Tipsport extraliga: Nitra vyhrala vo Zvolene, Poprad opäť nezdolal Košice

NETKY.SK • 8 Január 2014, 08:27 • 2 min
Tipsport extraliga: Nitra vyhrala vo Zvolene, Poprad opäť nezdolal Košice

ZVOLEN - Vo Zvolene sa hral od začiatku svižný hokej. V 9. minúte pri presilovke domácich Brabenec pekne našiel Podkonického, ten ale netrafil prázdnu bránku.

slovakia

left justify in out

O tri minúty neskôr v obrannom pásme domácich vypichol Novák puk Chovanovi, ideálne našiel Stümpela, ale ten sa zoči-voči Šimkovi nepresadil. V 17. minúte mali domáci k dispozícii presilovú hru, Peter Zuzin však po razantnej prihrávke netrafil ideálne puk smerom na bránku Nitry. Minútu pred koncom prvej časti hry mala Nitra možnosť početnej prevahy o dvoch hráčov, od modrej napriahol König a bolo 0:1.

V 24. minúte pri hre 4 proti 4 Stümpel lyšiacky prekabátil Šimka a poslal hostí do dvojgólového vedenie. V polovici stretnutia vysunul Hraško ideálne Podkonický, no ten v nájazde na Kristana neuspel. So skóre 0:2 sa skončila druhá tretina. 

V tretej tretine sa snažil Zvolen o vyrovnanie, no vytvoril si len platonický tlak. Na druhej strane mohol zvýšiť vedenie hostí v 53. minúte Kováčik, v nájazde ho však fauloval Ťavoda. Nitra následne hrala presilovku o dvoch hráčov, no nedokázala sa dostať ani do zakončenia. Domáci sa v závere odhodlali k hre bez brankára, no gól nedosiahli. Naopak, za Nitru skóroval do prázdnej bránky Henrich Ručkay, ktorý spečatil skóre na konečných 0:3.

HKM Zvolen - HK Nitra 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 20. König, 24. Stümpel, 60. Ručkay. Vylúčení: 10:8, presilovky: 0:1 navyše L. Novák 10 min za nešportové správanie, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura, Lauff - Sčensný, Výleta, 1549 divákov

Zostavy:
HKM Zvolen: Šimko - Pokovič, Obšut, Hraško, Pospíšil, Mucha, Ťavoda, Pichnarčík - Podkonický, Brabenec, P. Zuzin - Chovan, Bortňák, Škvaridlo - Ľ. Zuzin, Jurík, Síkela - Ďaloga, Čanky, Puliš
HK Nitra: Kristan - Nádašdi, Milo, Ordzovenský, König, Ďurkech, M. Novák - Kováčik, Lelkeš, Tománek - Ručkay, Stümpel, L. Novák - Piačka, Bajtek, Pupák

HK 36 Skalica - MHC Mountfield Martin 4:2

Obe mužstvá začali opatrne. Hra nemala veľké tempo a čakalo sa na chybu. Hostia svoje šance spálili, keď sa najskôr nevydareným únikom prezentoval Markovič a po ňom neuspel ani Kolena. Na druhej strane tak udreli domáci, keď v rozpätí niekoľkých desiatok sekúnd strelili dva góly z hokejok Laža a Kutálka. Druhý menovaný sa úspešne presadil aj v 15. minúte a pripravil svojmu mužstvu pohodlné trojgólové vedenie. V závere tretiny hrali hostia presilovku, a hoci si vytvorili značný tlak, gól sa im nepodarilo streliť.

Na začiatku druhého dejstva Skaličania opäť trošku ustrnuli. Ich hra nemala tempo a hostia to využili na strelenie kontaktného gólu z hokejky Rožníka v 25. minúte - 1:3. Záhoráci sa skonsolidovali počas následnej presilovky a ich hra nabrala iný rozmer. V 35. minúte sa presadil Kropáč, keď sa ujala jeho strela z bezprostrednej blízkosti. V závere druhej tretiny sa však ostali dostali k slovu opäť Martinčania a Thémarova delkovka minútu pred koncom znamenala zníženie na 4:2, hoci platnosť gólu musel ešte potvrdiť videorozhodca. 

Tretia časť hry priniesla prevahu hostí a snahu urobiť niečo s výsledkom duelu. Dobrý výkon však v domácej bránke podal Romančík, ktorý bol kameňom úrazu Martinčanov. Tí to skúsili v závere aj bez brankára, no dotiahnuť sa gólov na Skalicu sa im už nepodarilo. V priemernom extraligovom stretnutí sa tak zrodilo víťazstvo Skalice nad Martinom 4:2.

HK 36 Skalica - MHC Mountfield Martin 4:2 (3:0, 1:2, 0:0)

Góly: 12. Lažo, 13. Kutálek, 15. Kutálek, 35. Kropáč - 25. Rožník, 39. Themár. Vylúčení: 5:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Junek, Šefčík, 1051 divákov

Hlasy trénerov:
Andrej Výboh, tréner Skalice: "Do zápasu sme mali dobrý vstup. Boli sme efektívni a dostali sa do vedenia. V druhej tretine sme dokázali eliminovať útoky hostí a v závere stretnutia sme sa tiež udržali. Som rád, že mužstvo podalo dobrý výkon a v dôležitom dueli bodovalo."

Daniel Babka, tréner Martina: "Malý sme mierny tlak v prvej tretine. Boli tam príležitosti, no spravili sme chyby a Skalica nám odskočila. Po góle z našej strany volali šance v tretej časti hry, bohužiaľ, našim problémom je efektívne zakončenie."

HK Poprad - HC Košice 1:2 pp

Oceliari v Poprade nastúpili aj s čerstvo nominovaným reprezentantom na olympijský hokejový turnaj v Soči Tomášom Marcinkom, ktorého už pred zápasom vyčkávala desiatka novinárov. Východoslovenské derby od úvodných sekúnd ponúklo kvalitné hokejové divadlo. Za vicemajstra najväčšiu šancu spálil Jenčík, ktorý z bezprostrednej blízkosti neprestrelil Sidora. Druhý útok kamzíkov hrozil najmä z hokejky Krotáka. Prvá tretina sa tak skončila bezgólovo najmä vďaka spoľahlivým výkonom oboch brankárov, Riečického v bránke hostí a Sidora v popradskom bránkovisku. 

Druhú tretinu začali lepšie hostia. Prečíslenie Košičanov v 24. minúte zakončil Marcinko nevydarenou strelou, ktorá Sidorovi prešla pomedzi nohy - 0:1. Poprad inkasovaný gól dostal do útlmu a v týchto fázach hry boli aktívnejšie Košice. Strela Cebáka skončila len tesne vedľa a Boltunovu strelu vytesnil popradský brankár na zadný mantinel. V polovici zápasu hrali kamzíci druhú presilovú hru, ale nič v nej nedokázali vymyslieť. Naopak v 36. minúte unikol Sojčík, ktorého popradská obrana poslala na ľad nedovolene a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. V ňom Sojčík netrafil bránu. Do záverečného dejstva vstúpili domáci presilovou hrou. V nej sa efektným zákrokom predviedol Riečický, keď Paločkovu strelu skryl semaforom do lapačky. Aj po skončení početnej výhody hýrili domáci pohybom a vyrovnanie na seba nenechalo dlho čakať. Nedorozumenie Štrbáka s Riečickým potrestal Mlynarovič - 1:1. Na opačnej strane Sidor odolal Spilarovej individuálnej akcii. Počas presilovky Košíc sa v 51. minúte preštrikoval až pred Riečického Kroták, ktorého gól pre kontakt útočiaceho hráča s brankárom neplatil. Verdikt rozhodcov napokon vzbudil veľkú vlnu nevôle. Rozhodnutie na hokejke mal sedem minút pred koncom riadnej hracej doby Svatoš a keď sa nepresadil po prieniku ani domáci Paločko, muselo sa v Poprade predlžovať.

V predĺžení zaujal kontakt dvoch matadorov Krotáka a Bartoša, po ktorom sa útočníkovi Košíc ťažko vstávalo z ľadu. V 62. minúte sa puk šťastne odrazil k Jenčíkovi a ten mal pred sebou už len prázdnu bránu, do ktorej pohodlne poslal puk - 1:2. Poprad tak v piatom vzájomnom zápase uhral s vicemajstrom z Košíc len druhý bod v sezóne.

HK Poprad - HC Košice 1:2 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1) 

Góly: 43. Mlynarovič - 24. Marcinko, 62. Jenčík. Vylúčení: 2:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, D. Konc - Gajan, Smrek, 1794 divákov 

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Bolo to derby, ako sa patrí. Okrem druhej tretiny, kedy sme puk neudržali na hokejkách, sme hrali dobre. Dali sme dva góly, ale aj tak sme nevyhrali, čo považujem za zaujímavý moment. K trestnému strieľaniu sa takisto nevyjadrujem. Košice nepotrebujú pomoc. Myslím si, že si vystačia sami. Chlapcom chcem poďakovať za dnešný výkon." 
Anton Tomko, tréner Košíc: "Bol to kvalitný zápas, obe mužstvá hrali vo veľkom nasadení. Škoda nepremeneného trestného strieľania, keby sme dali gól, snáď by Poprad viac otvoril hru, čo by nám vyhovovalo. V tretej tretine dal Poprad lacný gól, ale rozhodli sme v predĺžení a dva body si vezieme domov."

Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 2:3

Trenčania v prvej tretine doplatili na nepremenenie gólových šancí. Už v prvej minúte nastrelil Petrovický žŕdku a gólman Koutský následne vychytal v šanci aj Buca. Keď štvrtý útok domácich zbytočne prekombinoval akciu, hostia sa dostali do vedenia. Na odrazený puk si nakorčuľoval Tomas a strelou spoza obrancu prekonal Nagya prvýkrát. O tri minúte po prihrávke spoza bránky pridal Tomas rutinérsky aj druhý presný zásah. Zníženie mal na hokejke Troliga, ale jeho strela spomedzi kruhov letela nad bránku hostí. V závere úvodnej časti využili Žilinčania jeden z svojich brejkov, keď Nagyom vyrazený puk do prázdnej bránky dorazil Varga.

V prostrednej časti hry sa domáci tréner snažil o zmenu. Do bránky poslal namiesto Nagya Lašáka a poprehadzoval útočné formácie. Neprinieslo to však svoje ovocie, pretože Žilinčania pozorne bránili a hrozili rýchlymi protiútokmi. V prečíslení 2 proti 1 tak neuspel Klouda a následne ho napodobnil aj Kalla. 

Dukle sa v záverečnej časti hry podarilo zdramatizovať zápas. V 45. minúte sa ujala strela Hudeca, ktorá sa od žŕdky odrazila do brankára a následne sa puk dokotúľal za bránkovú čiaru. O štyri minúty nato dosiahol kontaktý gól Exžilinčan Buc, ktorý ťažil z práce Šišovského. Trenčania následne prežili dve oslabenia a nadýchli sa k záverečnému náporu. V ňom mal najväčšie šance Petrovický, najskôr ho však vychytal Koutský a keď dve minúty pred koncom nastrelil po druhýkrát v dueli žŕdku, hostia si odviezli cenné tri body. 

Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 2:3 (0:3, 0:0, 2:0)

Góly: 45. Hudec, 49. Buc - 5. Tomas, 8. Tomas, 19. Varga. Vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, zmeny: 21. Lašák za Nagya (Trenčín), rozhodovali: J. Konc – Bednár, Snášel, 1152 divákov

Hlasy po zápase:

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "V zápase rozhodla prvá tretina. Tá bola z našej strany katastrofálna. Prístup, ktorí hráči predviedli, nebol taký, aký by mal byť, z čoho sme smutní a rozčarovaní. Od druhej tretiny mužstvo chcelo bojovať, predviedlo snahu a prišli aj šance. Bohužiaľ, prílišné chcenie nám zväzovalo ruky. V záverečnej časti hry to bolo aj o šťastí. Chlapcom za dve tretiny ďakujem a tú prvú si v kabíne rozoberieme."
Róbert Kaláber, tréner Žiliny: "Do polovice zápasu sme mali stretnutie pod kontrolou. Priznávam, že v závere nám priala aj šťastena. Dobre sme vedeli, čo nás v Trenčíne čaká. Tešia nás tri body, ktoré potrebujeme v boji o play off. Víťazstvo bolo pre nás cieľom dnešného stretnutia a teší ma, že sme ho vybojovali."

ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 0:2

V úvodnej tretine preverili Kalembu najmä hráči prvej piešťanskej formácie, bystrický brankár si však poradil s pokusmi Lušňáka aj Holoviča a Rais mieril mimo. V 13. minúte roztočili kolotoč pred Šúrekom hostia a ten vyvrcholil až do Birovho vyhodenia puku. Hoci Bystričania presilovku nevyužili, ihneď po jej skončení skórovali, keď od mantinelu prihral Kadurovi na opačnú stranu Heizer, Kadura sa neulakomil, akciu ešte vyšperkoval prihrávkou na Gašpara, ktorý si položil Šúreka a otvoril skóre stretnutia. V druhom dejstve to boli opäť Bystričania, ale Heizer sám pred Šúrekom neuspel. Piešťany mohli vyrovnať od 33. minúty, keď hrali až štyri presilovky po sebe až do konca druhej časti. Najväčšiu príležitosť mal Rais, ktorého strela sa odrazila od ľavej spojnice do pravej žrde a von. 

V záverečnej tretine sa Bystričania snažili kontrolovať hru a darilo sa im to. Výnimkou bola iba 50. minúta, kedy Brňák našiel krížnou prihrávkou Salijiho, no ten pred odkrytou bránkou pri strele zlomil hokejku. Minútu a pol pred koncom odvolali domáci brankára, ale miest vytúženého vyrovnania zabudli na Saracina, ktorý naskočil z trestnej lavice, prebral si vyhodený puk a do prázdnej bránky stanovil na konečných 0:2. Na záverečnú necelú minútu poslal Vladimír Országh do bránky miesto Kalembu Sabola.

ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly: 17. Gašpar, 60. Saracino. Vylúčenia: 3:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Kacej, Tvrdoň, 1243 divákov.

Hlasy po zápase:
Milan Klement, tréner Piešťan: "Z našej strany slušný výkon, ale len po bránku súpera. Nevyužili sme presilovky, v ktorých sme totálne zlyhali. Mrzí nás to. Veríme, že nabudúce to bude lepšie." 

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Na nás čakal veľmi dôležitý šesťbodový zápas. Chalani ho zvládli úplne perfektne. Kolektívnym výkonom ustáli množstvo oslabení a toto víťazstvo patrí jedine im a zaslúžene. Ešte raz, gratulujem chalanom k výkonu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies