Tipsport extraliga: Nitra porazila Piešťany 2:0, Trenčín nestačil na Martin

NETKY.SK • 30 Október 2013, 08:06 • 2 min
Tipsport extraliga: Nitra porazila Piešťany 2:0, Trenčín nestačil na Martin

NITRA - Pod Zoborom sa odohral súboj bratov Ručkayovcov, v drese Nitry sa predstavil Henrich a v zostave Piešťan nastúpil Jakub. Prvá tretina gól nepriniesla, hoci v 6. minúte po peknej akcii Piešťan zakončil Bartánus strelou do žŕdky Kristanovej bránky. Najviac však zarezonoval zákrok Baču na Haringa, ktorý zostal nehybne ležať na ľade, no potom za pomoci spoluhráčov a potlesku divákov odišiel na striedačku.

slovakia

left justify in out

V druhej časti stretnutia začali hostia agresívnejšie, vďaka čomu sa niekoľkokrát dostali do dobrých príležitostí. Najväčšiu mal krátko pred druhou sirénou Bartánus, no Kristanov semafor bol proti. Prvý gól prišiel až v 45. minúte, keď Tománek zatiahol puk za bránu, adresoval ho Stümpelovi a ten z ľavého kruhu prepálil Tomeka v bráne Piešťan. Druhý gól nasledoval v 52. minúte a opäť do bránky hostí, keď po viacerých dorážkach poslal puk do siete Henrich Ručkay - 2:0. Šesť minút pred treťou sirénou predviedol parádnu akciu Tománek, vyzval k streľbe Lukáša Nováka, no ten tesne minul Tomekovu bránu. Nitra zdolala Piešťany 2:0.

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) 
Góly: 45. Stümpel, 52. Ručkay. Vylúčení: 0:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Kacej, Orolín, 2746 divákov.

Hlasy po zápase:

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Pre nás to bol ťažký zápas po tom, čo sme nevyužili úvodný tlak. Piešťany nás dobre organizovanou hrou držali na dištanc, viazla nám rozohrávka a koncovka nebola podľa našich predstáv. Chalani sa však zapreli a húževnatosťou sme uhrali tri body proti dobrému súperovi."

Milan Klement, tréner Piešťan: "Štyridsať minút nadeje na dobrý výsledok a v poslednej tretine sme sa našou nerozvážnosťou zarezali sami. Nitra vyhrala, ale myslím, že sme boli zdatný súper."

 

Martin zvíťazil nad Trenčínom 3:1

Prvá tretina priniesla len priemerný hokej. Obe mužstvá sa snažili, ale útočníci stroskotali na pozorných obranách aj brankároch. Ako prvý ohrozil Čecha Ďurčo už v 1. minúte a následne hostia nevyužili dve presilové hry. V 6. minúte vyskúšal pozornosť Lašáka Fujerík a o štyri minúty neskôr to skúsil na druhej strane aj Bagin, ale neuspel. Po nevydarenej presilovke sa Martin predsa len prebral. Themárovu strelu v 14. minúte Lašák chytil, no o dve minúty bol bezmocný pri umiestnenom pokuse Markoviča, ktorý si našiel cestu do trenčianskej bránky od žŕdky.

V druhej tretine mali opäť prvú šancu hostia v 22. minúte, no s dorážkou Rusnáka si poradil so šťastím brankár Čech. Na druhej strane trafil Smrek počas presilovky o dve minúty neskôr len do Lašáka. V 27. minúte odvrátil domáci obranca Brcko v poslednej chvíli črtajúcu sa šancu Rusnáka. V polovici zápasu bol vylúčený Ďatelinka, Galamboš vystihol prihrávku hostí, našiel Markoviča na útočnej modrej a ten aj druhýkrát prekonal Lašáka. Ďalšie minúty potom patrili martinským hokejistom, ktorí sa v 38. minúte tešili tretíkrát. Peknú akciu Cígera s Themárom zakončil Smrek.

Dukla v tretej tretine výrazne pridala. Výsledkom bol gól z hokejky Čerešnáka v 43. minúte, ktorý znížil na 1:3. To však bolo zo strany Trenčína všetko. Rusnákov nebezpečný pokus v 54. minúte zlikvidoval Čech a Kútny o dve minúty mieril nad bránku domáceho brankára. Na opačnej strane sa nepresadili Fujerík s Beranom a v závere stretnutia ani Rožník. Dukla si vzala time-out 163 sekúnd pred koncom a odvolala brankára Lašáka. Poriadne zatlačila domácich do defenzívy, ale tí sa aj so šťastím ubránili a získali cenné víťazstvo.

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Góly: 16. Markovič, 30. Markovič, 38. Smrek - 43. Čerešňák. Vylúčení: 5:8 navyše Ďatelinka (Martin) 5+DKZ za údery a Nemčík (Trenčín) 5+DKZ, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, zmeny: od 49. min navyše Fillo (Martin). Rozhodovali: Lauff - Korba, Rovenský, 2000 divákov

Hlasy po zápase:

Daniel Babka, tréner Martina: "Dve oslabenia na začiatku duelu sme prežili bez ujmy a dostali nás do koncentrácie. Následný strelený gól nás veľmi povzbudil. V druhej tretine sa zdalo, že Trenčín začína mať viac z hry. Skórovali sme však dvakrát my, a to sa ukázalo ako rozhodujúce. V závere sme sa dostali pod tlak v hre hostí bez brankára, ale bojovnosťou a obetavosťou sme to ubránili. Chlapcom musím poďakovať za predvedený výkon."

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Bol to boj o každý centimeter ľadu. Začali sme aktívne a mali sme hneď v úvode k dispozícii dve presilovky, no nedokázali sme sa strelecky presadiť. Naopak súper dal po našej chybe gól a v druhej tretine pridal ďalšie dva. Za stavu 0:3 sme museli otvoriť hru, snažili sme sa s výsledkom ešte niečo urobiť. Bohužiaľ, nepresadili sme sa. V závere sme hrali dve minúty bez brankára, no ani to nám nevyšlo. V stretnutí sme spravili chyby, ktoré Martin potrestal a navyše nám chýbalo šesť hráčov základnej zostavy."

 

Poprad zvíťazil nad Zvolenom po samostatných nájazdoch

Aktivitu na svojich hokejkách držali od začiatku zápasu hostia vedení Popradčanom Júliusom Šuplerom. Vylúčenie domácich pre zdržiavanie hry potrestal v 14. minúte Michal Chovan, ktorého nikým nekrytého našiel Brabenec. Hostia boli aj naďalej lepší, navýšiť skóre sa z dobrej pozície nepodarilo Škvaridlovi.

Aj po prvej prestávke pokračoval nevýrazný výkon domácich "kamzíkov", za čo ich mohol potrestať Síkela. Jeho gól po telefonickej konzultácii však hlavný rozhodca neuznal pre nedovolenú hru s vysokou hokejkou. V polovici zápasu už obhajca titulu viedol rozdielom dvoch gólov. Hraškova strela od modrej skončila za Sidorovým chrbátom. O necelú minútu zmrazil domácich priaznivcov dobre hrajúci Brabenec – 0:3. Domáca lavička reagovala oddychovým časom, po ktorom vsietil kontaktný gól Juris Štals. Obraz hry sa postupne začal meniť, po oddychovom čase vplyvom častých vylúčení siahli aj tréneri hostí. Tridsať sekúnd pred odchodom do šatne znížil z dorážky pred prázdnou bránou Kroták – 2:3.

V tretej tretine sa rušné momenty striedali pred obomi bránkami. Najprv Sidor vychytal Ľ. Zuzina, aby Šimko na bránkovej čiare zneškodnil Paločkove zakončenie. Záverečná desaťminútovka sa niesla v znamení nervozity a často sa vylučovalo. Poslednú presilovku v riadnom hracom čase využili kamzíci. Pred Šimkom sa najlepšie v 56. minúte zorientoval Marek Nagy a vyrovnal. Rušné záverečné minúty už víťazný gól nepriniesli a na rad prišlo predĺženie.

V ňom mali navrch popradskí hokejisti, zo šancí ale rozhodnutie nevyťažili. Šimko svojich spoluhráčov výrazne podržal. V piatej sérii samostatných nájazdov rozhodol o zisku extra bodu pre Poprad mladík Gápa.

HK Poprad - HKM Zvolen 4:3 pp a sn (0:1, 2:2, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 32. Štals, 40. Kroták, 56. Nagy, roz. nájazd Gápa - 14. Chovan, 30. Hraško, 31. Brabenec. Vylúčení: 9:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner – Junek, Šefčík, 1471 divákov

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Popradu: "V prvej časti zápasu sme nehrali dobre, súperovi sme nechali veľa priestoru v našej tretine a zaslúžene viedol. Po úprave zostavy a oddychovom čase sme sa vrátili do zápasu, pomohol nám kontaktný gól. Za stavu 0:3 sa veľmi ťažko otáča výsledok a svedčí to o vnútornej sile kolektívu. Dva body sme si za druhú polovicu zápasu zaslúžili."

Július Šupler, tréner Zvolena: "Myslím si, že dnes sme videli dobrý a dramatický zápas so zápletkou až do konca. Prehrali sme si ho tým, že za stavu 3:0 sme vyrobili mnoho zbytočných chýb a boli sme netaktickí. Herné situácie sme neriešili optimálne, bolo tam veľa vylúčení. K výkonu rozhodcov sa vyjadrovať nebudem. Máme na čom pracovať."

Banská Bystrica zvíťazila nad Žilinou 4:3 po predĺžení

Chlieb sa v zápase, v ktorom boli domáci papierovým favoritom, lámal až v tretej tretine. Dovtedy zaťažili obe strany konto brankárov po dva razy, no mohli aj podstatne viac. Šancí sa zrodilo dostatok a Kalemba i Marek Laco mali plné ruky práce. Domáci vyťažili dva góly v dvoch tretinách v 1. a 20. minúte úvodnej tretiny. Účet otvoril Hudec, keď po strele Melanda pohladil puk v 50. sekunde takým spôsobom, že sa doplachtil ponad brankára až do siete. Druhý gól Ziga pramenil z jeho účinného sóla, na ktoré boli obrancovia hostí prikrátki. Žilinčanom pomohli ku gólom presilovky, v 4. min sa napriahol od modrej Ostrčil a Buc usmernil puk do bránky. 

V druhej tretine padol len jeden gól a postaral sa oň v početnej prevahe v 34. min Klouda, keď stál v pravej chvíli na správnom mieste, po strele Tomasa pri ľavej žŕdke. 'Barani' sa snažili v kombináciách viac, vypracovali si viacero nádejných prečíslení, no buď situáciu prekombinovali, alebo zakročil brankár Laco. Vynikol najmä pri Heizerovej strele v presilovke v 12. min, aj pri Zigovej o dve minúty neskôr, obdivuhodný postreh uplatnil v 23. min po strele Heizera a v 24. min mu pomohlo šťastie, keď Martinovi v presilovke stačilo nadvihnúť puk. V 27. min sa na neho v prečísleniach rútili Hudec s Handlovským i Hudec s Macíkom, no bezvýsledne. Hostia okrem využitých presiloviek sa taktiež útočne snažili, no oveľa skromnejšie ako ich súper, na hokejkách mali góly Buc v 3. min i Tomas v nájazde v 25-tej, po chybe Rosandiča mieril mimo bránky v 34. min Macejka. 

Tretia tretina najskôr rozradostila domácich, najskôr však v v 47. min spálil šancu hosťujúci Kalla a z protiútoku Melland zblízka pohotovo z otočky po zemi poslal svojich do vedenia. V 50. min vypadlo na trestnej lavici plexisklo a zápas sa prerušil na 5 minút. Nútená prestávka viac pomohla hosťom, vynútili si tlak a v 54. min ho Varga zužitkoval na vyrovnávajúci gól, ku ktorému výrazne pomohla benevolencia domácej obrany. Rozhodnúť sa muselo v nadstavbe, v predĺžení Buc nepotrestal ďalšiu hrúbku 'baranov', hneď po nej nasledoval žŕdka Ziga, až všetko do svojich rúk bombou 34 sekúnd pred záverom zobral Hudec. 

HC'05 B. Bystrica - MsHK Žilina 4:3 pp (2:1, 0:1, 1:1, -1:0)

Góly: 1. Hudec, 20. Zigo, 47. Meland, 65. Hudec - 4. Buc, 34. Klouda, 54. Varga. Rozhodcovia Stano - Bogdaň, Smrek, vylúčení 3:3, presilovky 0:2, v oslabení 0:0, 1492 divákov.

Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Žilina sa na nás výborne pripravila a my sme urobili veľa hrubých chýb. Možno ani za desať zápasov sme toľkokrát neprepadli ako teraz. Snažili sme sa hrať aktívne, no Žilina nás neustále napádala. Hrala veľmi dobre, nepúšťala nás do tlaku, nakoniec sme boli šťastnejší my, no aj to patrí k hokeju."

Jan Neliba, kouč Žiliny: "Vedeli sme, že Banská Bystrica je v laufe a hrá dobre. Pred zápasom by som bol vďačný aj za bod, no mali sme tri samostatné nájazdy, a preto nemôžem byť spokojný. V predĺžení sa žiadalo streliť gól od Buca, bola to obrovská šanca, no rozhodol Mišo Hudec šťastnou ranou. Inak to bolo vyrovnané stretnutie, my sme museli predovšetkým zaktívniť hru, keď sme prehrávali. Neviem, prečo si rozhodca pri jednej spornej situácii nepomohol videozaznámom, načo potom slúžia technické vymoženosti. Tvrdil, že gól to nebol, no Tomas hovoril opak, aj o Bucovom filmovaní a jeho vylúčení by som mohol hovoriť, to mi tiež nešlo do hlavy."

Michal Hudec, hráč zápasu, autor dvoch gólov a toho rozhodujúceho v predĺžení: "Asi to šlo od hokejky obrancu, nepredpokladám, že by som strelil taký vinkeľ, aspoň že sme vyhrali v predĺžení. Zo šancí som bol trochu aj frustrovaný, no vyhrávali sme, čo bolo pozitívne. Môj prvý gól v úvode prepadol do bránky, ďalší nám zachránil aspoň dva body. Trochu mrzí, že sme nebodovali naplno, treba však uznať, že Žilina hrala dobre, miestami nás zatlačila, mala šance, po výmene plexiskla sme možno v nútenej prestávke vytvrdli, aj chyby sa množili."

Košice zdolali Skalicu 6:4

Košičania začali aktívne a už v úvodnej minúte bol blízko ku gólu Bicek. O minútu neskôr mal dostatok času pred Lipovským Spilar, ale netrafil priestor bránky. V 4. minúte vybojoval v útočnom pásme puk Bicek, poslal ideálnu prihrávku Sojčíkovi, ale ten zoči-voči skalickému gólmanovi nepochodil. 

Po ňom sa v 5. minúte dostal po peknej kombinácii až pred Lipovského bránku aktívny Spilar, ale znova nenamieril presne. V ďalšom priebehu obidve družstvá zlepšili korčuľovanie a hostia, hrajúci na tri útoky, sporadicky vychádzali do protiútokov. Tri minúty pred koncom prvej dvadsaťminútovky napriahol spoza modrej čiary domáci obranca Šeda a Lipovský takmer inkasoval, po krkolomnom zásahu lapačkou puk minul priestor jeho bránky. Záverečná minúta patrila hosťom, ktorí v rozpätí 41 sekúnd predviedli lekciu z efektivity. Najprv napol košickú sieť Obdržálek a sekundu pred klaksónom prekonal na dva razy Hyláka i Stieler - 0:2. 

Záhoráci boli pri chuti aj na začiatku druhej tretiny a už po niekoľkých sekundách mohol zvýšiť na 3:0 z pohľadu hostí Obdržálek, v ideálnej šanci netrafil košickú bránku. Na opačnej strane mal gól na hokejke Bicek, nezužitkoval však milimetrovú prihrávku spoluhráča spoza skalickej bránky. Ten istý hráč sa už o niekoľko sekúnd neskôr nepomýlil a Marcinkovu prihrávku pretavil na prvý gól Košíc - 1:2. "Oceliari" zvýšili ofenzívny tlak, v 27. minúte nepríjemne vystrelil spoza hráča Matis, po ňom o minútu neskôr preveril pozornosť Lipovského bekhendom Bicek. V polovici stretnutia šikovne tečoval Chovanovu strelu Svatoš a zrovnal na 2:2. Naštartovaných Košičanov poslal po prvý raz do vedenia v 32. minúte Spilar, ktorého vyzval do úniku Bartoš - 3:2. O minútu neskôr využil presilovú hru domácich strelou od modrej čiary Štrbák a o 46 sekúnd neskôr vyhnal Lipovského z bránky Spilar, ktorý v úniku dvoch proti jednému zužitkoval Jenčíkovu prihrávku - 5:2. V 35. minúte predviedol nový muž v skalickej bránke Patrik Romančik parádny zákrok, keď hokejkou zmaril radosť Sojčíka, ktorý zakončoval do prázdnej bránky a následne pred dobiedzajúcim košickým útočníkom skryl puk vo svojej lapačke. Hosťom sa v 39. minúte podarilo korigovať na 3:5, keď sa v presilovej hre presadil Školiak. 

Od začiatku tretieho dejstva obidve družstvá pozorne bránili a podnikali rýchle protiútoky, pričom sa snažili narúšať ich už v strednom pásme. Po jednom z nich trafil v 47. minúte pod vrchnú žŕdku skalickej bránky Bartoš a upravil na 6:3. Už o minútu neskôr na opačnej strane znova znížil na rozdiel dvoch gólov Mikeska - 6:4. V 50. minúte si vytvoril pred košickou bránkou tlak prvý skalický útok, ale Hylák si poradil s ich tromi zakončeniami. O štyri minúty neskôr napriahol v presilovej hre Jenčík, ale skalický gólman aj so šťastím puk kryl. V závere stretnutia už Skaličania nič nevymysleli, naopak mohli inkasovať z hokejok Bartoša, Spilara a Sojčíka. 

HC Košice - HK 36 Skalica 6:4 (0:2, 5:1, 1:1)

Góly: 25. Bicek, 30. Svatoš, 32., 34. Spilar, 33. Štrbák, 47. Bartoš - 20. Obdržálek, 20. Stieler, 39. Školiak, 48. Mikeska. Rozhodcovia: D. Konc - Gajan, Gavalier, vylúčení 2:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, striedania: 34. P. Romančik namiesto Lipovského, 35. Mikeska, Krejčiřík, M. Romančík, Jankovič zapojili sa do hry (všetci Skalica), 4012 divákov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona