Tipsport extraliga: Líder z Košic vyhral v Žiline, Nitra zdolala Poprad

NETKY.SK • 14 November 2013, 12:10 • 2 min
Tipsport extraliga: Líder z Košic vyhral v Žiline, Nitra zdolala Poprad

BRATISLAVA - Líder slovenskej hokejovej extraligy HC Košice vyhral v utorňajšom zápase 20. kola na ľade Žiliny 3:1. V šlágri večera druhá Nitra zdolala doma Poprad 4:2.

slovakia

left justify in out

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Obe mužstvá vstúpili do zápasu opatrne, najmä domáci pôsobili ustráchane. Tempo hry aspoň na chvíľu rozprúdila presilová hra hostí, v ktorej sa predral pred bránu Marcinko, zblízka však nedokázal pretlačiť puk za Lacov chrbát. Košičania boli smerom dopredu aktívnejší počas celej dvadsaťminútovky, ale nepredviedli nič, čo by domáci brankár nedokázal vyriešiť. V závere individuálne prenikol Češík, po ktorého bekhendovom zakončení Laco puk korčuľou vykopol.

V prostrednej časti sa domáci osmelili, odvážnejšie sa tlačili pred súperovu bránu. Najväčšiu šancu mal v 27. minúte Ostrčil, ktorého bekhendová strela skončila na žrdi. Platnosť pravidla nedáš-dostaneš potvrdil na opačnej strane Dušan Pašek, ktorý dostal prihrávku medzi kruhy a z prvej vymietol pravý horný roh Lacovej brány. Domáci hokejisti sa nevzdali ani po inkasovanom góle. V 36. minúte sa pred Hylákom najlepšie zorientoval Tomas a na dvakrát prepasíroval puk do siete.

V treťom dejstve sa hral taktický hokej, každá chyba mohla rozhodnúť. V prečíslení dvoch proti jednému prihral Macejka Kloudovi, ktorý však zblízka trestuhodne minul. V 53. minúte si vybral slabšiu chvíľku brankár Laco, ktorý proti Hrnkovi nešiel na ľad a ten ho bez väčších problémov prestrelil. Definitívne rozhodnúť mohol o malú chvíľu Jenčík, lenže s jeho samostatným únikom si žilinský gólman poradil. Mrzieť ho to ale nemuselo, pretože 63 sekúnd pred sirénou uzavrel konečný výsledok gólom do prázdnej brány Bartoš. 

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Góly: 36. Tomas - 29. D. Pašek, 53. Hrnka, 59. P. Bartoš. Rozhodovali: Lokšík - Bogdaň, M. Smrek, vylúčení: 2:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 986 divákov

Hlasy po zápase:
Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "Z našej strany to bol bojovný výkon. Po prvej tretine sme sa zlepšili, čo sa prejavilo vyšším počtom streleckých pokusov. V takomto zápase však rozhodujú chyby a my sme ich urobili viac. Škoda záveru, bod by nás potešil. Musíme sa poučiť z tohto i predchádzajúcich duelov a ísť ďalej."
Anton Tomko, tréner Košíc: "Išli sme sem s cieľom odviesť tri body, čo sa nám podarilo. Za stavu 1:0 sme mali šance zvýšiť a hoci Žilina vyrovnala, my sme hru kontrovali a strhli vedenie späť na našu stranu. Potom sme znovu nepremenili viacero možností, skórovali sme až v powerplay súpera. Celkovo sme však boli aktívnejší a pohyblivejší. Naše víťazstvo je zaslúžené."

HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Domácim odbúdal čas presne podľa predstáv, súperovi nedovolili streliť gól, sami ich vsietili po dvoch tretinách dva a v druhej prestávke si mohli povedať, že majú dobre nakročené na víťazstvo. V 4. min Kafka po nahrávke od Macháčka trafil krásne pod hornú žŕdku, v 28. min po chybe Kozáka pridal ďalší gól Lunter a 'barani' držali opraty zápasu pevne vo svojich rukách. Len jedno ich mohlo mrzieť, že nevyhrávali o tri, pretože dve žŕdy Whitea v 30. a 33. min Bambúcha po tečovaní Hudecovej strely si pýtali ďalší gól. Skaličania trpeli hlavne na suchoty, vypracovali si dosť streleckých príležitostí, no Kalemba vždy neomylne siahol tam, kam letel puk, alebo si ich ako magner priťahoval do 'košiara'.

V úvodnej tretine Preisinger v 7. min zľuftoval v nádejnom postavení a akoby naznačil, s čím budú mať Skaličania najväčšie problémy. Rad za radom sa vystriedali v šanciach aj Školiak, Kuľha i Jankovič a kým na druhej strane vládla väčšia pohota, zúžení káder hostí len so 16 hráčmi mal hlavy plné smútku. Napriek tomu, ak by strelili v tretej tretine kontaktný gól, mohli priebeh zdramatizovať, a práve na túto prioritu sa jednoznačne aj sústredili. V 42. min akékoľvek pochybnosti mohol vyriešiť Meland, skóre po vydarenom sóle nezvýšil a hosťom tlela aj naďalej nádej na zvrat. To by sa však museli o to viac popasovať a nedopúšťať sa takých obranných chýb, ako pri ponúknutej šanci pre Handlovského v 44. min. Brankára Kalembu neprekonal v dobrom postavení ani Mráz v 50. min a nový tréner Výboh vo svojom rodisku nič nevyryžoval.

HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly: 4. Kafka, 28. Lunter. Rozhodcovia J. Konc - Jobbágy, Smerek, vylúčení 3:4, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1450 divákov

Hlasy po zápase:
Vladimír Országh, kouč B. Bystrice: "Mali sme ťažší rozbeh, potom sa dostali do tempa, mali optickú prevahu, škoda tých nepresností i niektorých skratových situácií. Pre nás je dôležité víťazstvo, pretože ťažké nohy po prestávke boli očividné."

Andrej Výboh, tréner Skalice: "Išli sme sem s cieľom hlavne v obrane nezlyhať a vyrážať do protiútokov. Spočiatku sa nám to darilo, no potom sme sa dopustili dvoch hrubých chýb, čo nás stálo body. No a moja premiéra, v Banskej Bystrici som strávil väčšiu časť hokejového života, škoda len, že nám vypadli zo zostavy traja hráči kvôli viróze, aj preto mám zmiešané pocity z toho, ako sme sa predviedli a ako nám zlyhalo zakončenie."

Petr Kafka, autor otváracieho gólu: "Myslím, že skalický gólman Lipovský je veľmi kvalitný a ja som rád, že som ho prekonal. Sadlo mi to ideálne, to sa ťažko chytá. Inak, nabil mi Michal Hudec, zle to nahlásili. V zápase bolo veľa nepresností, pomaly sa to rozbiehalo, dlho sme nehrali, bolo to kostrbaté, no dôležité sú tri body."

MHC Mountfield Martin - HKM Zvolen 2:3 pp (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)

Súboj desiateho s ôsmym nepriniesol v prvej tretine veľa hokejovej krásy. Bolo to najmä o bojovnosti, mužstvám chýbala presná prihrávka a viackrát premeškali pravý moment na streľbu. V úvode ohrozili Šimka Dírer a Markovič, ako prvý preveril Čecha až v 9. minúte Baláž a vzápätí Fekiač. V 11. minúte v oslabení nedotiahol do konca peknú akciu Markovič. V 13. minúte po prečíslení nevyužil veľkú príležitosť Važan. Na druhej strane Čech nemal problém s pokusmi Jakubíka a Chovana.

Ani v druhej 20-minútovke neprichádzalo zlepšenie. V 21. minúte dobre vypálil Važan a v 23. minúte aj Themár, no Šimko bol vždy na mieste. To však bolo zo strany domácich v tejto tretine všetko. V 30. minúte sa ukázal aj Jurík, ale Čech bol pripravený. V ďalšom priebehu sa hráči pozorne strážili a v útoku dlho nedokázali nič vymyslieť. Podarilo sa to až v 38. minúte Chovanovi, ktorého nahodený puk skončil v martinskej bránke a majster tak viedol po druhej tretine 1:0.

Až tretia tretina priniesla viac vzruchu. Domáci Cíger prepásol šancu na vyrovnanie v 42. minúte. Potom Chovan nezakončil sólo pred Čechom. V 45. a 46. minúte sa vyznamenal Šimko po strelách Klímu a Themára. Dvojgólový náskok pre Zvolen zabezpečil v 50. minúte P. Zuzin, ktorý premenil trestné strieľanie za faul Smreka na neho. Zvýšené úsilie domácich korunoval v 53. minúte Galamboš, keď využil presilovku. O dve minúty už bolo vyrovnané - ďalšiu presilovku zúžitkoval Matejka. Zvolen doplatil aj na to, že Brabenec a Chovan nevyužili predtým veľké šance. V 58. minúte mohol Galamboš dokonale otočiť výsledok, ale z trestného strieľania neprekonal Šimka. V predĺžení už po 17 sekundách rozhodol o dvoch bodoch pre majstra Chovan.

MHC Mountfield Martin - HKM Zvolen 2:3 pp (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
Góly: 53. Galamboš, 55. Matejka - 38., 61. M. Chovan, 50. P. Zuzin. Rozhodovali: Stano - Rovenský, Korba, vylúčení: 2:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 1500 divákov

Hlasy po zápase:
Daniel Babka, tréner MHC: "Dlho sme doplácali na streleckú nemohúcnosť. Po vyrovnanom priebenu v závere druhej tretiny nás inkasovaný gól nalomil. Museli sme potom v šatni zvýšiť hlas a urobiť aj zmeny v zostave. Záver tretej tretiny bol dramatický. Premenili sme dve presilovky a mohli sme aj zvíťaziť. V predĺžení sme prehrali po individuálnej akcii Chovana. Pri trestnom strieľaní hostí sme protestovali proti tomu, že na ľade okrem Zuzina a Čecha zostali ešte brankár a jeden hráč Zvolena." 
Július Šupler, tréner Zvolena: "Bol to vyrovnaný zápas, ktorý priniesol veľa zlomových momentov. Za stavu 2:0 sme doplatili na vylúčenia a pripravili sme sa o víťazstvo a tri body. Som rád, že sme sa v predĺžení presadili a vyhrali. Absolutórium si zaslúži náš brankár Šimko. Citeľne nám chýbalo šesť zranených hráčov."

Dukla Trenčín – ŠHK 37 Piešťany 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Trenčanov v prvom súťažnom zápase viedol tréner Milan Staš, no úvod prvého zápasu si predstavoval inak. Piešťany sa vedenia ujali v 6. min. - Brňák našiel na modrej čiare rozbehnutého Stupku a ten strelou z kruhu prekvapil Lašáka. Hostia vedenie zvýšili už o niekoľko sekúnd, keď pred bránkou zostal nikým neatakovaný Ján Románek a do odkrytej brány už pre neho nebol problém streliť gól. Následne pridali na obrátkach aj Trenčania, ktorým patrila druhá časť úvodnej tretiny. Šanca Kútneho rozvlnila iba bočnú sieť. V záverečnej minúte prvej tretiny ten istý hráč zoči-voči Tomekovi zaváhal. 

V úvode druhej tretiny sa domáci zahryzli do súpera. Príležitosť nevyužil Tomáš Klíma, keď Tomeka neoklamal. Kontaktný gól mal na hokejke Nemčík, no puk mu v poslednej chvíli skĺzol z čepele. Tretí gól Piešťan mal na hokejke Románek. Na Lašáka nevyzrel, ten v poslednej chvíli zasiahol lapačkou. Gól sa nepodarilo pridať ani Melichárkovi, ktorý v oslabení prekorčuľoval protihráča, no bránu minul o pár centimetrov. 

Trenčania v závere druhej a v úvode tretej tretiny nevyužili štvrominútovu presilovú hru a pykali. V 48. min Ručkay prihral pred bránu Bartánusovi a ten nedôrazne bránený prekonal Lašáka aj po tretíkrát, čím definitívne rozhodol považské derby. 

Dukla Trenčín – ŠHK 37 Piešťany 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Góly: 6. Stupka, 7. J. Románek, 48. Bartánus. Rozhodovali: Štefík, Mullner – Šefčík, Junek, vylúčení: 4:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1185 divákov

Hlasy po zápase: 
Milan Staš, tréner Trenčína: "Do zápasu sme vstúpili s prílišným rešpektom. Súpera sme nechali streliť góly a ťažko sa už zápas otáčalo. V druhej tretine sme mali šance, nastrelili aj žŕdku. Piešťany sú známe dobrou defenzívou. Šancí nebolo veľa a gól sme nestrelili. Tretím gólom súper už prevzal kontrolu nad zápasom a zvíťazil zaslúžene."
Milan Klement, tréner Piešťan: "Chceli sme nadviazať na posledné dva výkony. Dali sme rýchle góly, ktoré nás upokojili. V druhej tretine nás súper pritlačil, ale podržal nás Tomek. V tretej tretine sme čakali na príležitosť a tá prišla. Zápas sme vyhrali zaslúžene. Radosť máme aj z čistého konta Tomeka."

HK Nitra - HK Poprad 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Vedenia sa ujali domáci hráči po 248 sekundách hry, Chrenko vystrelil na Sidora, puk sa od Kováčika dostal k Ručkayovi a ten ho poslal do siete. V 12. minúte však hostia vyrovnali, po zlej rozohrávke Nitranov zachytil puk Paločko, posunul ho Takáčovi a ten prekonal Kristana. V 15. minúte mal blízko ku gólu domáci Chrenko, no v dobrej pozícii trafil zbízka iba spojnicu popradskej bránky.

V polovici stretnutia sa na ľadovej ploche objavili šiesti poopradskí hráči v poli a následnú presilovku domáci využili, na konci peknej kombinácie bol Lukáš Novák - 2:1. V 35. minúte najskôr v presilovke trafil domáci obranca König tyč popradskej brány, no krátko na to svoj pokus zopakoval a tentokrát úspešne, čím dostal Nitru do dvojgólového vedenia.

V 47. minúte nevyužil veľkú šancu Popradčan Brejčák, sám pred bránou Nitry Kristana neprekonal, no o minútu sa Mlynarovič nemýlil a strelil kontaktný gól hostí - 3:2. V 56. minúte však presne namieril spomedzi kruhov obranca Bača a prestrelil Sidora. Nitra tak vyhrala 4:2.

HK Nitra - HK Poprad 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) 
Góly: 5. H. Ručkay, 29. L. Novák, 35. König, 56. Bača - 12. Takáč, 48. Mlynarovič. Rozhodovali: Bundil, Jonák - Kacej, Výleta, vylúčení:: 5:8, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2383 divákov

Hlasy po zápase:
Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Mali sme sľubný začiatok, ale gól Popradu nás zmrazil. Potom sme dobre odohrali dve presilovky, od čoho sme sa odrazili. Sme radi, že sme urvali tri body a navnadili divákov na piatkový zápas s Košicami."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Od začiatku zápasu sme chceli hrať hokej, čo sa nám aj darilo do 29. minúty, dalších osem minút nekomentujem. Potom dali domáci štvrtý gol a nám sa to už nepodarilo dotiahnuť." 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies