Tipsport extraliga: Hokejisti Nitry podľahli hráčom HK Orange

NETKY.SK • 22 November 2013, 08:32 • 2 min
Tipsport extraliga: Hokejisti Nitry podľahli hráčom HK Orange

NITRA - Hokejisti HK Nitra prekvapujúco podľahli vo štvrtkovom vloženom zápase Tipsport extraligy 2013/2014 reprezentačnému výberu do 20 rokov 4:5 pp a sn a zaknihovali tak vôbec prvú prehru na domácom ľade v sezóne.

slovakia

left justify in out

Cenné víťazstvo a dva body do tabuľky vybojoval pre svoj tím po úspešne zrealizovanom samostatnom nájazde útočník Dávid Minárik. 

Nitra začala proti mladým reprezentantom dobre, v 7. minúte obrancovia hostí nepokryli Štumpfa, ktorý bekhendom otvoril skóre. V polovici prvej tretiny sa po Milovej strele dostal k puku najlepší strelec Nitry Tománek a zaznamenal svoj 13. presný zásah v sezóne. Dve minúty pred prvou sirénou sa však do brejku dostal Minárik a po peknej individuálnej akcii znížil na rozdiel gólu - 2:1. 

Začiatok druhej časti zápasu patril hosťom, po vhadzovaní medzi kruhmi sa dostal k strele Palovič a prestrelil Zimu. V 27. minúte prišla dalšia studená sprcha pre domácich, pri prvom vylúčení v stretnutí sa dostali v oslabení hostia do brejku a po spolupráci s Tibenským dostal mladých reprezentantov do vedenia Kolena. V 32. minúte domáci vyrovnali, Ručkay poslal puk pred bránu hostí, obrana zabudla na voľného Bajteka a ten strelou zblízka prekonal Baroša - 3:3. 

V tretej tretine hrali domáci presilovku a opäť skórovali hostia, po góle Rusinu sa druhýkrát v stretnutí ujali vedenia. V 55. minúte bolo znovu vyrovnané, Milo napriahol od modrej a tečovanou strelou dosiahol svoj prvý gólový úspech v sezóne. Veľkú šancu na víťazný gól mal Lukáš Novák, no nedal, a tak sa predlžovalo. Nerozhodlo sa ani v nadstavenom čase, nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší hostia. Víťazný gól dosiahol Minárik. 

Výsledok:
HK Nitra - HK Orange SR 20 4:5 pp a sn (2:1, 1:2, 1:1 - 0:0, 0:1) 
Góly: 7. Štumpf, 11. Tománek, 32. Bajtek, 55. Milo - 18. Minárik, 23. Palovič, 27. Kolena, 48. Rusina, roz. nájazd Minárik, vylúčení : 1:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:2, rozhodovali: Lokšík - Brath, Sčensný, 1350 divákov.

Zostavy:
HK Nitra: Zima - Nádašdi, Milo, Ordzovenský, König, Rais, M. Novák, Ďurkech, Piačka - Kováčik, Chrenko, H. Ručkay - Tománek, Stümpel, L. Novák - Segľa, Hamrák, Bajtek - Štumpf, Kmeč, Pupák
HK Orange 20: Baroš - Luža, Predajniansky, Valjent, Černák, Bačik Gachulinec, Rusina, Dinda - Rzavský, Kolena, Koyš - Skalický, Šimun, Tibenský - Horvát, Mlynčár, Minárik - Palovič, Rehák, Gašpar

Hlasy trénerov

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Hráčov za dnešný zápas pochváliť nemôžem, evidentne je cítiť, že reči o lídrovi tabuľky nám nepomohli. Musíme sa vrátiť na zem." 
Ernest Bokroš, tréner SR20: "Po tých tenisových výsledkoch sme radi za tento zápas. Chlapci podali disciplinovaný výkon, o výsledku rozhodli naše dve oslabovky, kde sme dali dva goly, čo chlapcov psychicky zdvihlo."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies