Tipsport extraliga: Košickí hokejisti zvíťazili nad Duklou Trenčín 2:1

NETKY.SK • 26 Október 2013, 07:59 • 2 min
Tipsport extraliga: Košickí hokejisti zvíťazili nad Duklou Trenčín 2:1

POPRAD - V košickej Steel aréne začali aktívnejšie domáci hráči a po minúte a 27 sekundách otvoril skóre duelu Bicek, ktorý si spoza bránky nakorčuľoval pred Lašáka a nedal mu šancu - 1:0. V 4. minúte nebezpečne vypálil od modrej čiary obranca Kolba, trenčiansky gólman si dal pozor.

slovakia

left justify in out

O minútu neskôr sa dostal na opačnej strane k zakončeniu Mikula, z dobrej pozície však nezužitkoval početnú výhodu hostí. Tí zo zabezpečenej obrany podnikali rýchle kontry, no domáci hráči dobre korčuľovali a zrážali sa. Lašák podržal svoj tím v 13. a 14. minúte po tvrdých zakončeniach Štrbáka i Cebáka. V závere úvodnej dvadsaťminútovky preveril ešte pozornosť domáceho brankára Kútny, puk z jeho hokeji skončil iba Hylákovom pravom betóne.

Už po 39 sekundách druhej tretiny skóroval po druhý raz v stretnutí Bicek, ktorý vyťažil z dôrazu Marcinka a následnej prihrávky Sojčíka - 2:0. V 25. minúte sa ocitol zoči-voči Hylákovi hosťujúci Nemček, stav sa nezmenil. O tri minúty neskôr si Trenčania počas presilovej hry vypracovali tri príležitosti, Hylák zlikvidoval dve zakončenia Komíneka zblízka i tvrdú strelu Lintnera od modrej čiary. V 36. minúte našiel Bartoš peknou prihrávkou Slováka, ten ale Lašáka neprekonal. Hostia preverili reflexy i pozornosť košického brankára znova v početnej výhode. Hylák predviedol dva pekné zákroky, pri zakončení Komíneka v 37. minúte a o minútu neskôr predovšetkým pri teči Kútneho po strele Lintnera. V 40. minúte mohol ešte znížiť v dobrej pozícii Petrovický. 

Ten istý hráč potešil hosťujúcu lavičku, keď v oslabení obkorčuľoval košickú bránku a lišiacky od korčule Biceka znížil na 1:2 z pohľadu Trenčanov. V 45. minúte sa dostal v oslabení do úniku Sojčík, Lašák mu nedovolil skórovať. V ďalšom priebehu sa hra prelievala z jednej strany na druhú a obidve mužstvá sa snažili skórovať. Dobre sa napádali v strednom pásme a zvádzali i korčuliarske súboje. V 56. minúte sa dostal do úniku Jenčík, nenamieril však presne. V závere hostia odvolali brankára, stav sa však nezmenil.

Hlasy po zápase

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Myslím si, si že v Steel aréne sa hral rýchly dynamický bojovný a tvrdý zápas. Musím vyzdvihnúť výkon Trenčína, ktorý hral dobre. Išli sme do vedenia 2:0, no musím povedať, že sme ustáli šesť oslabení. Trenčania hrali veľmi dobre presilovky a boli veľmi nebezpeční. Naopak my sme dostali gól v našej presilovke hneď na začiatku záverečnej tretiny. Záver stretnutia sme zvládli a hru mali pod kontrolou. V zápase nás podržal aj brankár Hylák, poďakovanie však patrí všetkým hráčom."

Róbert Kaláber, tréner Dukly Trenčín: "V Košiciach sme odohrali dobré vyrovnané stretnutie. Hrali sme zodpovedne a dodržiavali stanovený obranný herný systém. Mrzí ma, že sme nezachytili úvody prvých dvoch tretín, keď sme inkasovali. Paradoxne v tretej tretine v oslabení sme dali gól a snažili sme sa minimálne vyrovnať. Dostali sme sa do viacerých gólových šancí, ale bohužiaľ to je naša slabina. S jedným gólom v Košiciach nemôžeme pomýšľať na víťazstvo."

HC Košice - Dukla Trenčín 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 2., 21. Bicek - 41. Petrovický. Rozhodcovia: J. Konc - Bednár, Gavalier, vylúčení 7:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, striedanie: 41. Bagin (Trenčín) zapojil sa do hry, 4354 divákov.

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 6:4 

Spočiatku to pod Tatrami na gólové hody nevyzeralo. V 7. minúte prekvapili hostia, keď peknú akciu do prázdnej brány zakončil Nemec – 0:1. Na vyrovnanie sa nečakalo dlho, zariadil ho lotyšský legionár v drese kamzíkov Juris Štals. Domáci pritlačili a o necelých 40 sekúnd sa presadil domáci kapitán Kroták. Miestami zdrvujúci tlak Popradu korunovali Belluš a Mlynarovič, ktorí vyhnali hosťujúceho Tomeka z brány. Po oddychovom čase hostí sa presadil ešte Tomáš Sýkora a bolo 5:1. V závere prvej tretiny znižoval počas presilovky tečovanou strelou obranca Cunik. 

V druhom dejstve dostali Popradčania možnosť hrať dlhú presilovku 5 proti 3, v ktorej sa po biliardovej kombinácii presadil Lapšanský – 6:2. Príležitosť zahrať si početnú výhodu dostali i hostia a Holovič v 36. minúte prestrelil zblízka Sidora. V tej istej minúte prihrala obrana domácich puk Mišurovi a ten vedel, čo s ním – 6:4. Hostia sa dostali do hry a Jakub Ručkay mohol v samostatnom úniku znížiť na rozdiel jediného gólu. 

Tretia časť hry sa začala opatrne, Popradčania nechceli inkasovať. S pribúdajúcimi minútami sa hra čoraz viac odohrávala v pásme Popradu. Hostia boli v koncovke bezzubí a Sidora už neprekonali.

Hlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Zápas sme nezačali dobre. Inkasovaný gól nás paradoxne naštartoval. V osemminútovke, keď sme dali päť gólov, sme hrali vynikajúco. Dali sme pekné góly a mohlo ich byť aj viac. Ľahkovážnosťou sme prišli o náskok a posledná tretina bola o udržaní výsledku. Spokojný som len s prvou tretinou a tromi bodmi."

Milan Klement, tréner Piešťan: "Po prvej tretine nám nebolo všetko jedno, vyzeralo to na poriadny gólový prídel. V jej závere sme znížili na 2:5 z nášho pohľadu. Do ďalšieho priebehu sme šli so snahou spraviť niečo s výsledkom. Nejaké príležitosti sme mali, no ostali nevyužité. Zápas rozhodla prvá tretina."

Góly: 8. Mlynarovič, 8. Kroták, 10. Belluš, 13. Mlynarovič, 16. Sýkora, 28. Lapšanský - 7. Nemec, 19. Cuník, 36. Holovič, 36. Mišura. Vylúčení: 2:5 navyše Melichárek (Piešťany) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, zmeny: 13. Ondrejka za Tomeka (Piešťany) rozhodovali: Lokšík - Tornay, M. Valach, 1383 divákov

HKM Zvolen - HK 36 Skalica 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Zvolenčanom doprial začiatok, po 22 sekundách hry už viedli, keď Brabenec z kúta takmer z čiary vyslal puk na bránku a obranca Kozák si ho korčuľou nešťastne stočil do bránky. Tvrdý úder však Skaličanmi neotriasol a neustále hrali to, čo si v oklieštenej zostave mohli dovoliť. Pred domácu bránku sa často dostávali, aj ku strelám a zvolenskí obrancovia si občas mohli spytovať svedomie za svoju 'mäkkosť'. Na šance, ktorým by svedčali góly, však domáci vyhrávali, z mnohých sa patrí spomenúť tri, v 10. min spálil hneď dve za sebou P. Zuzin a v 16. min aj Síkela vyskúšal postreh mladého brankára P. Romančíka. Hosťom zabral v 15. min Lažo, rýchlo prekorčuľoval po nahrávke od Obbdržálka k brankárovi Šimkovi a nekompromisne popod vyrážačku vyrovnal. V druhej tretine skypela žlč domácim v 40. min po tom, čo Brabenec doklepol puk deväť sekúnd pred sirénou do bránky, no hlavný rozhodca hru prerušil skôr a gól neuznal. Pre Zvolenčanov by mal cenu zlatu, prehrávali už o dva góly a podpísala sa pod ne hlavne nedisciplinovanosť. 


V tesnom slede za sebou sa nechali zbytočne vylúčiť Podkonický a Brabenec, hosťom sa ponúkla 75-sekundová presilovka o dvoch hráčoch a využili ju dokonale. Najprv sa v 35. min trafil presne Obdržálek po krížnej nahrávke od Školiaka a o 58 sekúnd neskôr z podobnej akcie a nahrávke od Kropáča nezaváhal pred prázdnou bránkou Šátek. Darmo ešte pred prestávkou Zvolenčania zatlačili, s možnosťami Juríka i Chovana, gól nestrelili a v tretej tretine im nezostávalo iné, len poriadne zariskovať. V 44. min sa zrodil ďalší dôležitý okamih, Kropáč neprekonal v obrovskej šanci Šimka a vzápätí zo samostatného nájazdu Podkonický po nahrávke z hĺbky obrany od Obšuta s istotou znížil na rozdiel gólu. 

A Zvolenčania mohli rýchlo aj vyrovnať, v 47. min Brabenec premárnil aj nemožné, páliac tesne pred bránkou a trafiac lapačku Romančíka. V 53. min si šiel na trestnú lavicu prvýkrát sadnúť Skaličan, konkrétne Školiak, úsilie vyrovnať vyšlo nazmar a objavila sa už časová tieseň. Spôsobila nervozitu, zviazala ruky, čo využil Lažo, podobným spôsobom ako pri svojom predchádzajúcom góle prekonal v 58. min Šimka a rozhodol o troch bodoch pre Skaličanov, aj keď sa ešte Zvolenčania o nemožné snažili odvolaním brankára 57 sekúnd pred koncom. 

Hlasy po zápase

Július Šupler, tréner Zvolena: "Vedeli sme, že Skalica má dobré presilovky a brejky, to všetko sa potvrdilo. Dopustili sme sa v druhej tretine dvoch zbytočných faulov, mladého brankára sme zaťažili 46 strelami, stačili len na dva góly, efektívnosť je v popredí naše práce. Herná a osobná disciplína, sebaovládanie, pevná vôľa a túžba po víťazstve, to sú dôležité atribúty potrebné na úspech. Súper hral disciplinovane, neuchýlil sa k faulom a my na takomto prístupe musíme tiež popracovať."

Josef Turek, kouč Skalice: "Zohrali sme výborný zápas, rýchly inkasovaný gól nás nezlomil. Rozhodli presilové hry, využili sme ich pri hre piatich na troch i štyroch. Upozorňoval som, aby sme sa nenechali vylučovať, tlak súpera síce prišiel, no my sme ho ustáli, výborne hral Školiak, Lažo i brankár Romančík. Lažo mal problémy s ramenom, nútene si oddýchol a prospelo mu to. Trénuje nás málo, hráme s tromi päťkami už viacero zápasov, nemáme kým doplňovať tím, preto verím, že sa situácia čoskoro zmení." 

Jaroslav Obšut, obranca Zvolena: "Je to od zápasu k zápasu, že hrám vo Zvolene, veľa ľudí ma otravovalo, čo, ako, dokedy, rozhodol som sa preto zostať a uvidím, ako sa situácia vyvinie. Prišiel pán Šupler, odišiel som na chvíľu z mužstva, v Donbase nebol náš vzťah najlepší, no sadli sme si, porozprávali a vyjasnili veci. Dokedy budem vo Zvolene, neviem a nepoviem. Moja prihrávka na gól Podkonického nepomohla, takéto nahrávky sú u mňa známe, preto nič výnimočné."

Miroslav Lažo, autor dvoch gólov Skalice: "Súhlasil som s postihom, trest za tvrdosť som prijal, odstál, aj oddýchol a bolo to vidieť. Z našej strany výborný zápas, ja mierim tam, kde je voľné, aj kus šťastia som mal, preto som strelil dva góly. Chalani hrali výborne, aj náš brankár veľa pochytal. Síl na rozdávanie nebolo, hrali sme racionálnym štýlom proti skúsenému súperovi, s úžasnými hráčmi, Zvolen má fantastické mužstvo a ja si myslím, že tréner Šupler ho stmelí a opäť bude vyhrávať."

Góly: 1. Brabenec, 45. Podkonický - 15. Lažo, 35. Obdržálek, 36. Šátek, 58. Lažo. Rozhodcovia Štefík - Holienka, Sčensný, vylúčení 4:1, presilovky 0:2, v oslabení 0:0, zmeny: 26. navyše M. Pichnarčík (Zvolen), 1418 divákov.

HK Nitra - HC 05 Banská Bystrica 5:3 (2:0, 1:2, 2:1) 


Už v 3. minúte sa predviedla staronová posila zadných radov domácich Michal Novák, ktorý strelou od modrej čiary trafil hornú žŕdku Kalembovej brány. V 8. minúte však už brankár hostí kapituloval, keď po peknom prieniku z pravej strany skóroval Miroslav Pupák. Tridsaťštyri sekúnd pred prvou sirénou zvýšili Nitrania na 2:0, keď po prihrávke Stümpela skóroval Ručkay, gól musel odobriť videorozhodca. 

V úvode druhej časti stretnutia sa presadil kapitán Nitry Stümpel, keď spoza bránky lišiacky dostal puk až pomedzi Kalembove betóny a Nitra viedla už 3:0. V polovici stretnutia však prišli dva rýchle góly hostí, keď po skrumáži pred Kristanovou bránou Handlovský znížil na 3:1 a o 35 sekúnd za pomoci domáceho obrancu upravil na 3:2 Lunter.

V 47. minúte Nitra zvýšila vedenie opäť na rozdiel dvoch gólov, keď v presilovke Hamrák spoza bránky našiel hokejku Bajteka, ktorý poslal puk za Kalembov chrbát. V 52. minúte hostia zdramatizovali stretnutie, keď Lamper zaznamenal kontaktný gól na 4:3. Dve minúty pred treťou sirénou však zaúradoval Tomáš Chrenko zo svojej kancelárie za súperovou bránou, našiel medzi kruhmi Kováčika a ten zvýšil na konečných 5:3.

Hlasy po zápase

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Výborná návšteva videla nadpriemerné stretnutie vďaka obom mužstvám. Kvôli zlému ľadu to bolo pre hráčov náročné stretnutie, hostia to mali pre oslabenia náročné."

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Videli sme zaujímavé stretnutie vo výbornej atmosfére. Rozhodli presilové hry, no napriek chybám, ktoré sme urobili, stále sme boli v hre. Blahoželám súperovi k výhre." 

Góly: 8. Pupák, 20. Ručkay, 23. Stümpel, 47. Bajtek, 58. Kováčik - 30. Handlovský, 31. Lunter, 52. Lamper. Vylúčení na 2 minúty: 4:10 navyše Rosandič (B. Bystrica) DKZ pre tretí faul hokejkou, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kaukokari, Müllner - Korba, Rovenský, 3599 divákov.

MHC Mountfield Martin - MsHK DOXXbet Žilina 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

V derby videlo 1800 divákov rýchly hokej s množstvom osobných súbojov, častou streľbou i dobrými zákrokmi brankárov. V 4. minúte pri presilovke hostí vyskúšal Varga pozornosť nového brankára domácich Čecha. Potom z dobrej pozície minul bránku hostí Galamboš a v 8. minúte dobre zasiahol Laco po strele Themára. Na druhej strane zneškodnil nebezpečný pokus Tomasa Čech. V 11. a 12. minúte ohrozili žilinského brankára Fujerík či Pokrivčák, no bez gólového efektu. Vedenia sa domáci ujali po pätnástich minútach prvej tretiny, keď bol úspešný Ďatelinka po akcii druhej formácie. V závere prvej časti hry vyskúšali pozornosť martinského brankára ešte Tomas, Novák či Linet, no ani tieto pokusy hostí nepriniesli Žiline gól.

Aj v druhej časti sa bolo na čo pozerať. Najskôr v úvode dobre vystrelil Smrek, o chvíľu sa na druhej strane rovnako dobrou strelou prezentoval Drevenák. V 23. minúte stálo pri domácich šťastie, keď hlavný rozhodca Orolín po porade s videorozhodcom neuznal gól Kallu pre hru s vysokou hokejkou. Potom domáci zatlačili Žilinu a Laco síce veľa striel zneškodnil, ale na začiatku 29. minúty bol prikrátky na tvrdý projektil Ďatelinku - 2:0. Na konci tej istej minúty využil chybu domácich na druhej strane kanonier Tomas a zblízka znížil. Martin mal po inkasovanom góle hluchých sedem minút. V 33. minúte musel hasiť Čech pri veľkej šanci Dlouhého. Deväť sekúnd pred druhou sirénou vybojoval puk pri mantineli Ďatelinka, prihral ho Themárovi a ten strelil tretí gól domácich.

V 42. minúte mohol znížiť za hostí Macejka, ale jeho prienik zlikvidoval Čech, pred opačnou bránkou v 47. minúte Važan s Markovičom prekombinovali sľubnú príležitosť. Martinský brankár Čech si potom poradil v 50. a 59. minúte aj s dvoma individuálnymi akciami Tomasa. Následne sa domáci ubránili aj presilovke hostí o jedného hráča a v 59. minúte spečatil skóre duelu po krásnej spolupráci s Galambošom domáci útočník Jaroslav Markovič. Martin tak po troch domácich prehrách konečne zaknihoval cenné, no zaslúžené víťazstvo.

Hlasy po zápase

Daniel Babka, tréner Martina: "Po troch prehrách sú to veľmi cenné tri body. Snažili sme sa mužstvo dobre pripraviť a dostať ho do bojovej nálady. Vstúpili sme do zápasu aktívne a išli sme aj do vedenia. Keď hostia znížili na 2:1, mali sme niekoľkominútový výpadok. Našťastie hostia to nevyužili, naopak my sme strelili tretí gól. V dôležitých okamihoch nás podržal brankár, ktorý svojimi zákrokmi upokojil mužstvo. Ďakujem svojím hráčom za predvedený výkon"

Igor Murín, asistent trénera Žiliny: "Videli sme zaujímavý duel v dobrej atmosfére. Vytvorili sme si dosť streleckých príležitostí, ale chýbal nám pokoj v zakončení. Jedným gólom sa len ťažko vyhráva. Kľúčovým momentom zápasu bol tretí gól na konci druhej tretiny. Martin predviedol kvalitný výkon, svoje šance dokázal premeniť a zaslúžene vyhral."

Góly: 14. Ďatelinka, 29. Ďatelinka, 40. Themár, 59. Markovič - 29. Tomas. Vylúčení: 4:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolín - Gajan, Smrek, 1800 divákov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies