Tipsport extraliga: Kováčik strelil svoj prvý gól v play off a potom schytal puk do hlavy

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 14:43 • 2 min
Tipsport extraliga: Kováčik strelil svoj prvý gól v play off a potom schytal puk do hlavy

PRAHA - V stredajšom stretnutí semifinále play off českej hokejovej extraligy vyhrala Kometa Brno na ľade Sparty Praha 5:2 a ujala sa vedenia v sérii 1:0 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Na triumfe hostí sa podieľali aj slovenskí hokejisti. Brankár Marek Čiliak kryl 30 striel Pražanov a obranca Jozef Kováčik pridal ku gólu na 3:1 aj asistenciu pri presnom zásahu Hyneka Zohornu.
     

Obaja Slováci patrili medzi opory najmä v kľúčovej druhej tretine. Domáci zásluhou Jaroslava Hlinku znížili v 28. minúte na 1:2 a následne rozpútali pred brnianskou bránkou kolotoč šancí. Čiliak však predviedol viacero výborných zákrokov a svoj tím podržal. Kováčik predviedol v 35. min efektnú bekhendovú kľučku, ktorou oklamal sparťanského brankára Tomáša Pöpperleho a svojím prvým gólom v tohtoročnej vyraďovačke zabezpečil Brnu dvojgólové vedenie.
     

"Mohol som síce páliť z prvej, ale rozhodol som sa pre kľučku. Bol som rozhodnutý, že keď brankár urobí presun do strany, budem sa snažiť ísť do protismeru a zasunúť puk do prázdnej bránky. Chvalabohu to vyšlo, inak by sa tri štvrtiny kabíny držalo za hlavu a spoluhráči by ma prizabili," komentoval s úsmevom gólovú situáciu Kováčik pre webový portál idnes.cz.
     

Tridsaťštyriročný obranca krátko po presnom zásahu utrpel zásah pukom do hlavy. Chvíľu mu trvalo, kým sa z rany otriasol.

"Tá strela bola silná, ale trafila ma dobre, tesne nad ucho. Ak by som to schytal nižšie, tak je možno po mne. Priznám sa, že som nečakal takú ranu, takmer ma to zabilo. Našťastie, žiadne vážne dôsledky z toho neboli," opísal incident zo záveru druhej tretiny Kováčik.
     

Skúsený bek pochválil aj svojho krajana Mareka Čiliaka v bránke Komety. Ten pustil za chrbát okrem Hlinkovej strely už len pokus Jana Buchteleho. "Druhú tretinu hrala Sparta skutočne perfektne a mali sme obrovské šťastie, že sme nedostali tri-štyri góly. 'Čilo' nás však podržal, ale súper mal aj smolu. Prvý zápas sme nakoniec vyhrali, to sme chceli. Uvidíme, čo bude ďalej," dodal pre idnes.cz Kováčik.
     

Druhý zápas semifinálovej série je na programe vo štvrtok opäť v Prahe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies