Tipsport extraliga: Piešťany zdolali Poprad a postúpili do semifinále

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 09:23 • 2 min
Tipsport extraliga: Piešťany zdolali Poprad a postúpili do semifinále

PIEŠŤANY - Hokejisti ŠHK 37 Piešťany zvíťazili v pondelkovom piatom štvrťfinále play off Tipsport extraligy 2013/2014 nad HK Poprad 3:0. "Havrani" tak triumfovali v sérii 4:1 a postúpili medzi najlepšie štyri tímy. Ich súperom v semifinále bude jeden z dvojice HC Košice - HK Nitra.

slovakia

left justify in out

Stretnutie štvrťfinálovej série začali domáci s odhodlaním rozhodnúť o postupe medzi najlepšie štyri tímy extraligy na svojom ľade. Popradčania nastupovali s nožom na krku s vedomím, že musia v pondelok vyhrať a vynútiť si šiesty duel pod Tatrami. Oba tímy hrali od úvodu aktívne, šance sa striedali na oboch stranách. V 4. min bol vylúčený domáci kapitán Filip. Šancu otvoriť skóre mal v početnej výhode Lapšanský, dobre strieľal aj Malina, ale Šúrek v bránke Piešťan bol pozorný. Popradčania dostali domácich pod tlak, skórovať mohli Paločko a Takáč, ale okrem presnejšieho zakončenia im chýbalo aj trochu šťastia. 


Nedáš - dostaneš

Heslo nedáš-dostaneš platilo v 15. minúte. Najskôr mohol streliť prvý gól Piešťan Samir Saliji, ale sám pred Masalskisom pálil iba do lotyšského gólmana Popradu. Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo o minútu neskôr Hamrákovi. Stupka tvrdou strelou od modrej nahodil puk na bránku, Masalskis mal zakrytý výhľad a po teči z hokejky Hamráka sa mohli tešiť domáci z prvého gólu. Piešťany gól povzbudil, šance si vytváral najmä prvý útok Lušňák - Peško - Saliji, ale skóre sa už do konca prvej dvadsaťminútovky nemenilo.

Druhá tretina sa niesla v znamení piešťanského tlaku. Domáci zasypali Masalskisa množstvom striel, Poprad sa počas prvých desiatich minút prostrednej časti hry takmer nedostal zo svojho obranného pásma. Najväčšiu šancu zvýšiť na rozdiel dvoch gólov mali "havrani" počas presilovky v 35. min pri vylúčení Krotáka. Dobre v obrane však dvakrát zasiahol Lapšanský a skóre sa tak nemenilo ani tentoraz.

Rozhodujúca presilovka

Rozhodujúci moment záverečnej dvadsaťminútovky prišiel v 53. min počas presilovej hry pri vylúčení Stalsa. Domáci predviedli výbornú kombinačnú akciu, keď Melichárek stredom prenikol do útočného pásma, prihral na ľavú stranu voľnému Nemcovi a ten našiel pre bránkou Mišuru, ktorý zakončil ukážkové vyšachovanie gólom na 2:0. Poprad následne vrhol všetky sily do útoku, ale domáci fanúšikovia už začali oslavovať postup do semifinále. Povestným klincom do rakvy bol pre hostí tretí gól Piešťan v 57. min. Po Peškovej prihrávke strieľal Melichárek, trafil však iba žŕdku popradskej bránky. Puk sa ale odrazil k Lušňákovi a ten ho dorazil za bezmocného Masalskisa. Piešťany napokon vyhrali 3:0, celú sériu získali vo svoj prospech v pomere 4:1 a postúpili do semifinále. V súboji o finále sa stretnú s jedným z dvojice HC Košice - HK Nitra. 

5. štvrťfinále play off:
ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) - konečný stav série 4:1
Góly: 15. Hamrák (Škadra, Stupka), 53. Mišura (Nemec, Melichárek), 57. Lušňák (Melichárek, Peško). Rozhodovali: Jonák, Mullner – Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 2:3, navyše Kroták (Poprad) na 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Zostavy:
ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Filip, Drgoň, Brňák, Rais, Bučka, Škadra, Cuník, Biro – Lušňák, Peško, Saliji – Nemec, Mišura, Melichárek – Románek, Hamrák, Stupka - Holovič, Schmidt, Chylo
HK Poprad: Masalskis – Brejčák, Malina, Kurali, Fabian, Makovský, Urban, Dinda, Nagy - Vaic, Štals, Lapšanský – Paločko, Mlynarovič, Kroták - Paukovček, Belluš, Jabrocký - Sýkora, Takáč, Drábek

Hlasy po zápase:
Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Chceli sme to dnes dobojovať. Očakávali sme tlak Popradu. V prvej tretine sme mali pri góle aj šťastie, ale myslím, že od druhej tretiny sme boli lepším tímom. Zlomovým momentom bola určite využitá presilová hra. Tretí gól bol už len čerešničkou na torte. Chcem sa poďakovať chalanom, pretože rovnako ako vo štvrtom zápase podali výborný defenzívny výkon a opäť ani raz neinkasovali. Tešíme sa na semifinále."


Milan Jančuška (tréner Popradu): "Aj dnes sme vedeli, že nás čaká najmä dobrá defenzívna hra zo strany Piešťan. Chceli sme si nájsť cestičku do bránky, čo sa nám napokon nepodarilo. Rozhodujúce boli podľa mňa aj v tomto zápase presilovky. My sme tie naše nevyužili, i keď sme v nich mali niekoľko dobrých šancí. Naopak, domáci v početnej výhode strelili kľúčový druhý gól, ktorý nás položil na kolená. Som veľmi sklamaný, ale musím priznať, že v kľúčovej časti sezóny sme nemali optimálnu formu. Veď v posledných dvoch zápasoch sme nedali ani gól a tak sa vyhrať a ani postúpiť nedá. Gratulujem súperovi k postupu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies