BRATISLAVA - Vedeli ste o tom, že zubná niť môže byť všestranným pomocníkom? A zaujíma vás ako si zohriať večeru na hotelovej izbe? Vyskúšajte nasledujúce rady.
- Namočte si ruky, aby ste ľahšie ošúpali uvarené vajce.
- Zemiakové placky môžete pripraviť aj vo vaflovači.
- Na prípravu omeliet sa zase hodí stroj na panini.
- Huby, hrach, špenát a mrkvu môžete pripraviť aj v mikrovlnke a je to rýchlejšie
- Volské oči pripravujte vo formičkách na koláče.
- Čerstvé vajce sa ponorí v miske s vodou, pokazené zostane plávať.
- Zubnou niťou sa výborne krájajú tvrdé syry.
- Na vytlačenie citrónovej šťavy sa dajú použiť kliešte na orechy.
- Z rúry urobíte gril tak, že do nej vložíte uhlie zabalené v alobale.
- Slaninu môžete pripraviť vo vaflovači.
- Aby sa nelepil hnedý cukor použite marshmallow.
- Rybu pečte na plátkoch citróna. Tak sa vám určite nepripáli.
- Ak budete chcieť neobyčajný ľad vložte najprv do formy kúsky ovocia. Napríklad citrón alebo jahody.
- Korenie môžete skladovať aj v obale od cukríkov tic-tac.
- Chcete perfektne uvarené vajce? Spravte do škrupinky dierku so špendlíkom.
- Poznáte zlaté vajce? Intenzívne traste surovým vajcom asi tak 2 minúty a potom ho dajte variť.
- Máte málo miesta pri varení? Podložku na krájanie si položte na otvorenú zásuvku.
- Zápach cesnaku z rúk odstránite tak, že ich potrete o nerezovú oceľ.
- Ak chcete odstrániť tuk z polievky použite kocku ľadu.
- Slaninu upečite tak, že ju vložíte do alobalu a prejdete žehličkou.
- Koniec banánu zabaľte do fólie, vydrží vám dlhšie.
- Aby vám vriaca voda nevytekala z hrnca ponorte do neho drevenú varechu.
- Na olúpanie koreňa zázvoru použite vidličku.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies