Tipy ako vyzerať skvelo hneď ráno

NETKY.SK • 18 November 2013, 12:22 • 2 min
Tipy ako vyzerať skvelo hneď ráno

BRATISLAVA – Poznáme to každá. Opakované zvonenie budíka, vystrašený pohľad do zrkadla a zistenie, že za pol hodiny musíme vyraziť do práce. Žiadnu paniku! S tipmi od nás budete vyzerať úžasne už behom niekoľkých minút.

slovakia

left justify in out

Rýchla sprcha

Aj keby ste mali niektorý z následujúcich tipov vynechať, tak tento určite nie. Ranná sprcha vás osvieži ako nič iné a zaberie menej času, než si myslíte. Stačia naozaj iba tri minútky. Voda by mala byť vlažná, ale každému vyhovuje niečo iné. Ženy môžu byť ráno náchylné na chlad a skôr sa radšej zahrejú teplejšou sprchou. V prípade, že sa ale potrebujete naozaj rýchle prebrať, striedajte teplý a studený prúd vody. Koža na celom tele sa naviac po takejto procedúre pekne prekrví a napne.

Vlasy

Pokiaľ máte pár minút navyše, zauvažujte aj nad umytím vlasov. Nič nie je pre svieži vzhľad prínosnejšie než čerstvo umyté vlasy. V lete nie je nad čím premýšľať, vlasy môžete vysušiť iba čiastočne a nechať och doschnúť prirodzenou cestou. V zime je to o niečo horšie. Ak máte vlasy dlhšie alebo zložitejšie na úpravu, nahraďte umytie vlasov sprejom, ktorý starostlivo nastriekajte a vytvarujte si účes. Nepreháňajte to však s lakom a gélom, situáciu to nezachráni, skôr naopak. A ešte jeden dobrý tip... Rôzne pokrývky hlavy sú v móde po celý rok, tak toho využite. Určite budete vyzerať lepšie so šik uviazanou šatkou než s mastnými vlasmi.

Pleť

Na podkladový krém, make-up, korektor, rozjasňovač a púder jednoducho nemáte čas. Riešenie prinášajú prípravky, ktoré všetky alebo niektoré z týchto funkcií ponúkajú v jednom. Nie sú síce tak dokonalé, ale lepšie ako nič. Preto si takýto prípravok kúpte a majte ho vždy k dispozícii v kúpelni. Budete mať zaručené, že neodídete z domu bledá, s výraznými kruhmi pod očami a červenými fľakmi. Dolíčiť sa potom môžete napríklad behom obednej prestávky.

Oči a pery

Ak si z časových dôvodov netrúfate ani na špirálu, skúste riasy aspoň natočiť k tomu určenými klieštikmi. Je to nenáročný krok, ktorý ale spraví veľký rozdiel. Oči sa zvýraznia samy o sebe a nebudete vyzerať tak ospalo. Existujú tiež priesvitné gélové mascary, ktoré nahradia farebné, ak sa bojíte, že by ste sa v rýchlom líčení skôr umazala, než skrášlila. Na pery si vystačíte s leskom či jelením lojom, aj ten dokáže ústa príjemne oživiť.

Oblečenie

Na výber už pravdepodobne moc času nezostáva, tak sa vyvarujte niektorých kúskov. Napríklad pozor na sukňu, pretože silonky si v takej rýchlosti určite poškodíte. Vyberte si overenú klasiku. V prípade, že zvolíte oblečenie, ktoré ste mali v predchádzajúci deň, vymeňte aspoň nejaký doplnok. Nezabudnite skontrolovať, či nemáte na oblečení nečistoty.

Mnoho rád, ako vypadať skvelo hneď ráno, začína už v predchádzajúci večer. Patrí medzi ne starostlivé odlíčenie, dostatok vody, spánku a naopak obmedzte kávu či solené jedlá. Niekedy sa to ale nepodarí. No aj tak môžete veľa vecí zachrániť. Možno si časom zvyknete na svoj prirodzený vzhľad a maľovať sa budete iba výnimočne. No ak nie nezostáva vám nič iné len si budík nastaviť o niečo popredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies