Tipsport extraliga vstupuje do 22. sezóny

NETKY.SK • 8 September 2014, 11:37 • 2 min
Tipsport extraliga vstupuje do 22. sezóny

BRATISLAVA - Najvyššia slovenská hokejová súťaž vstupuje do svojej 22. sezóny. Nový ročník Tipsport extraligy sa začne v piatok 12. septembra stretnutiami úvodného kola, už o tri dní skôr v utorok 9. septembra sa však uskutoční vložený zápas 1. kola medzi HK Orange 20 a HK Poprad a vo štvrtok 11. septembra 2. kola medzi MsHK DOXXbet Žilina a reprezentačnou dvadsiatkou.

slovakia

left justify in out

Majstrovský titul obhajujú Košice, zloženie účastníkov Tipsport extraligy sa nezmenilo, keďže Žilina zvládla baráž s Bardejovom. Okrem Košíc a Žiliny sa v najvyššej súťaži predstavia aj Nitra, Banská Bystrica, Piešťany, Poprad, Skalica, Zvolen, Martin a Dukla Trenčín. Už ôsmu sezónu bude súčasťou extraligy aj projekt centralizovanej prípravy reprezentácie do 20 rokov. Najvýraznejšie letné zmeny sa udiali v pravidlách. Zmenili sa rozmery útočných pásiem, keď modré čiary sa posunuli bližšie k stredu. Rozhodcovia budú inak posudzovať zakázané uvoľnenia, keď sa bude využívať hybridný model.

 

Kluby naďalej zápasia s obmedzeným prísunom financií a tomu prispôsobujú aj zloženie hráčskych kádrov. Favoriti by mali byť rovnakí ako v minulom ročníku - Košice a Nitra. Na slávu z minulosti chcú nadviazať v Dukle Trenčín či Zvolene, minimálne zopakovať vlaňajšok by radi Banská Bystrica a Piešťany. Poprad či Martin môžu prekvapiť a byť šťukami súťaže, pre Skalicu po výraznej obmene kádra a Žilinu bude úspechom postup do play-off. V extralige budú pôsobiť aj skúsení hokejoví harcovníci - v majstrovských Košiciach pokračujú Peter Bartoš, Jiří Bicek i Martin Štrbák, do Nitry sa po dlhom čase vrátil Juraj Štefanka a pod Zoborom zotrvali Jozef Stümpel s Dušanom Milom. Na súpiskách nechýbajú ani Róbert Petrovický, Richard Lintner či Branko Radivojevič v trenčianskej Dukle, poslední dvaja pravdepodobne budú pomáhať vojakom len v úvode ročníka. V zostave Popradu sa objavia skúsení Ľuboš Bartečko, Radoslav Suchý a najlepší strelec histórie súťaže Arne Kroták, v Martine bude hrať Peter Smrek, v Banskej Bystrici pokračuje kapitán Michal Hudec, vo Zvolene zasa Andrej Podkonický. 

 

Základná časť Tipsport extraligy bude mať opäť 54 kôl, tímy sa vzájomne stretnú trikrát doma a trikrát vonku. Dlhodobá sezóna sa skončí 24. februára 2015. Hracími dňami budú utorok, piatok a nedeľa. V Poprade a v Nitre sa budú v pracovných dňoch začínať zápasy o 17.00 h, v Skalici, Piešťanoch a Zvolene o 18.00 h a v Martine, Žiline, Košiciach, Trenčíne, Banskej Bystrici a v Bratislave (HK Orange 20) o 17.30 h. Cez víkend a vo sviatok sa všade bude začínať o 17.00 h. 

 

Do play-off postúpi najlepších osem tímov tabuľky. Štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy sa začne v sobotu 28. februára 2015, semifinále 16. marca, finále 1. apríla. Nový majster bude známy najneskôr 13. apríla 2015. Tím umiestnený na 10. priečke tabuľky po základnej časti čaká od 12. marca baráž o extraligu s víťazom I. ligy. 

 

Extraligu otvorí súboj HK Orange s Popradom. Projekt centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov sa osvedčil a po siedmich rokoch sú vidieť stopy, ktoré potvrdzujú oprávnenosť jeho vzniku. Cieľom je uľahčiť talentovaným hráčom prechod z juniorského do seniorského mužstva. Dvadsiatka vyprodukovala vyše stovku hráčov, ktorí sa neskôr presadili v seniorskom hokeji. Aj tento rok funguje projekt centralizovanej prípravy dvadsiatky v Bratislave, extraligové zápasy bude HK Orange hrávať na ZŠ V. Dzurillu v Ružinove. V najvyššej súťaži odohrá tím súboje doma i vonku so všetkými účastníkmi. "Sme mladí chalani a v extralige nemáme čo stratiť, môžeme len získať. Tím je kvalitný, už v príprave sme dokázali potrápiť extraligistov. Verím, že rovnako tak bude aj v samotnej súťaži," tvrdí pred štartom súťaže kapitán HK Orange 20 Dominik Rehák. 

Program zápasov 1. kola hokejovej Tipsport extraligy 2014/2015: 
1. kolo - piatok 12. septembra: HK Poprad - HK Nitra (17.00), MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Hant Skalica (17.30), Dukla Trenčín - HC Košice (17.30), MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany (17.30), HKM Zvolen - HC ’05 Banská Bystrica (18.00) 
Vložený zápas 1. kola - utorok 9. septembra: HK Orange 20 - HK Poprad (17.30, Ružinov) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona