Tipsport extraliga: Hokejisti Žiliny podľahli Nitre 2:3, Trenčín vyhral nad Zvolenom 3:1

NETKY.SK • 18 Január 2014, 08:24 • 2 min
Tipsport extraliga: Hokejisti Žiliny podľahli Nitre 2:3, Trenčín vyhral nad Zvolenom 3:1

ŽILINA - Hokejisti Nitry vyhrali nad tímom MsHK DOXXbet Žilina 3:2 v 40. kole Tipsport extraligy.

slovakia

left justify in out

V prvej tretine sa hral opatrný hokej z oboch strán, ani druhá Nitra si až na pár výnimiek veľa šancí nevytvorila. Z dvojice brankárov si väčší pozor musel dávať domáci Marek Peksa, ktorý prišiel do Žiliny zo Senice zaskočiť za chorého Vladislava Koutského. 

Najväčšou aktivitou hýril hosťujúci útočník Roman Tománek, ktorého blafák do pravej strany domáci brankár v 10. minúte zneškodnil. Najproduktívnejší hráč súťaže sa dostal do úniku aj o malú chvíľu neskôr, ale ani tentoraz neuspel. Až 74 sekúnd pred prvou sirénou predviedol unikátnu akciu Lukáš Novák, s ľahkosťou prenikol cez nedôsledných obrancov a zblízka prestrelil Peksu.

Prostredná časť hry jednoznačne patrila hosťom, ktorí v nej ukázali svoju ofenzívnu silu. Dokázali však vyťažiť iba jeden gól, ktorý bezprostredne po vhadzovaní strelil v 25. minúte spoza ľavého kruhu Peter König. V ďalšom priebehu Peksa vychytal veľké šance Pupáka a najmä Nováka, ktorý mal pred sebou už odkrytú časť brány. Lenže v 36. minúte Žilina udrela ako blesk z jasného neba, keď Kloudov nahodený puk sa pred bránkou odrazil k Tomasovi a ten nemal problém doklepnúť ho do siete.

Hneď na začiatku tretieho dejstva mohli vyrovnať v početnej výhode Varga s Tomasom, ale Kristan nebezpečnú situáciu vyriešil. V 52. minúte sa už domáci dočkali, keď sa medzi kruhmi dostal k puku Tomas a namieril presne pomedzi betóny brankára Nitry. Od tohto momentu sa tempo hry podstatne zvýšilo. Najskôr musel byť Kristan v strehu pri zakončení Kloudu, na opačnej strane sa rútil do samostatného úniku Tománek, keď mu puk v poslednej chvíli vypichol jeden z domácich obrancov. Keď sa už zdalo, že zápas dospeje do predĺženia, hostia nemilosrdne udreli, 29 sekúnd pred koncom pretlačil puk za Peksu Stümpel. 

Výsledok:
MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly: 36. a 52. Tomas - 19. L. Novák, 25. König, 60. Stümpel. Rozhodovali: Müllner - R. Bednár, Šefčík, vylúčení: 1:4, navyše: M. Valášek (Žilina) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1303 divákov

Hlasy po zápase
Róbert Kaláber, tréner Žiliny: "Videli sme zaujímavý zápas so smutným koncom pre nás. V prvej tretine sa hral obojstranne vyrovnaný hokej, ale v druhej mala Nitra výrazne navrch. Dostala sa do dvojgólového vedenia, ale nám sa podarilo znížiť. V tretej časti sme nemali čo stratiť a dokázali sme vyrovnať, lenže potom sme zahodili dve čisté šance. Tretí gól sme inkasovali po chybe v obrane. Napriek všetkému sa chcem hráčom poďakovať za ich výkon a za to, že sa nevzdali. Je to škoda, pretože bod s Nitrou by bol pre nás v tejto situácii vzácny."

Karol Kolečáni, tréner Nitry: "V prvej tretine bola aktívnejšia Žilina, ale nám sa podarilo streliť vedúci gól. V druhej sme pridali ďalší a mali sme iné dobré príležitosti, ktoré sme nepremenili. To sa nám vypomstilo, Žilina vyrovnala a bola bližšie k víťazstvu. Šťastie však bolo na našej strane a sme radi za zisk všetkých troch bodov." 

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 3:1

Skóre zápasu mohol už v úvodnej minúte otvoriť Kútny, ale jeho strela zo samostatného nájazdu našla iba pripraveného Šimka. O chvíľu na to šiel na trestnú lavicu Mikula a hosťom stačili tri sekundy na využitie presilovej hry. Tvrdou ranou sa od modrej čiary presadil Obšut. V 12. minúte mal vyrovnanie na hokejke Klíma, ktorého spoza bránky našiel prihrávkou Buc, ale domáci útočník trafil gólmana hostí. 

Zaujímavý hokej pokračoval aj v prostrednej časti hry, ale gólov sa diváci nedočkali. Trenčania sa snažili o vyrovnanie, čo sa im takmer podarilo v 28. minúte. Cez obranu sa presadil Hudec, jeho strelu Šimko vyrazil pred seba a korčuľujúci Šišovský padáčikom trafil hornú žŕdku brány. O chvíľu na to Mikulovu tvrdú strelu Šimko zrazil a puk poskakoval na bránkovej čiare. Po polovici zápasu sa k slovu dostali aj Zvolenčania. Pokovič však nechal vyniknúť Lašákovu lapačku a o chvíľu pokryl aj dorážku Škvaridla. 

Trenčanom vyšiel vstup do záverečnej časti hry. V presilovej hre našiel Komínek na modrej čiare Bobčeka, ktorý do horných poschodí bránky vyrovnal. O dve minúty už Dukla viedla. Skúsený Petrovický poslal medzi kruhy puk Mikulovi a ten strelou švihol strhol vedenie na stranu domácich. Tí boli na koni a ďalšiu stopercentnú príležitosť spálil Kútny. Päť minút pred záverečnou sirénou mohol spečať víťazstvo Trenčína Klíma. Jeho bekhendový blafák však bránu netrafil. Istotu troch bodov Dukle zabezpečil v záverečnej minúte Petrovický strelou do prázdnej brány. 

Výsledok:

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Góly: 44. Bobček, 46. Mikula, 60. Petrovický - 1. Obšut. Rozhodovali: Jonák, Novák – J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1392 divákov

Hlasy po zápase
Milan Staš, tréner Trenčína: "Zaspali sme úvod zápasu a nechali sme súpera, aby svoju presilovku veľmi rýchlo využil. Potom sme však nezložili zbrane a vytvárali sme si šance, ktoré sme však nedokázali premieňať. Snažili sme sa hrať nátlakový hokej, pričom mužstvo ukázalo bojovné srdce, nezlomnú vôľu a išlo za dobrým výsledkom až do konca. V závere nám priala šťastena a strelili sme góly potrebné na víťazstvo. Až na začiatok zápasu sme boli lepší, zvíťazili sme zaslúžene a mužstvo ukázalo, že má svoju kvalitu. Ďakujeme fanúšikom za to, že nám stále veria a prichádzajú v čoraz väčšom počte."

Július Šupler, tréner Zvolena: "V prvej tretine sme hrali celkom dobre a dynamicky, okrem streleného gólu sme si vypracovali aj ďalšie šance. Od druhej tretiny však naša hra už nebola taká pohyblivá a presná, pričom to vyvrcholilo v záverečnej tretine. Najskôr sme dostali gól pri oslabení, čo nám trocha zrazilo sebavedomie a ani herný prejav už nebol taký dobrý. Druhý gól sme dostali po našej chybe, keď sme nepokryli hráča v dobrej pozícii a hoci sme sa v závere snažili aspoň vyrovnať a získať nejaký ten bod, domáci nám do prázdnej bránky pridali tretí gól. Nie som príliš spokojný s výkonom mužstva, ale musíme sa skoncentrovať na ďalší priebeh ligy."

HC'05 B. Bystrica - HK Poprad 1:4

Hosťujúci brankár Sidor sa poriadne zapotil nad spŕškou striel, ktoré na jeho bránku vyslali domáci hráči. Často si vynútili klasický kolotoč, súpera zatlačili, doslova dusili vo vlastnej šťave, no jediný gól počas dvoch tretín nasvedčoval, že trpia na gólové suchoty. Už v 2. min Nagy po nahrávke od Mlynaroviča otvoril zblízka účet zápasu. V bránke domáscich chytal Sabol, nahradil zraneného Kalembu a inkasoval veľmi rýchlo. Za prvý a najmä za druhý gól však vinu neniesol. V 15. min mu za chrbát zavesil obranca Bambúch typického vlastenca a gól museli pripísať 'nevinnému' Lapšanskému. V druhej tretine pokračovali 'barani' v typickej nátlakovej hre a dočkali sa aj gólu, v 24. min White bekhendom trafil pod žŕdku a bolo zrejmé, že zápas vyústi do už klasickej záverečnej drámy. 

Domáci, ak by chceli zrátať množstvo šancí na svojich hokejkách, tak by skončili na dvojcifernom čísle, najviac sa o to postaral Konečný, aj uzdravený Kafka, v 29. min Hudec v oslabení trafil žŕdku a v 32. min asi najväčšiu tutovku nepremenil Zigo. V úvode tretej tretiny si zahrali domáci štyri minúty presilovku, opäť nechali vyniknúť skvelého Sidora a onedlho ich Tatranci za tento luxus vytrestali. V 47. min Paločko využil chybu domácich pri zakladaní útoku a strelou pomedzi nohy Sabola navýšil skóre. Zvyšok minút už zvládli hostia takticky bezchybne, Bystričanov pred bránku púšťali len málokedy a ubránili sa aj záverečnej snahe súpera streliť aspoň kontaktný gól, navyše Kroták trafil v 58. min hornú žŕdku domácej bránky. Presne 107 sekúnd pred koncom začala powerplay domácich, no s efektom pre hostí, keď 35 s pred klaksónom do prázdnej bránky spečatil víťazstvo hostí Sýkora. 

Výsledok:
HC'05 B. Bystrica - HK Poprad 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Góly: 24. White - 2. Nagy, 15. Lapšanský, 47. Paločko, 60. Sýkora. Rozhodcovia Stano - Smerek, Rovenský, vylúčení 2:4, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1500 divákov.

Hlasy po zápase
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Rýchlo sme prehrávali, potom sa zdvihli, vytvorili si veľa šancí. Opäť sme sa však strelecky trápili a keď sme nestrelili gól v štvorminútovej presilovke na začiatku tretej tretiny a navyše Poprad nám strelil tretí gól, už sme zápas nezvrátili. Chýbal nám väčší dôraz pred bránkou a na nevyužité šance sme znovu doplatili."

Milan Jančuška, kouč Popradu: "Veľmi dobrý začiatok, s dôležitým rýchlym gólom, aj takticky sme tretiu tretiu zvládli. Po kontaktnom góle Bystrica vyvinula tlak, no podržal nás brankár Sidor. Dôležité bolo to, že sme sa v tretej tretine ubránili štvorminútovej presilovke domácich."

HC Košice - MHC Mountfield Martin 5:2 

Hráči obidvoch mužstiev sa ešte nestihli ani poriadne ohriať a už po 20 sekundách hry otvoril skóre duelu Markovič, ktorý tečom poslal puk za Riečického chrbát - 0:1. Hostia napádali svojho súpera už v strednom pásme a narúšali jeho útočné akcie. Košičania sa presadzovali len veľmi ťažko, ale v 12. minúte našiel Sojčík prihrávkou spoza bránky voľného Biceka a ten vyrovnal na 1:1. Domáci pokračovali v útočnej aktivite a o dve minúty neskôr Bartánus v úniku po druhý raz prekonal Čecha - 2:1. 

V úvode druhej tretiny mali Martinčania k dispozícii presilovú hru 5 proti 3, ale nedokázali ju pretaviť vo vyrovnávajúci gól. V následnej výhode o jedného hráča sa v 26. minúte ocitol v dobrej šanci Markovič, Riečický však podržal svoj tím. V polovici stretnutia nebezpečne pálil spomedzi kruhov domáci Bartoš, vzápätí sa na opačnej strane dostal do úniku Markovič, zoči-voči Riečickému nepochodil. "Oceliari" pridali smerom dopredu, Marcinko martinského gólmana ešte v 35. minúte neprekonal, no o minútu neskôr sa Bartoš natlačil pred Čecha a nedal mu šancu - 3:1. Hostia odpovedali 11 sekúnd pred druhou sirénou, keď Ďatelinka napriahol od modrej čiary a nechytateľnou strelou znížil na 2:3.

Do tretieho dejstva vstúpili aktívnejšie domáci hráči, dobre korčuľovali a vypracovali si viacero streleckých príležitostí. Obrana hostí na čele s brankárom Čechom si s nimi dokázala poradiť až do 49. minúte, keď sa v presilovej hre presadil Jenčík - 4:2. "Oceliari" sa presadili aj na konci 53. minúty, potom čo sa v hre 5 proti 4 presadil so šťastím Svatoš - 5:2. Už o niekoľko sekúnd neskôr sa rútil na martinského brankára Spilar, stav sa však nezmenil. 

Výsledok:
HC Košice - MHC Mountfield Martin 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Góly: 12. Bicek, 14. Bartánus, 36. Bartoš, 49. Jenčík, 53. Svatoš - 1. Markovič, 40. Ďatelinka. Rozhodovali: D. Konc - Gajan, Jobbágy, vylúčení: 4:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3174 divákov

Hlasy po zápase
Pavol Zůbek, asistent trénera Košíc: "Počas celého zápasu sme mali hernú prevahu. Vytvorili sme dostatok príležitostí najmä v druhej tretine. Bohužiaľ, do 50. minúty to na skóre vôbec nebolo vidieť, no v závere duelu sme sa predsa len strelecky presadili. Naše víťazstvo je určite zaslúžené." 

Daniel Babka, tréner MHC: "Do Košíc sme neprišli vyložene s defenzívnou taktikou. Snažili sme sa korčuliarsky s Košičanmi držať krok a dali sme i prvý gól. Potom sme spravili dve chyby a inkasovali dva góly. V druhej dvadsaťminútovke sa ukázalo aký je dôležitý Bartoš pre Košice, keď tretím gólom dodal ďalšie sily spoluhráčom. Po štvrtom góle sa to zlomilo a v presilovke 5 proti 3 sme si nedokázali vytvoriť dobrú šancu. Pri poslednom góle ušiel Svatošovi trošku puk a skóroval aj so šťastím."

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Skalica 3:2 

V úvodnej trojminútovke mali Skaličania platonický tlak a počas celej doby držali domácich v ich obrannom pásme. V 8. minúte bol v nájazde faulovaný Lušňák a nariadené trestné strieľanie aj premenil – 1:0. V 11. minúte hrali hostia presilovku, domáci zabudli na Mráza, ale ten osamotený na Tomeka nevyzrel. O dve minúty neskôr bolo avizované vylúčenie Vyrúbalíka, domáci založili rýchlu akciu, na ktorej konci bol po Brňákovej prihrávke Nemec, zblízka však netrafil bránku. Ešte v tom istom oslabení sa Skaličanom podaril brejk dvoch proti jednému, ale po Školiakovej prihrávke mieril Lažo nad bránku.

Už v 22. minúte prestrelil Romančíka pomedzi nohy Hamrák, ale puk sa dokĺzal tesne vedľa brány. V 27. minúte sa usadili Skaličania v útočnom pásme pri avizovanom vylúčené domáceho hráča a Kutálek od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 1:1. V 28. minúte vyrazil Romančík strelu Lušňáka, ale nevedel, kde má puk. Ten stál tesne pred čiarou nikým nepovšimnutý asi tri sekundy, no nakoniec ho Romančík priľahol. Lušňák si to vynahradil v 33. minúte, keď sa k nemu dostal vyrazený puk po strele Drgoňa, položil si Romančíka a strelou pod brvno opäť dostal domácich do vedenia. 

V úvode tretej časti hrali ešte Skaličania presilovku a Tomek dvakrát vychytal Stielera v stopercentných šanciach. Keď v 43. minúte nepochodil ani Preisinger, prišiel trest. O štyri minúty si niekoľkokrát vymenili puk Hamrák so Salijim, druhý menovaný následne trafil Romančíka do betónu, odkiaľ sa puk odrazil k nekrytému Románkovi a ten nemal problém skórovať od prázdnej brány – 3:1. Rovnako do prázdnej bránky skóroval aj Školiak, ktorému na opačnej strane prihral Stano – 3:2, ale viac sa už Skaličanom nepodarilo.

Výsledok:
ŠHK 37 Piešťany – HK 36 Skalica 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Góly: 8. Lušňák (tr. strieľanie), 33. Lušňák, 47. Románek – 27. Kutálek, 55. Školiak. Vylúčenia: 6:5 navyše Lažo (Skalica) 10 min za nešp. správanie,presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura, Kubuš - Kacej, Orolín, 1561 divákov

Hlasy po zápase
Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Sme radi, že sme zápas zvládli a dvojnásobne radšej, že to bolo proti Skalici, ktorú sme v tejto sezóne dosiaľ doma neporazili. Dnes nás podržal brankár Tomek, pretože naša hra nebola najideálnejšia. Bojovnosťou sme však dokázali doviesť zápas do víťazného konca."

Štefan Mega, asistent trénera Skalice: "Začali sme dobre. Úvodných desať minút bolo pod našou kontrolou, škoda zbytočného vylúčenia, ktoré nakoplo domácich a zásluhou trestného strieľania sa aj dostali do vedenia. V druhej tretine sme stiahli hru na tri útoky a podarilo sa nám vyrovnať, ale domácim sa podarilo opäť streliť gól. V záverečnej časti sme sa nevzdávali ani za stavu 3:1, podarilo sa nám znížiť a v závere sme mohli hrať aj presilovku 5 na 3, ale k výkonu rozhodcu sa nemôžeme vyjadrovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona