Tipsport extraliga: Hokejisti Zvolena prehrali na domácom ľade s Košicami 1:3

NETKY.SK • 6 Január 2014, 07:41 • 2 min
Tipsport extraliga: Hokejisti Zvolena prehrali na domácom ľade s Košicami 1:3

SKALICA - Od vedúceho mužstva tabuľky sa očakávala v prvej tretine iná ofenzíva, ukázali ju veľmi úspornú, a tak sa nemohol nikto čudovať, že prehrávali. Zvolenčania pôsobili solídne, strelili aj gól, keď v 7. min Michal Chovan zblízka prekonal Riečického.

slovakia

left justify in out

Videorozhodca síce dlho študoval vzápätí záznam, no gól potvrdil a domáci sa dostali na koňa. Veľmi rýchlo však z neho zliezli, medzi 23. a 26. dosť bolestivo. Inkasovali tri góly, druhý a tretí v rozpätí len 37 sekúnd a odrazu sa aj zmenilo dianie na ľade. Oceliari korčuľovali ako elektrické myši, Zvolenčanom oťaželi nohy a ak by vyťahovali puk zo siete aj štvrtý, či piaty raz, vystihlo by to ich bezradnosť. Po treťom góle tréner Šupler si zažiadal o oddychový čas, aby ratoval vývin a zobudil hráčov. 

Čiastočne sa mu to aj podarilo, aspoň tak, že manko v skóre nenarastalo. Pri viacerých šanciach v zápase upozornili na seba Michal Chovan v 5. min, v 10. Obšut delovkou nastrelil len masku Riečického a o dve minúty neskôr Češíkovu tutovku do prázdnej bránky zlikvidovala hokejka obrancu Hraška. V 36. min Češík spálil ďalšiu možnosť hostí a tesne pred druhou prestávkou Spilar mieril po brilantnej kľučke vedľa. V tretej tretine sa snaha domácich o zvrat lámala na slabom dôraze i nepresnostiach a kontaktný gól nie a nie streliť. Z ničoho ťažko niečo uvariť, navyše úplne schladiť ich mohol po sóle Marcinko v 47. min. Asi najväčšiu šancu Zvolenčanov spálil v 51. min v presilovke Škvaridlo, bránke netrafil zblízka v 54. min Bortňák a zápas sa neodvratne nasmeroval na vcelku bezproblémové víťazstvo Košičanov, ktoré mohli zvýrazniť v závere Jenčík a v nájazde Gmitter.

Výsledok:

HKM Zvolen - HC Košice 1:3 (1:0, 0:3, 0:0) 
Góly: 7. Michal Chovan - 23. a 25. Hrnka, 26. Boltun. Rozhodcovia J. Konc - Holienka, Valach, vylúčení 1:2, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 30. Puliš za Štumpfa (Zvolen), 2450 divákov.

Hlasy po zápase

Július Šupler, tréner Zvolena: "Súhlasím, prvá tretina bola z našej strany najlepšia, škoda nepremenených šancí. Hokej sa však hrá na góly, v druhej tretine sme prepadli, inkasovali trikrát. V tretej tretine sme síce súpera prestrieľali, no šance boli u súpera z protiútokov možno aj väčšie. Chýbal mi väčší entuziazmus, nasadenie, väčšia vôľa po víťazstve. Momentálne sme v športovej forme zaostávali, aj preto sme prehrali."

Anton Tomko, kouč Košíc: "Myslím si, že to bol veľmi dobrý zápas, musím sebakriticky priznať, že Zvolen tvrdil v prvej tretine muziku, museli sme niečo zmeniť, strelili tri rýchle góly, ktoré zápas rozhodli. Potom sa hralo dosť takticky, súpera nepúšťali do väčších príležitostí a my sme viacero nepremenili. Náš cieľ naplno bodovať vo Zvolene sme splnili."

Tomáš Hrnka, autor dvoch gólov Košic: "Môj prvý dvojgólový zápas, podarilo sa mi vyrovnať, vzápätí streliť ďalší gól, bolo to dobré. Druhý gól padol tak, že som ani nevedel, ako som trafil vinkel. Prvú tretinu sme hrali zle, tréner zvýšil aj hlas a zlepšili sme sa. Sme spokojní, od druhej tretiny to vyzeralo fajn, presadili sme sa aj v strednom pásme, kde sme spočiatku zaostávali."

HK 36 Skalica - HK Nitra 0:7

V prvej vážnejšej šanci zápasu sa ocitol už v 1. min domáci Kuľha, ale nitrianskeho brankára neprekonal. Ani strelecké pokusy Gründlinga si nenašli cestu za Kristanov chrbát. Ďalšiu šancu Skaličanov nevyužil v 4. min Preisinger, keď zblízka nedokázal usmerniť puk do nitrianskej bránky. Domácim sa v úvodných minútach darilo favorizovaného súpera zastavovať už v strednom pásme, a prvou nebezpečnejšou šancou hostí bola až v 7. min strela Stümpela spoza obrancu, ktorú zneškodnil brankár Lipovský. Od 10. min hrali domáci presilovku po vylúčení Ručkaya, ale Kropáč ani Stieler sa strelecky nepresadili. 

Domáci neuspeli ani v ďalšej presilovke po vylúčení Kuzmu a podobne neúspešne skončila aj presilová hra Nitry po vylúčení Kutálka. Skaličania urobili v samotnom závere prvej tretiny svoju "tradičnú" chybu a 13 sekúnd pred sirénou skóre zápasu otvoril L. Novák. V 23. min Nitrania nepotrestali ďalšiu chybu domácej obrany. Pri vylúčení Nádašdiho mali za domácich gólové príležitosti Kropáč a F. Novák, ale Kristan si naďalej udržiaval čicté konto. V 27. min po ukážkovej kombinácii hostí zakončoval Tománek do prázdnej bránky a zvýšil vedenie Nitry na 2:0. Domáci mali od 29. min výhodu presilovej hry, ale ich jediná šanca, ktorú mal Obdržálek gólom neskončila. Hostia postupne získavali hernú prevahu, domácim sa nedaril prechod do útoku. 

Závar pred Kristanom v 33. min gólom neskončil. Nitrania hrali od 36. min presilovú hru pri vylúčení Školiaka, Tománek najskôr v dobrej šanci prestrelil, ale Nádašdi sa už nemýlil a prudkou strelou od modrej čiary zvýšil na rozdiel troch gólov. Potom hrali Nitrania po vylúčení Segľu v oslabení, ale po úniku Pupáka hostia strelili svoj štvrtý gól. V 43. min mali domáci výhodu presilovej hry po vylúčení Rzavského, ale ich početná výhoda rýchlo skončila po vylúčení Kozáka, ktorý fauloval prenikajúceho Tománka. Pri hre 4:4 v 44. min bez problémov unikol domácej obrane Nádašdi a sprehľadom zvýšil na 5:0. Hostia v ďalšom priebehu zápasu s prehľadom kontrolovali vývoj hry a skóre sa menilo až v samom závere zápasu, keď vylúčenie Laža po 6 sekundách potrestal šiestym nitrianskym gólom Ordzovenský. O niekoľko sekúnd neskôr po chybe skalickej obrany skóre zápasu uzatvoril Segľa.

HK 36 Skalica - HK Nitra 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)

Góly: 20. L. Novák, 27. Tománek, 35. Nádašdi, 37. Pupák, 44. Nádašdi, 60. Ordzovenský, 60. Segľa. Rozhodovali: Bundil, Jonák - Brath, Výleta, vylúčení: 4:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1. Striedania: od 41. Mikeska za Vyrúbalík (Skalica), 1393 divákov.

Hlasy po zápase

Andrej Výboh, tréner Skalice: "Mali sme veľmi solídny vstup do zápasu, kedy sme si dokázali vytvoriť tlak aj strelecké príležitosti. Boli sme výrazne aktívnejší, ale nepodarilo sa nám skórovať. V závere tretiny sme dostali gól do šatne, čo nás trochu rozhodilo. Od druhej tretiny súper nastúpil s úplne iným herným prejavom, dobre korčuľoval, jednoducho prechádzal stredným pásmom a dostali sme od neho lekciu zo streleckej efektivity. V závere nám už aj chýbali sily po náročnom zápase v Košiciach, keďže nebol dostatočný čas na regeneráciu."

Karol Kolečány, asistent trénera Nitry: "Napriek výraznému víťazstvu sme mali prvú tretinu veľmi zlú. Prehrávali sme väčšinu osobných súbojov, mali sme veľmi zlý prechod do útoku a v prvej časti hry sme uspeli len vďaka dnes veľmi dobre chytajúcemu brankárovi Kristanovi. Do druhej tretiny nastúpilo na ľad z našej strany úplne iné mužstvo, hrali sme s ľahkosťou, dobre sme korčuľovali a myslím si, že v týchto dvoch tretinách sme výrazne dominovali."

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 4:1

Obe mužstvá vstúpili do zápasu opatrne, Popradčania zatlačili až v polovici tretiny počas presilovej hry. Štals pred Koutským neuspel, namiesto toho po návrate vylúčeného Šterbáka uvoľnil Valášek v útočnom pásme Bagina a ten strelou do pravého horného rohu otvoril skóre stretnutia. V ďalšom priebehu mali hostia optickú prevahu a viackrát nebezpečne ohrozili domácu bránu, ale Koutský si so všetkými možnosťami poradil. Tesne pred prvou sirénou musel zasahovať aj Sidor, ktorý lapačkou zastavil strelu Tibora Vargu.

Prostredná časť hry v prvých minútach pripomínala tú úvodnú. Až v 28. minúte v početnej výhode napriahol v ľavom kruhu Marek Slovák a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. O malú chvíľu svoje konto presných zásahov navýšil aj najlepší kanonier súťaže Roman Tomas, ktorý zužitkoval prihrávku Valáška spoza brány. Dominanciu domáceho mužstva v druhom dejstve potvrdil práve Valášek, ktorý v 38. minúte na dvakrát zvýšil už na 4:0.

V záverečnej tretine už Žilina hrala s chuťou a kontrolovala priebeh duelu. Podtatranci sa snažili vsietiť aspoň čestný gól, ale Koutský bol proti. Poradil si aj s dobrým pokusom Takáča v 43. minúte. Popradčania sa napokon dočkali v samom závere v štvorminútovej presilovej hre, v ktorej Lapšanský prekazil Koutskému čisté konto a skorigoval výsledok na konečných 4:1. Domáci získali všetky tri body prvýkrát od 26. novembra.

Výsledok:
MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Góly: 10. Bagin, 28. Slovák, 31. Tomas, 38. Kalla - 57. Lapšanský. Vylúčení: 4:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Bogdaň, Smerek, 1112 divákov.

Hlasy po zápase

Róbert Kaláber, tréner Žiliny: "Do zápasu sme vstúpili koncentrovane, aj keď úvod patril hosťom, ktorí si vypracovali viacero šancí. Základom nášho úspechu bol brankár Koutský, ktorý podal výborný výkon. Ešte v prvej tretine sme sa ujali vedenia a v druhej sme troma gólmi rozhodli o výsledku. V poslednej časti sme sa snažili neinkasovať, žiaľ, na konci sa súper v presilovej hre dokázal presadiť. Ak však chlapci budú aj v ďalších dueloch dodržiavať stanovené veci, môžeme byť úspešní."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "V prvej tretine sme si vytvorili veľa šancí, najmä v prvých desiatich minútach sme mohli streliť gól. Paradoxne, inkasovali sme hneď po skončení našej presilovky, kedy sme nechali otvorený priestor v našom obrannom pásme. Napriek tomu sme nechceli veriť, že odídeme bez bodu. Bohužiaľ, v druhej časti sme dostali tri góly, čo o všetkom rozhodlo. V tretej tretine už domáci dohrávali a my sme sa snažili len skorigovať. Dnes sme prehrali zaslúžene."

Dukla Trenčín - HC'05 B. Bystrica 2:1 

Hostia mali od 2. minúty možnosť presilovej hry, no prvú početnú prevahu zužitkovať nedokázali. K slovu sa tak dostala domáca Dukla. V 9. minúte vyskúšal Kalembovu pozornosť dobrou strelou Tomáš Klíma, puk však zaletel len tesne vedľa žŕdky bystrickej bránky. O sedem minút neskôr sa mohol o úvodný gól duelu postarať Mikula, ale americký brankár "baranov" jeho strelu z pravého kruhu zneškodnil. Hostia sa do veľkej šance počas prvej tretiny nedostali, a tak odchádzali oba tímy do šatní za bezgólového stavu.

Na začiatku druhého dejstva obral Šišovský o puk Martina a rútil sa sám na Kalembu, no ani jemu sa nepodarilo bránku hostí dobyť. Dukla zvyšovala svoju aktivitu a odmenou jej bol gól v 28. minúte, keď Klíma ideálnou strelou z ľavej strany prekvapil Kalembu. Za hostí hýril v druhej tretine aktivitou najmä Konečný, ktorý sa ocitol v niekoľkých dobrých možnostiach, Lašáka však prekonať nedokázal. Vyrovnania sa napokon dočkali hostia v 36. minúte. Bendík sa od zadného mantinelu dostal až pred bránku Dukly, kde prekvapil nepripraveného Lašáka - 1:1. V závere ešte mohol vedenie na stranu domácich nakloniť Petrovický, po jeho individuálnej akcii však zazvonila len horná žŕdka Kalembovej bránky.

Skóre sa menilo po 38 sekundách tretej časti hry. Buc obral o puk v útočnej tretine Bendíka a strelou nad lapačku Kalembu poslal Duklu do vedenia. Následne sa hra na ľade zmenila na poriadnu drámu, čoho dôsledkom bol pästný súboj Nemčíka s Wilsonom. To však nebolo všetko, 17 sekúnd pred záverečnou sirénou sa radovali hostia z vyrovnania, no domáci brankár Lašák vyštartoval po hráčovi hostí Hudecovi a začal ho biť. Po následnej trme-vrme nakoniec hlavný rozhodoca Orolín usúdil, že Hudec fauloval Lašáka pred zákrokom a gól nebude platiť. Trenčín tak zdolal Banskú Bystricu 2:1.

Výsledok:

Dukla Trenčín - HC'05 B. Bystrica 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly: 28. T. Klíma, 41. Buc - 36. Bendík. Vylúčení: 9:9 navyše Nemčík 5+10+DKZ za údery, Lašák a Pozník 5+DKZ za údery - Wilson 5+10+DKZ za údery, Saracino a Hudec 5+DKZ za údery, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, zmeny: 60. min. Nagy za Lašáka, rozhodovali: Orolín - Gavalier, Tvrdoň, 1452 divákov.

Hlasy po zápase

Milan Staš, tréner Trenčína: "V prvej tretine sme nehrali podľa našich predstáv, až od druhej časti sme zlepšili pohyb a prišli aj šance, po ktorých sme išli do vedenia. Žiaľ, súperovi sme dovolili vyrovnať, ale Bucov gól nás opäť posadil na koňa. Potom sme sa snažili výsledok už udržať. Kvôli zbytočným vylúčeniam sme sa však oň počas oslabení museli obávať. Musím poďakovať hráčom za to, že tento duel dotiahli do víťazného konca."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "V tomto stretnutí to bol predovšetkým boj na oboch stranách. Domáci dobre bránili a boli dostatočne aktívni, my sme doplatili na to, že sme zle hrali naše presilové hry. V závere duelu sme mali šancu na vyrovnanie, náš strelený gól však nebol uznaný. O víťazstve domácich rozhodlo predovšetkým to, že podali bojovný výkon."
 
ŠHK 37 Piešťany - MHC Mountfield Martin 3:1

Domáci vstúpili do zápasu štvorminútovou presilovkou, keď už v 29. sekunde išiel na trestnú lavicu Brcko, keď zahral vysokou hokejkou. Piešťany však ponúknutú výhodu nevyužili ani nevytvorili si ani vážnejšiu príležitosť. V 6. minúte si však „havrani“ možnosť presilovky zopakovali a tento krát úspešne. Z ľavého kruhu vypálil Holovič, Čech jeho strelu vyrazil iba pred Lušňáka a ten otvoril skóre zápasu. Výhodu o jedného hráča si zahrali aj Martinčania a Šúrek mal čo robiť, najskôr ho zachránila žrď po strele Važana, následne zluftoval pred prázdnou bránkou Markovič a rovnako prázdnu bránku minul aj Themár. V 24. minúte už viedli domáci rozdielom dvoch gólov, keď na obrannej modrej zachytil puk Stupka, ani jeden z brániacich hráčov ho nestíhal a piešťanský útočník pohodlne zvýšil- 2:0. O dve minúty neskôr nahadzoval puk na bránku Bučka, ten bol ešte tečovaný a Hamrák pomedzi betóny prekonal Čecha tretíkrát. Martinčania to skúšali strelami z diaľky, ale Šúrek bol pozorný. V 35. minúte zazvonila za Čechom žrď po Lušňákovom pokuse. 

V záverečnej časti sa iba dohrávalo. Martin pohrozil nepresnou strelou Važana v presilovke. Potom však Cíger "zostrelil" Chyla a domáci hrali päťminútovú presilovku, avšak bez vážneho ohrozenia Čehovej brány. V 56. minúte unikol Stupka, prihral pod seba na Holoviča, ale jeho strelu Čech kryl. V 57. minúte zle vyhodil Hruška, puk nahodil pred Šúreka Kolena, Matejka znížil a začali sa diať veci. Martin dohrával celé dve minúty bez brankára, domácich zavrel v obrannom pásme a Šúrek sa riadne zapotil, aby ďalší gól neinkasoval. Nakoniec však domáci obstáli a dosiahli víťazstvo.

Výsledok:

ŠHK 37 Piešťany - MHC Mountfield Martin 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Góly: 7. Lušňák, 24. Stupka, 26. Hamrák - 57. Matejka. Vylúčenia: 5:4 navyše Cíger (Martin) 5+ DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali Lauf, Korba, Smrek, 1590 divákov.

Hlasy po zápase

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Po dvoch prehrách sme chceli bodovať. Úvod nám vyšiel a aktivitou sme si vypýtali fauly, z čoho sme dali aj úvodný gól. Zbytočným faulom sme však hosťom dali možnosť vyrovnať, našťastie to nevyužili. O výsledku rozhodla druhá tretina, kedy sme v krátkom čase dali dva góly. V tretej tretine sme sa zamerali na obranu, ale dostali sme zbytočný gól, ktorý zdramatizoval zápas. Šúrek nás dnes podržal."

Daniel Babka, tréner Martina: "Do zápasu sme vstúpili štvorminútovým oslabením a v ďalšom oslabení už sme inkasovali. Mali sme príležitosť vyrovnať v presilovke, ale neuspeli sme. Ďalšie góly sme inkasovali po chybách v útočnej tretine. Pozitívom pre nás je, že chalani zápas v tretej časti nezabalili. Naďalej sa trápime s koncovkou."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona