Tipsport extraliga: Nitrania sa tento týždeň stretnú s Pálffym

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 12:36 • 2 min
Tipsport extraliga: Nitrania sa tento týždeň stretnú s Pálffym

NITRA - Reštart kariéry hokejistu Žigmunda Pálffyho je stále viac reálnejší, šéf HK Nitra Ján Plandora potvrdil, že už hovoril s majstrom sveta 2002 a dohodli si stretnutie.

slovakia

left justify in out

"Áno, mali by sme sa stretnúť tento týždeň v Nitre," povedal pre nitra.sme.sk Ján Plandora.

 

Pálffy v drese Nitry vstúpil do veľkého hokeja. Štyridsaťdvaročný krídelník by sa v novej sezóne mohol stretnúť v jednom tíme s veľkým kamarátom Jozefom Stümpelom, s ktorým v roku 1990 začínal medzi nitrianskymi seniormi. Rodený Skaličan hral naposledy súťažné zápasy v sezóne 2012/2013, od vypadnutia HK 36 s Piešťanmi vo štvrťfinále spomenutého ročníka sa už neobjavil na žiadnej oficiálnej súpiske. Pálffy mal pôvodne chuť pokračovať v extraligovej Skalici aj v ročníku 2013/2014, ale klub má údajne podľa denníka Nový čas voči nemu dlhy, preto sa rozhodol nehrať. 

 

V posledných mesiacoch sa Pálffy k hokeju vrátil na amatérskej úrovni, v jedenástom ročníku Skalickej hokejovej ligy nastúpil na päť duelov za Veteránov, dal v nich dvanásť gólov a pridal deväť asistencií. Majster sveta 2002 má stále chuť hrať hokej na vrcholovej úrovni, preto uvažuje aj nad presunom do Nitry. 

 

Pod Zoborom už dozneli vicemajstrovské oslavy a chystajú sa na novú sezónu. Hráči začali letnú prípravu v pondelok. V klube by mal pokračovať brankár Vlastimil Lakosil, pod Zobor by mali prísť Marek Slovák a funkcionári rokujú s Michalom Chovanom. Otázniky visia nad budúcnosťou doterajších opôr Tomáša Chrenka a Romana Tománka. "Tomáš má problémy s chrbtom, do prípravy sa ale zapojí a čas ukáže, či bude ešte pokračovať ako hráč, alebo sa už bude venovať naplno manažovaniu našej mládeže. Áno, hovoríme aj s Romanom Tománkom, chceme, aby definitíva ohľadom tohto hráča padla tento týždeň," naznačil pre nitra.sme.sk Plandora, ktorý momentálne hľadá aj náhrady za odchádzajúcich Martina Baču a Petra Königa. V Nitre ostáva aj Peter Ordzovenský a do obrany by mohol pribudnúť Michal Juraško zo Zvolena. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona