Tipsport extraliga: Košičania prehrali s Bystricou 2:4, Piešťany deklasovali majstra

NETKY.SK • 20 Január 2014, 08:45 • 2 min
Tipsport extraliga: Košičania prehrali s Bystricou 2:4, Piešťany deklasovali majstra

KOŠICE - Domáci hráči začali v Steel aréne aktívne a už v 2. minúte preveril pozornosť banskobystrického gólmana Jenčík. "Barani" pohrozili v 8. minúte, keď v oslabení ohrozil košickú bránku Lunter.

slovakia

left justify in out

Ešte v tej istej minúte pálil na opačnej strane spoza hráča Bicek, ale Košarišťan znova úspešne zasiahol. Košičania si v ďalších minútach vytvorili tlak, v 11. minúte po úniku v presilovej hre neuspel Spilar, o tri minúty neskôr neprekonal banskobystrického brankára ani Jenčík. Rovnako si počínal v 16. minúte po tvrdej strele Jokeľ a stav nezmenila ani dobrá príležitosť Sojčíka. V závere prvej tretiny mohol otvoriť skóre duelu hosťujúci White, Riečický si s jeho blafákom dokázal poradiť.

V 22. minúte sa v oslabení dostal po Bartošovej prihrávke do úniku Jenčík, no netrafil priestor bránky. Skóre duelu otvoril o dve minúty neskôr hosťujúci obranca Rosandič, ktorý po ľade nahodil puk na bránku a ten skončil až Riečického chrbtom - 0:1. Radosť z gólu trvala iba 49 sekúnd, pretože Sojčík so šťastím vyrovnal na 1:1. "Barani" udreli po druhý raz v zápase v 26. minúte, keď sa pred Riečickým zblízka presadil Konečný - 1:2. O dve minúty neskôr už hostia vyhrávali o dva góly, Hudec sa ocitol pred košickou bránkou sám a nekompromisne skóroval - 1:3. V 31. minúte mohli znížiť na rozdiel jedného gólu Češík so Skalickým, ale Košarišťan podržal svoj tím. O štyri minúty neskôr vyprodukoval obrovskú chybu v obrannej tretine domácich Macejko, ktorý poslal puk priamo na hokejku Gašpara, ten našťastie pre "oceliarov" minul priestor Riečického bránky. Skóre sa predsa len menilo v 38. minúte, keď Whiteovu strieľanú prihrávku tečoval Lamper - 1:4. Už o 49 sekúnd neskôr korigoval na 2:4 Marcinko.

V úvode tretieho dejstva sa ocitli v prečíslení dvoch proti jednému Češík s Bicekom, ale druhý menovaný nechal vyniknúť brankára hostí. Domáci hráči sa čoraz častejšie tlačili pred bránku súpera, no v 48. minúte Košarišťan zlikvidoval i zakončenie Spilara. Vzápätí defenzíva hostí vyrobila chybu, ale Bicek netrafil odkrytú bránku. Napriek snahe domácich urobiť niečo s výsledkom už gól nepadol, hostia totiž dobre vykrývali priestor pred svojim gólmanom a nepúšťali ich do vyložených šancí. V 58. minúte mohol ešte prikrášliť výsledok Heizer, ale zoči-voči Riečickému neuspel.

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 2:4 (0:0, 2:4, 0:0)

Góly: 24. Sojčík, 39. Marcinko - 24. Rosandič, 26. Konečný, 28. Hudec, 38. Lamper. Rozhodovali: Kubuš, Lokšík - M. Korba, Smrek, vylúčení: 2:5, navyše Macháček (B. Bystrica) 10. minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3297 divákov

Hlasy po zápase:

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, v prvej tretine sa hralo na jednu bránku, no nepremenili sme množstvo šancí. Bystrica využila z minima maximum a strelila nám štyri góly. Boli sme málo agresívni v priestore pred bránkou, pretože góly padali po dorážkach, až na prvý zásah. Do tretej tretiny sme išli s cieľom urobiť niečo s výsledkom, znova sa hralo na jednu bránku, ale hostia dobre bránili."

Vladimír Országh, tréner HC'05 Banská Bystrica: "Sme spokojní s výsledkom aj výkonom. Body sa zo Steel arény nenosia ľahko. Prečkali sme úvodný tlak, počas ktorého domáci nasadili naozaj vysoké tempo. Podržal nás i brankár a v druhej tretine sme čakali na šance, ktoré sme i premenili. V treťom dejstve sme sa zamerali na dôkladné bránenie a nakoniec sme to uhrali. Chalani podali zodpovedný výkon a patrí im vďaka."

Zvolenčania prehrali s Piešťanmi 3:8

Zvolenčania to proti dobre naladeným Piešťancom nemali vôbec ľahké. Snaha trojbodovo zabrať proti tabuľkovo lepšiemu súperovi bola zrejmá, no akoby úplne zviazala ruky a nohy. Hneď v úvode ju potlačil inkasovaný gól Haringa v 4. min, zblízka, keď rozhodca signalizoval faul brankára Šimka na strelca gólu. Šok pre domácich znamenal druhý gól Piešťan po necelých dvoch minútach, po spolupráci s Melichárkom ho vyťažil Chylo v podstate do prázdnej bránky a tréner Šupler si vybral extrémne rýchly time-out už v 6. min. Šance na hokejkách Zvolena sa rodili zriedka, jednu z nich spálil Bortňák v 10. min a o pár desiatok sekúnd neskôr prišiel ďalší trest. Pred bránkou našiel Mišura voľného Románka a Šimko kapituloval tretí raz. Studenú sprchu ťažko Zvolenčania znášali, najmä keď sa zmenila na ľadovú. V 17. min dokonca v oslabení ako na tácke po chybe v rozohrávke ponúkli štvrtý úder Melichárkovi. Ku gólostroju prvej tretiny predsa len prispeli aj domáci, v 18. min dorazil puk do bránky Škvaridlo a vykresal tak slabú nádej na zvrat. 

Po prestávke sa žiadalo zabojovať, domáci sa však trápili naďalej a dvakrát im nepomohla ani presilovka. V tej druhej dokonca po chybe Brabenca inkasovali, Holovič v 32. min učebnicovo premenil nájazd a so Zvolenčanmi to vyzeralo veľmi biedne. Aj keď Bortňák v 37. min presnou forhendovou strelou znížil na rozdiel troch gólov, manko bolo priveľké aj preto, že hostia bleskurýchlo odpovedali a šiesty raz trafili do čierneho. V 38. min Románek bombou udržal Zvolenčanov na dištanc a do tretej tretiny si 'havrani' odniesli lukratívny štvorgólový náskok. 

Sekundy v nej rýchlo ubiehali a v 43. min ich podfarbil nepremenený samostatný nájazd Haringa. Onedlho bol už Lušňák pri dorážke presnejší a zmaril tak akúkoľvek diskusiu o tom, kto bol pánom na ľade. Na tomto fakte nič nezmenil ani dotlačený puk Podkonického do siete v 49. min a ďalší piešťanský 'klinec do domácej rakvy' v 51. min po samostatnom nájazde Haringa.

HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 3:8 (1:4, 1:2, 1:2)

Góly: 18. Škvaridlo, 37. Bortňák, 49. Podkonický - 4. Haring, 6. Chylo, 11. Románek, 17. Melichárek, 32. Holovič, 38. Románek, 44. Lušňák, 51. Haring. Rozhodcovia J. Konc, Orolin - Bednár, Snášel, vylúčení 3:6, presilovky 0:0, v oslabení 0:2, zmeny: 21. Cibuľa za Šimka (Zvolen), 1365 divákov.

Hlasy po zápase:

Július Šupler, tréner Zvolena: "V prvej tretine sme boli pasívni do takej miery, že sme rozhodli o našej prehre. V chybách sme pokračovali aj v druhej tretine, hru viac otvorili, no do čistých gólových príležitostí sme sa nedostávali. Mrzia aj dva inkasované góly v oslabení. Čaká na nás tvrdá práca, aby sa forma zdvihla aj kľúčovým hráčom."

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Dobre sme sa pripravili na Zvolen, v prvej tretine sme boli efektívni a aj si zažiadali o tri body. Streliť štyri góly počas 20 minút vždy poteší. Potom sme si počkali na nápor súpera, zdôrazňovali sme zodpovednosť v obrane a z nej sme vychádzali do protiútokov. Strelili sme ďalšie góly a skóre zaslúžene prikrášlili."

Skalica prehrala so Žilinou 5:6

Úvodná minúta zápasu patrila hosťom. Najskôr sa Šterbákova delovka odrazila od žŕdky späť do hry, no následná Tomasova strela už rozvlnila sieť za Lipovským. Odpoveď prišla v 3. minúte, keď sa pred bránkou dobre zorientoval Obdržálek - 1:1. Do vedenia sa domáci dostali presným zásahom Bruna Mráza už o minútu neskôr. V tejto časti hry mala Skalica miernu prevahu, no v 8. minúte dal o sebe vedieť opäť Tomas. Svojím druhým gólom v dueli vyrovnal na 2:2, navyše z bránky vyhnal Lipovského, za ktorého prišiel Romančík. Tomu však vydržalo čisté konto len desať minút, keď ho v závere prvej časti hry prekonal Kalla - 2:3.

V druhej tretine mali Žilinčania opäť viac z hry. Domácich dokázali pritlačiť v ich obrannej tretine, no tí sa vymanili spod tlaku počas presilovej hry. V 29. minúte pochybila defenzíva hostí a osamotený Kropáč pohodlne skóroval - 3:3. Vedenie na stranu hostí však už o tri minúty neskôr strhol Tomas, keď po skvelom zakončení zavŕšil hetrik.

Na začiatku tretej tretiny sa domáci snažili o zvrat skóre. Vyrovnať sa im podarilo v 46. minúte, keď sa počas presilovky presadil Obdržálek. Následne sa Záhoráci dostali do tlaku, no ich strelecké pokusy buď neboli presné, alebo ich likvidoval dobre chytajúci Koutský. V 51. minúte spravili domáci chybu v obrane a Tomas dostal hostí efektným blafákom opäť do vedenia a zároveň si pripísal štvrtý gól. Po ďalšej chybe defenzívy prišiel aj ďalší gól, na rozdiel dvoch presných zásahov zvýšil Drevenák. V závere sa nádej podarilo vykresať ešte Školiakovi počas hry bez brankára, no do konca už ďalší gól nepribudol. 

HK 36 Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 5:6 (2:3, 1:1, 2:2) 

Góly: 3. Održálek, 4. B. Mráz, 29. Kropáč, 46. Obdržálek, 59. Školiak - 1. Tomas, 8. Tomas, 18. Kalla, 32. Tomas, 51. Tomas, 53. Drevenák. Vylúčení: 0:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Konc D. – Brath, Sčensný, 1386 divákov 

Hlasy po zápase:

Andrej Výboh, tréner Skalice: "V podstate sme si dokázali vytvoriť excelentný tlak. Na druhej strane sme robili banálne chyby, ktoré súper využil. Máme zranených hráčov, čo nám komplikuje zostavu. Súper bol efektívnejší. Chyby, ktoré sme spravili, nás stáli body."

Róbert Kaláber, tréner Žiliny: "Som rád, že po nešťastnom závere v Nitre sme zápas dokázali dotiahnuť do víťazného konca. Stretnutie bolo divoké, možno zaujímavé pre divákov, no pre trénerov nie. S tromi bodmi som ale spokojný."

Nitra zvíťazila na domácom ľade s Martinom 5:3

V 41. kole hokejovej extraligy sa pod Zoborom stretli súperi, ktorí si v aktuálnej sezóne už štyrikrát merali sily. Trikrát sa z víťazstva tešili hráči Nitry, v poslednom vzájomne stretnutí vyhrali hráči Martina. Nitrania využili hneď prvú presilovku, keď si na trestnú lavicu sadol Martinčan Galamboš, letiaci puk si rukou spracoval v 10. minúte Henrich Ručkay a ponad padajúceho Dzubinu skóroval. Aj druhý gól Nitry o päť minút neskôr padol v presilovej hre, jeho autorom bol obranca König, ktorý od modrej prestrelil brankára Martina - 2:0. 

V 7. minúte druhej tretiny sa hosťom podarilo znížiť, po prihrávke Rusinu skóroval do odkrytej brány Nitry Fujerík. O tri minúty viedli domáci znovu dvojgólovým rozdielom, König nahodil puk od modrej pred bránku a puk skončil za chrbtom Dzubinu. Päť minút pred druhou sirénou hostia opäť znížili, keď po nenápadnej akcii prekonal Kristana Rožník - 3:2.

V tretej tretine musel najskôr Lukáš Novák predčasne pod sprchy za nešportové správanie a potom sa hosťom podarilo vyrovnať, keď v 55. minúte po strele od modrej čiary nitrianska obrana nepokryla Cígera a ten poslal puk za Kristana. Deväťdesiatšesť sekúnd pred koncom tretej tretiny zabezpečil domácim tri body víťazným gólom Martin Segla, keď z uhla prestrelil Dzubinu, hoci výsledok na 5:3 ešte upravil pri power-play hostí Miroslav Kováčik. 

HK Nitra - MHC Mountfield Martin 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
 
Poprad zvíťazil nad Trenčínom 5:4 po predĺžení

Domáci Poprad nastúpil do zápasu bez Suchého a najlepšieho strelca tímu Lapšanského, iba na lavičke začala zápas aj olympijská posila - brankár Edgars Masalskis. Prvé prerušenie hry prišlo až takmer po troch minútach hry a postaral sa o neho Takáč po strele popod Lašákovu lapačku - 1:0 pre Poprad. Ešte ani neutíchla radosť domácich a z rýchleho brejku sa presadil Šimíček. Vedenie na domáce hokejky mohol vrátiť opäť Takáč, ale pred prázdnou bránkou nepochopiteľne zlyhal. "Kamzíkom" to vyšlo až minútu pred prvou prestávkou v presilovke. Spoza bránky našiel Kroták voľného Stalsa - 2:1.

Na začiatku druhej tretiny dostal Poprad výhodu presilovej hry a zahral ju katastrofálne. Najprv na modrej chyboval Kurali a po sóle cez celé ihrisko vyrovnal Dávid Buc. To však nebolo všetko, druhý gól v oslabení dosiahol po ďalšom úniku Tomáš Klíma - 2:3. To sa z bránky porúčal Sidor a za potlesku tribún ho striedal lotyšský reprezentant Masalskis. Domácich vývoj stretnutia zaskočil a na dva rýchle údery Trenčína počas vlastného oslabenia nedokázali zareagovať. Horor pre domácich priaznivcov pokračoval aj v 36. minúte, keď na dvakrát prekonal Masalskisa osamotený Mikula. V poslednej minúte druhej tretiny sa Popradčania predsa len dočkali. Po odraze puku od zadného mantinelu sa najrýchlejšie zorientoval Paločko a poslal ho do odkrytej časti bránky - 3:4.

Tretie dejstvo začali veľkým tlakom domáci. Lašák zázračne chytil puk po Mlynarovičovej strele. Poprad držal v hre o body Masalskis, vyznamenal sa najmä pri šanciach "vojakov" počas presilovej hry. V 50. minúte sa na popradskú bránku rútila dvojica Buc a Komínek, druhý menovaný trestuhodne prestrelil. O minútu neskôr sa parádny sólom prezentoval Tomáš Sýkora, zbavil sa troch brániacich hráčov a povedľa zle stojaceho Lašáka vyrovnal 4:4. Po vyrovnávajúcom góle Popradu už na ľade veľa vzruchu nebolo, a tak sa čakalo na predĺženie.

V ňom pykala Dukla počas vylúčenia D. Buca. K puku sa dostal Mlynarovič, nahodil ho do bránkoviska a s tečom brániaceho hráča skončil za Lašákom - 5:4 pp.

HK Poprad - Dukla Trenčín 5:4 pp (2:1, 1:3, 1:0 - 1:0)

Góly: 3. Takáč, 19. Štals. 40. Paločko, 51. Sýkora, 64. Mlynarovič - 3. Šimíček, 22. Buc, 23. Klíma, 36. Mikula. Vylúčení: 2:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:3, rozhodovali: Lauff, Jonák - Holienka, Valach, 1842 divákov

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Z našej strany to pri hre 5 na 5 nebol zlý zápas. Stále si myslím, že už ma v hokeji nemôže nič prekvapiť. Naše presilovky to je realita, nepochopiteľné skraty. Chýbal nám Lapšanský v presilovej hre a výpadok bolo cítiť."

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Začali sme vlažne, nebolo to podľa našich predstáv. Na hru v oslabení sme sa pripravovali, ale tri góly nám veľmi pomohli. Na konci druhej tretiny sme dostali kontaktný gól a enormný tlak v záverečnej časti sme neustáli. Straty bodov je nám ľúto, musíme sa do ďalších zápasov zlepšiť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies