Tipsport extraliga: Zvolen odchádza z Piešťan bez bodu, Nitra deklasovala Martin

NETKY.SK • 21 Február 2014, 08:27 • 2 min
Tipsport extraliga: Zvolen odchádza z Piešťan bez bodu, Nitra deklasovala Martin

ŽILINA - Domácej Žiline, v drese ktorej nastúpila aj dvojica skúsených posíl Miroslav Škovira a René Jarolín, vstup do zápasu nevyšiel. Po prihrávke Preisingera prestrelil Peksu Lažo a Skalica viedla. V 8. minúte zvýšil na rozdiel dvoch gólov René Školiak, ktorý zblízka na dvakrát pretlačil puk do siete.

slovakia

left justify in out

V druhej polovici tretiny rozhodca vylúčil Dvonča a Tršku a Žilina získala výhodu 23 sekundovej presilovej hry o dvoch hráčov. Najväčšiu príležitosť nevyužil Klouda, ktorého tvrdá strela od modrej čiary skončila na žrdi.

V prostrednej časti sa Skaličania sústredili na hru zo zabezpečenej obrany a domáci sa cez ich defenzívu len veľmi ťažko presadzovali. Diváci videli minimum príležitostí, hostia nedokázali výraznejšie ohroziť súperovho brankára ani v početnej výhode. Až v 37. minúte našiel Jarolín pred bránou Drevenáka, ktorý znížil na rozdiel jediného gólu. 
  

Vyrovnania sa Žilina dočkala na začiatku 45. minúty, keď po prihrávke Kallu skóroval Marek Slovák. Potom však prišiel 172 sekundový úsek hry, počas ktorého sa Skaličania presadili trikrát a prakticky rozhodli o výsledku stretnutia. Vedúci gól svojho mužstva strelil Šátek, ďalšie pridali Jankovič a Trška. Nádej pre domáce mužstvo vykresal v 53. minúte svojim druhým presným zásahom Marek Slovák, ale na zdramatizovanie duelu už nezostali Žiline sily. Skalica vyhrala 5:3 a odniesla si domov všetky tri body.

MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Skalica 3:5 (0:2, 1:0, 2:3)
Góly: 37. Drevenák, 45. Slovák, 53. Slovák - 2. Lažo, 8. Školiak, 47. Šátek, 48. Janovič, 50. Trška. Rozhodovali: D. Konc, Novák - J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 5:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 996 divákov

Hlasy po zápase:
Martin Groma, tréner Žiliny: "Dnes musím byť veľmi kritický. Viaceré momenty, po ktorých súper skóroval, sme si pred stretnutím rozoberali. V prvej desaťminútovke sme hrali veľmi slabo, neskôr sme sa dostali do tempa a podarilo sa nám vyrovnať. Žiaľ, tromi hrubými chybami sme súperovi darovali víťazstvo."

Andrej Výboh, tréner Skalice: "Uvedomovali sme si, že súper potrebuje body ako soľ. My sme chceli nadviazať na výkony z predchádzajúcich zápasov, čo sa nám v úvode darilo. Potom sme poľavili a domáci dokázali vyrovnať. V záverečnej tretine sme v útoku zvýšili dôraz a otočili výsledok v náš prospech."



MHC Mountfield Martin - HK Nitra 0:5

V dôležitom stretnutí pre Martin začali domáci dobre. V úvode však Finsterle a Markovič stroskotali na Lakosilovi a favorit spod Zobora sa len rozbiehal. V 3. minúte skončil Mrázov pokus na žŕdke martinskej bránky. Následne si Dzubina so strelou Lukáša Nováka ešte poradil, ale v 6. minúte sa ujali hostia vedenia, keď Tománek za 26 sekúnd využil presilovku - 0:1. V ďalších minútach si Exmartinčan Lakosil v bránke Nitry držal úspešne čisté konto, keď zneškodnil pokusy Galamboša, Cígera a Suju. Kým hostia boli úspešní v prvej početnej prevahe, domáci pri vylúčení Segľu od 12. minúty sa nedostali ani do útočného pásma. V 15. minúte sa hráči Nitry tešili druhýkrát, do čierneho sa trafil Kováčik. 

Hostia v úvode druhej tretiny uspali nevýrazne hrajúcich domácich, a potom udreli. Po akcii prvého útoku Nitry zvýšil v 25. minúte Lukáš Novák už na 3:0 a o výsledku bolo prakticky rozhodnuté. Zverenci Antonína Stavjaňu hrali následne len na pol plynu, ale to im bohate stačilo. V 34. minúte využili aj ďalšiu presilovku, keď vylúčenie Tupého potrestal za 30 sekúnd kanonier Tománek. Aby toho nebolo málo, v 37. minúte pridal piaty gól Nitry Henrich Ručkay a domáci boli súci na vhodenie uteráka na ľad. 

Do tretej tretiny nastúpil v martinskej bránke Marton, ktorý nahradil Dzubinu. Stretnutie sa však už len dohrávalo. Nitra hrala len toľko, koľko potrebovala. Domáci sa síce snažili, ale zápas ich nezastihol v ideálnej forme. Obaja brankári zastreli roletu, a tak sa už na vysokom víťazstve Nitry nič nezmenilo.

MHC Mountfield Martin - HK Nitra 0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
Góly: 6. Tománek, 15. Kováčik, 25. L. Novák, 34. Tománek, 36. H. Ručkay. Rozhodovali: Jonák, Müllner - Junek, Kacej, vylúčení: 3:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, zmeny: od 41. min Marton za Dzubinu (Martin) 1500 divákov

Hlasy po zápasy:
Daniel Babka, tréner Martina: "Nedokázali sme nadviazať na predchádzajúce dobré výkony. Úvodných päť minút nebolo zlých, ale zo šancí sme nevyťažili nič. Naopak Nitra potrestala naše chyby, a potom už hrala v pohode. My sme sa dostali do herného kŕča, z ktorého sme sa do konca duelu nedostali."


Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "K zápasu sme pristúpili zodpovedne. Hrali sme koncentrovane a prvé dve tretiny sme boli lepší. Mali sme aj niekoľko hluchých miest, ale tie spoľahlivo vyriešil brankár Lakosil. Každé víťazstvo poteší a zvýši sebavedomie."


HC'05 B. Bystrica - HC Košice 2:6

Domácich koučoval v zápase proti lídrovi tabuľky už Vladimír Országh, ktorý sa expresne presunul zo Soči domov pod Urpín. Jeho asistent Chudý sa však nemusel za svoju bilanciu počas neprítomnosti hlavného trénera hanbiť a nazbieral toľko bodov za štyri víťazstvá v piatich zápasoch, že priebežne tretie miesto v tabuľke dostatočne upevnil. Košičanom chýbal v bránke Staňa, po narodení syna Ryana dostal voľne, nahradil ho Hylák a ten príliš veľa roboty v bránke spočiatku nemal. 'Barani'začali vlažne a v prvej tretine si vypracovali len dve šance po akcii Lampera a Ziga v 15. min. Košičania mali zápas pevne v rukách, oba úvodné góly strelili v presilovkách a oba po tečoch Jenčíka a Spilara.

V druhej tretine už nastal budíček, domácich povzbudila najskôr žŕdka Macháčka v 25. min a o pár desiatok sekúnd neskôr Hudec po hrúbke Spilara v oslabení a po prečíslení s Whiteom znížil. Situáciu, pri ktorej sa ozvala píšťaľka rozhodcu skôr ako sa z gólu začal tešiť Hudec, riešil aj videorozhodca. O gólovú lahôdku sa v 32. min postaral Svatoš, jemným bekhendovým 'lobom' zblízka prehodil všetko, čo puku stálo v ceste a Košičania znovu od súpera odskočili. V 37. min spoluprácu s Kadurom zakončil Zigo prekrásnym blafákom pod žŕdku, no radosť domácich dlho netrvala. V 39. min Jenčík v presilovke po dobýjaní bránky dorazil puk do siete a do tretej tretiny poslal seba a spoluhráčov s dvojgólovým náskokom. 

Tradícia vzájomných súbojov v sezóne sa vždy zastavila na štyroch víťazných góloch a Košičania sa na ne vo svojom šiestom trojbodovom zápase za sebou aj nasmerovali. Od 44. min sa poľahky ubránili štvorminútovému oslabeniu a narušili aj zaužívanú tradíciu, keď v 53. min spoza kruhu presne namieril svoj forhend a piatykrát prekonal brankára Kalembu. O šiestu trefu a studenú sprchu pre 'baranov' sa postaral po peknom sóle v 56. min Bartánus a spečatil vysoké víťazstvo železiarov. 

    
HC'05 B. Bystrica - HC Košice 2:6 (0:2, 2:2, 0:2)
Góly: 26. Hudec, 37. Zigo - 12. Jenčík, 16. Spilar, 32. Svatoš, 39. Jenčík, 53. Bicek, 56. Bartánus. Rozhodcovia J. Konc - Šefčík, Sčensný, vylúčení 5:5, presilovky 0:3, v oslabení 1:0, zmeny: 50. navyše Černák (Košice), 1795 divákov.

Hlasy po zápase:
Miroslav Chudý, asistent trénera B. Bystrice: "Našou hlavnou robotou je teraz zabudovať do kádra nových hráčov, aby mužstvo malo do playoff svoju tvár. Inak zápas nám vôbec nevyšiel, nič nám nešlo, inkasovali sme v oslabeniach, nám naopak nešli presilovky. Košice vyhrali zaslúžene, my z toho nerobíme tragédiu, všetko zlé je na niečo dobré."


Anton Tomko, tréner Košíc: "Veľmi zodpovedne sme sa na tento zápas pripravili, hrali sme disciplinovane, zodpovedne a súperovi vrátili požičané z predchádzajúceho zápasu. Až na druhú tretinu sme Banskú Bystricu k ničomu nepustili a výsledok hovorí za všetko, aj brankár Hylák podal veľmi dobrý výkon. Neustále hráme o prvé miesto, vieme, aký máme náskok, boj v základnej časti sa ešte neskončil." 


Alexandr Hylák, brankár Košíc: "Som rád, že som si zachytal, nebolo to jednoduché, predtým som chytával neustále a teraz som prakticky dva mesiace so zranením pauzoval, a to je nezvyklé. Dobre sa mi však chytalo a som spokojný, aj chalani zahrali super. Rasťovi Staňovi sa narodil syn, to sú dôležitejšie veci, ráno mi tréneri povedali, že je s manželkou v nemocnici, takže som mal pomerne dostatok času na prípravu, Rasťovi a celej rodinke želám veľa šťastia."


Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice a asistent trénera na ZOH v Soči: "Chalani hrali počas mojej neprítomnosti veľmi dobre, len jeden zápas prehrali, no po mojom príchode sa to zvrtlo. Košičania boli ťažký súper, možno je dobré, že sme pred playoff dostali takéto poučenie. Ja som prišiel tesne pred zápasom, dnes rozhodli presilové hry, my sme nič nevytvorili, súper bol kompaktnejší ako my, víťazstvo si zaslúžil."

Dukla Trenčín - HK Poprad 3:4 pp

V prvej tretine ponúkli oba tímy aktívny hokej s množstvom osobných súbojov. Hoci vstup do zápasu mali Trenčania aktívnejší, prvú gólovú akciu mali hostia. Slipčenkom vyrazený puk sa snažil do siete doraziť Drábek, bol však už príliš blízko gólmana Dukly. O minútu na to sa uvoľnil Sýkora, skúšal strelu z medzikružia, ale Slipčenko zachránil. Veľkú šancu mal v presilovej hre Mikula, jeho bekhendové zakončenie tesne minulo bránku. V 9. min opäť zakončoval aktívny Drábek, ale Sidora neprekvapil. Trenčania sa vedenia ujali v 14. min. Troliga vybojoval puk v rohu klziska, našiel medzi kruhmi voľného Klímu, ktorý po forhendovej kľučke strelil prvý gól. 

Popradčania mali dobrý vstup do druhej tretiny. Už po 44 sekundách hry vyrovnal Lapšanský, ktorý si po prihrávke z rohu klziska vychutnal Slipčenka a trafil medzi jeho betóny. Tento gól Popradčanov naštartoval. Šťastie skúšal Sýkora, no nepochodil. Na opačnej strane chýbal Komínkovi k presnejšiemu zakončeniu krok. V polovici zápasu Krotákova presilovková strela skončila na vyrážačke. V 32. min sa hostia ujali vedenia. Paločko obkorčuľoval bránu a dotlačil puk za dezorientovaného gólmana. V tých momentoch zvýšili domáci aktivitu, ale ku gólu to už v druhej časti neviedlo. 

Po 31 sekundách hry v tretej tretine Dukla vyrovnala. Komínek nabral rýchlosť stredom klziska a zoči-voči Sidorovi technickou strelou do horných poschodí bránky upravil na 2:2. Následne šiel na trestnú lavicu Kroták a navyše za protesty trénera Jančušku šli Popradčania do oslabenia o dvoch hráčov. Dvojnásobné vylúčenie potrestal spomedzi kruhov Mikula – 3:2. Vyrovnať sa Popradu podarilo o päť minút. Dobrú palicovú techniku predviedol Lapšanský a poslal zápas do predĺženia. Rozhodnutie prinieslo zakončenie Mlynaroviča zo 62. minúty, ktorý "kamzíkom" zabezpečil dva body. 

Dukla Trenčín - HK Poprad 3:4 pp (1:0, 0:2, 2:2 - 0:1)
Góly: 14. T. Klíma, 41. Komínek, 45. Mikula - 21. Lapšanský, 32. Paločko, 50. Lapšanský, 62. Mlynarovič. Rozhodovali: Lauff, Stano – Korba, Rovenský, vylúčení: 5:6, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 1159 divákov

Hlasy po zápase:
Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Do zápasu sme vstupovali s tým, že chceme tri body. Začali sme dobre, potom nám však súper odskočil. Ešte sme sa vrátili do zápasu, aj sme viedli, no bohužiaľ, dva góly sme dostali v oslabení. Mali sme na hokejkách aj štvrtý gól, ale nedali sme ho. Sme vcelku spokojní aj s bodom, hoci v našej situácií by boli tri lepšie."


Milan Jančuška, tréner Popradu: "Videli sme bojovné stretnutie so šťastným koncom pre nás. Herný výpadok je bádať na našom tíme pre olympijské hry. Po dlhej dobe sme dali viac ako gól. Dva získané body nás tešia."


ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 3:2

Ako prví pohrozili hostia Brabencom, ale Tomek bol na svojom mieste. V 7. minúte prekvapil vlastného brankára Melichárek strelou od mantinelu, našťastie pre domácich, puk sa zastavil pri žŕdke. V 11. minúte udreli domáci v presilovej hre. Puk potiahol za bránu Melichárek, odkiaľ našiel voľného Drgoňa a domáci viedli. 

Úvodná polovica druhej časti patrila Zvolenčanom, ktorí si vynútili aj dve presilové hry, ale nevyužili ich. V 32. minúte našiel Drgoň prihrávkou od modrej pred bránkou osamoteného Lušňáka, ktorý nezaváhal – 2:0. V 35. minúte sa hosťom podarilo vyrovnať. Ďaloga vysunul Hebara, ktorý sa natlačil pred Tomeka a strelou pod hornú žŕdku znížil. Za Šimkom v závere druhej časti ešte zazvonila tyčka po strele Brňáka.

V 45. minúte sa snažil zvýšiť vedenie domácich Brňák, ktorý obkorčuľoval bránku, avšak na Šimka nevyzrel. Zvolenčanom sa podarilo vyrovnať v 51. minúte pri presilovej hre, keď nastrelenú strelu Hraška tečoval za Tomeka Hebar – 2:2. Domáci odpovedali o štyri minúty neskôr, po prudkej nahrávke od Románka sa presadil pred Šimkom Hamrák – 3:2. V závere hrali domáci presilovku a nedovolil tak Zvolenčanom prípadné odvolanie brankára či vyrovnanie skóre.

ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Góly: 11. Drgoň, 32. Lušňák, 55. Hamrák - 34. Hebar, 51. Hebar. Rozhodovali: Jura, Orolín - Gajan, Snášel, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1045 divákov

Hlasy po zápase:
Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Po dvoch prehrách sme chceli bodovať naplno. Dá sa povedať, že stále bojujeme s Popradom o štvrté miesto na diaľku, takže každý bod je dôležitý. V úvodnej tretine nás súper prestrieľal, ale gól sme dali my. V druhej tretine hral Zvolen opäť veľmi dobre, chvíľami sme mali problém sa dostať z obrany. Potom sme dali druhý gól, ale vzápätí sme inkasovali. V záverečnej časti sme chceli zápas dotiahnuť do víťazného konca, súper však využil presilovku a vyrovnal. Som rád, že nás gól nezlomil, ale podarilo sa nám strhnúť víťazstvo na našu stranu. Podržal nás Tomek." 


Július Šupler, tréner Zvolena: "Nebol to zlý zápas. Do tretieho gólu sa chlapci veľmi snažili. Šance sme si vytvorili, ale nevedeli sme ich premeniť, už asi šiesty či siedmy zápas po sebe. Musíme na tom popracovať a urobiť nejaké zmeny. Škoda toho tretieho gólu, už predtým sme si koledovali o gól stratou koncentrácie. Marek Šimko si zaslúži absolutórium."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies