Tipsport extraliga: Martin si poradil s Bystricou, Trenčín vyhral v Nitre po nájazdoch

NETKY.SK • 27 November 2013, 10:37 • 2 min
Tipsport extraliga: Martin si poradil s Bystricou, Trenčín vyhral v Nitre po nájazdoch

BRATISLAVA - Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili na ľade druhého tímu tabuľky Tipsport extraligy 2013/2014 HK Nitra 2:3 pp a sn.

slovakia

left justify in out

K dvojbodovému zisku zverencov Milana Staša prispel brankár Ján Lašák, ktorý si pripísal 53 úspešných zákrokov. Dukla sa tak v tabuľke stále drží na ôsmej priečke v tabuľke.

Prekvapenie na úkor favorita sa zrodilo aj v Turci, kde domáci Martin zdolal Banskú Bystricu 4:2, čím sa dotiahol bodovo na Trenčín.

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Góly: 3. Chovan, 30. Síkela, 58. Chovan - 5. Varga, 21. Klouda, 38. Ostrčil, 55. Linet, 59. Tomas. Rozhodcovia J. Konc - Snášel, Tornay, vylúčení 2:3, presilovky 1:0, v oslabení 1:0, 1030 divákov

Hlasy po zápase
Július Šupler, tréner Zvolena: "Na maródku sa nevyhovárame, pretože všetci hráči, čo nastúpili, mohli ukázať viac. Opäť sme sa trápili s efektívnosťou, hrubých chybám sa nevyhli v závere ani skúsení hráči. Chýbala mi aj väčšia vôľa zvíťaziť."

Martin Groma (asistent trénera Žiliny): "Musím vyzdvihnúť výkon nášho brankára Mikoláša, už druhý raz nás podržal. Podali sme bojovný výkon, zlomom zápasu bol asi fakt, že za stavu 2:2 sa nám podarilo od súpera odskočiť o dva góly a náskok sme si napokon udržali."

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 2:3 pp a sn (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 2. Kováčik, 53. Kováčik - 5. Šišovský, 58. Novajovský, roz. nájazd Nemček. Rozhodovali: Jura, Lauff - Kacej, Tvrdoň, vylúčení: 7:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2084 divákov

Hlasy po zápase
Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Pohrdli sme množstvom príležitostí, ktoré vychytal Lašák. Mám rád tvrdšiu hru, ale toto mi pripomínalo wrestling." 

Mian Staš, tréner Trenčína: "Mali sme zlý vstup do zápasu, inkasovali sme prvý gól, ale vyrovnávajúcim gólom sme dostali krídla a zlepšili sme pohyb. Potom sa súper znovu dostal do vedenia, ale vyrovnali sme a v nájazdoch sme mali šťastnú ruku. Body z Nitry si cením."

HK Poprad - HK 36 Skalica 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 36. Gápa, 40. Mlynarovič, 41. Stals - 57. Lažo. Vylúčení: 6:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Novák - Holienka, Smrek, 1155 divákov

Hlasy po zápase
Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "My po smolnom zápase v Piešťanoch, kde sme prišli o tri body a dvoch hráčov, sme museli zamiešať zostavou, čo bolo na ľade vidieť. Tri formácie hrali v novom zložení a viazla im kombinácia. V druhej tretine sme sa presadili, rozhodujúci bol gól do šatne. Po treťom našom góle bolo rozhodnuté. Škoda inkasovanej bránky, dnes si Sidor čisté konto zaslúžil. Máme tri body a tešíme sa z toho."

Štefan Mega (asistent trénera Skalice): "Do Popradu sme pricestovali s tým, že sa budeme snažiť čo najdlhšie hrať na 0:0. Darilo sa nám to, keď nás podržal brankár Lipovský. Po individuálnej chybe nás domáci prečíslili a dali v druhej tretine úvodný gól. Za rozhodujúci moment považujeme druhý gól približne sekundu a pol pred koncom druhej tretiny. Po druhej prestávke sme chceli viac otvoriť hru a útočiť, ale hneď v prvom striedaní sme inkasovali tretí gól a bolo po zápase. V závere sme iba korigovali."

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Góly: 5. Galamboš, 34. Rožník, 38. Pokrivčák, 60. Markovič - 26. Bambúch, 27. Handlovský. Vylúčení: 4:7 navyše Macík (B. Bystrica) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Bednár, Sčensný, 1500 divákov

Hlasy po zápase
Daniel Babka, tréner Martina: "Po dvoch prehrách v Nitre a Žiline sme potrebovali zabrať. Zápas sme začali dobre. V prvej tretine sme strelili vedúci gól, v druhej sme však o vedenie prišli. Po oddychovom čase sme sa zlepšili, pokračovali sme v dobrom výkone a otočili sme výsledok. V tretej tretine sme ustáli tlak Banskej Bystrice. Takéto víťazstvo, ktoré sa nerodilo ľahko, nás môže posunúť dopredu. Nemáme čas na oddych, už v stredu nás čaká ťažký duel s dvadsiatkou."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Upozorňovali sme hráčov, že to nebude ľahký zápas. Chceli sme hrať agresívne, to sme však vôbec nesplnili. Dve tretiny boli slabé, hrali sme vlažne. V tretej tretine sme zlepšili pohyb, ale osem minút sme hrali v oslabení. Nič nám tam už nepadlo. S niektorými hráčmi som veľmi nespokojný, podali podpriemerný výkon."

Piešťany – Košice 1:5 (0:1, 1:1, 0:3)

Góly: 34. Drgoň - 17. Marcinko, 34. Nagy, 50. Macejko, 59. Sojčík, 60. Bicek. Vylúčenia: 4:4, navyše Marcinko (Košice) 10 min nešp. správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, Junek, Šefčík, 1620 divákov

Hlasy po zápase
Milan Klement, tréner Piešťan: "V úvode sme predvádzali dobrý hokej. Po inkasovanom góle sme sa dostali do útlmu. Pred vyrovnávajúcim gólom sme hostí zavreli, nakoniec vyrovnali, ale od gólu na 1:2 sme nehrali tak, ako sme si predstavovali. V záverečnej časti nás Košice k ničomu nepustili. Hostia zvíťazili zaslúžene." 

Anton Tomko, tréner Košíc: "Tento zápas mal veľmi dobrú kvalitu. Hral sa rýchly dynamický hokej. Obe mužstvá sa snažili o nátlakovú hru a myslím si, že diváci si prišli na svoje. My sme rýchlo odpovedali na vyrovnávajúci gól a od tohto momentu sme mali navrch. V tretej tretine sme nepustili súpera k ničomu a okrem vylúčenia sme nespravili ani žiadnu chybu. Bol to jeden z našich najlepších výkonov na ľade súpera."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies