Tipsport extraliga: Skaličania rozdrvili dvadsiatku 6:0

NETKY.SK • 31 Október 2013, 08:24 • 2 min
Tipsport extraliga: Skaličania rozdrvili dvadsiatku 6:0

SKALICA - Domáci sa už v 1. minúte ujali vedenia, keď Školiakovu prihrávku zblízka zasunul za Sabola Šátek. Tréner Turek premiešal zostavu domácich s úmyslom privodiť obrat v ich hre, naladiť hráčov na víťaznú vlnu.

slovakia

left justify in out

Tento úmysel potvrdili v 9. minúte, keď na 2:0 bekhendom zvýšil Michal Romančík. O minútu na 3:0 skóroval pomedzi Sabolove nohy Školiak. Po tomto góle Sabola vystriedal v bránke hostí Baroš. Domáci hrali uvoľnene a mladým hráčom nedovolili dostať sa do výraznejšej šance. V 13. minúte spálil šancu Kutálek, keď mu ideálne prihrával Šátek. Preisingerovo sólo v 15. minúte skončilo len na prsiach brankára Baroša. V závere prvej časti hry hrali hostia presilovku pri vylúčení Baráka, skóre sa však nemenilo. 

V 24. minúte dobrú šancu zvýšiť skóre nevyužil domáci obranca Kozák, keď tesne prestrelil Barošovu bránku. V 26. minúte si domáci Školiak vyslúžil 10 minútový osobný trest za nešportové správanie. V 27. minúte zvonila žŕdka Barošovej bránky po strele Mráza. Od tejto minúty hrali domáci presilovku po vylúčení Tibenského, Kutálek i Šátek mohli zvýšiť, no nepodarilo sa im to. Prvú vyloženú šancu mladíkov na skórovanie spálil v 32. minúte Gašpar, keď z výbornej pozície netrafil domácu bránku. Vylúčenie ďalšieho hosťujúceho hráča Bačíka v 35. minúte domáci nevyužili. V 39. minúte pekne unikol Šátek, no v blafáku bol nedôrazný, svoj druhý gól nepridal. Domáci mali prevahu, no chýbal im väčší pokoj pri zakončovaní.

V 45. minúte mal dobrú príležitosť Kropáč, no Baroša neprekonal. V 47. minúte Mráz pekne uvoľnil Preisingera, no jeho strelu Baroš vytesnil mimo bránky. Zaskvel sa aj domáci brankár, keď zneškodnil jednu z mála príležitostí hostí, ktorá sa im naskytla v 49. minúte. Na 4:0 sa podarilo v 51. zvýšiť domácim, keď po nedorozumení brankára s obranou Stielerova strela skončila v Barošovej sieti. Za hostí sa do ďalšej šance dostal Horanský, no Romančíka neprekonal. Ani Rehák v 54. minúte nevyužil chybu domáceho Mikésku na skórovanie. Na 5:0 zblízka zvýšil v 57. minúte Dvonč. Hostia hrali presilovku od 57. minúty, po vylúčení Vyrúbalíka, no vôbec ju nezvládli. Najprv unikol Lažo, no stroskotal na Barošovi. Potom zabojoval Mráz a z rohu klziska ideálne nahral Mikéskovi, ktorý bombou zvýšil na konečných 6:0. Mladíci hrali v Skalici pomerne odovzdane a domácim poslúžili ako dobrý sparrinpartner pred ich ďalšími dvoma domácimi zápasmi.

HK 36 Skalica - HK Orange 20 6:0 (3:0, 0:0, 3:0)

Góly: 1. Šátek, 9. M. Romančík, 10. Školiak, 51. Stieler, 57. Dvonč, 59. Mikéska. Rozhodovali: Bundil - Junek, J. Tvrdoň, vylúčení: 2:2, navyše: Školiak (Skalica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, striedanie: Baroš za Sabola (SR20), 892 divákov

Štefan Mega, asistent trénera Skalice: "Po včerajšom zápase v Košiciach, z ktorého sme sa vrátili o tretej ráno, sme poprehadzovali zostavu, pretože sme vedeli, že nás bude čakať dobre organizované mužstvo. Zostavu sa nám podarilo namiešať, hneď v prvom striedaní sme dali gól, čo dosť ovplyvnilo zápas. Naše mužstvo sa potom chytilo, hráči dobre korčuľovali a po prvej tretine, ktorú sme vyhrali 3:0, sa dá povedať, že bolo o zápase rozhodnuté. Musím povedať, sme spokojní s výsledkom. Šesť gólov sa nám už dávno nepodarilo dať a pevne veríme, že po tomto zápase nás dobrý výkon nakopol a urobíme víťaznú sériu."

Ernest Bokroš, tréner 20-tky: "Myslím si, že dnes Skalici vyšiel úvod stretnutia, hneď v prvom striedaní sme inkasovali, prvú tretinu sme prehrali 0:3, to ovplyvnilo celý vývoj stretnutia. My sme sa sústredili na svoj výkon, aj keď ten výsledok bol pre nás nepriaznivý. Vôbec sme sa nespoliehali na to, že Skalica hrala včera v Košiciach. Práve naopak, nám sa narušil zápasový rytmus, hrať menej zápasov za týždeň nie je výhoda. Musím povedať, že po striedaní brankárov nás Baroš podržal, škoda, že sme nevyužili tri čisté nájazdy, čo sme mali. Náš dnešný výkon, to nebolo ono, iné zápasy nám vyšli nám lepšie, je to však omladina."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies