiny, ktorá by ich mala prijať.

slovakia

left justify in out

Izrael uviedol, že tisíce migrantov majú dva mesiace na to, aby prijali ponuku odísť z kra jiny do bližšie nešpecifikovanej africkej destinácie - pravdepodobne do Rwandy - výmenou za 3 500 dolárov a letenku. Tí, ktorí do 1. apríla krajinu neopustia, budú zadržaní.

 

Migranti sa zhromaždili pred rwandskou ambasádou v Izraeli, kde vyzvali Rwandu a jej prezidenta Paula Kagameho, aby s Izraelom nespolupracovali. "Kagame - my nie sme na predaj," stálo na jednom z transparentov, ktoré sa objavili nad hlavami protestujúcich. "Deportovali by ste ma, ak by som bol biely?" pýtal sa ďalší z demonštrujúcich migrantov.

 

Približne 40 000 migrantov, najmä z Eritrey a Sudánu, uniklo v uplynulých rokoch pred nebezpečím práve do Izraela. Mnohí z nich vyjadrili obavy, že ich pošlú do Rwandy. Plán na deportácie vyvolal v Izraeli vlnu rozhorčenia, kde skupiny pilotov, lekárov, spisovateľov, rabínov a tých, ktorí prežili holokaust, vyzývali na jeho pozastavenie. Podľa nich sú deportácie neetické a poškodia imidž Izraela ako útočiska pre židovských migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona