Tisíc moslimských duchovných v Indii podporilo fatvu proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 9 September 2015, 13:55 • 2 min
Tisíc moslimských duchovných v Indii podporilo fatvu proti Islamskému štátu

NAÍ DILLÍ - Viac ako 1.000 moslimských duchovných v Indii podporilo náboženský edikt odsudzujúci extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS) a jej "neislamské" skutky.

slovakia

left justify in out

Takzvanú fatvu podpísali zástupcovia viac ako sto islamských mešít, vzdelávacích inštitúcií a moslimských skupín z celej Indie. V dokumente sa píše, že činy IS sú v rozpore so základnými doktrínami islamského náboženstva.

 

Fatvu vydal popredný duchovný so sídlom v Bombaji Muhammad Manzar Hasan Ašrafí Misbáhí a podpísali ju predstavitelia všetkých hlavných mešít v prevažne hinduistickej Indii, ktorá má početne tretiu najpočetnejšiu moslimskú populáciu na svete.

 

Okolo 1100-stranový edikt bol zaslaný predstaviteľom viac ako 50 krajín sveta so žiadosťou, aby podporili jeho znenie.

 

Približne 172-miliónová indická moslimská komunita vyznáva väčšinou miernu formu tohto náboženstva a opovrhuje extrémistickými praktikami Islamského štátu a al-Káidy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies