Tipsport extraliga: Hokejisti Košíc nedali Popradu šancu, ani Zvolen Nitre

NETKY.SK • 4 November 2013, 08:23 • 2 min
Tipsport extraliga: Hokejisti Košíc nedali Popradu šancu, ani Zvolen Nitre

BRATISLAVA - Východniarske derby začalo v rýchlo tempe, útoky sa striedali na oboch stranách. Prvú gólovú šancu, ktorá sa v 3. min naskytla domácim využil štvrtý košický útok. Boltun presne prihral voľnému Hinďošovi a ten zblízka pohodlne otvoril skóre zápasu.

slovakia

left justify in out

V 8. min mohol zvýšiť vedenie Košičanov Spilar, ale puk z jeho hokejky tesne minul bránku hostí. Popradčania síce často útočili, ale do väčšej gólovej šance sa dostali až v 13. min, ale Paukovček ani na dvakrát Hyláka neprekonal. V druhej tretine domáci ešte zvýšili aktivitu a pokúšali sa o častú streľbu. V 23. min sa po odrazenom puku ocitol sám pred Sidorom Konečný, ale trafil len betóny popradského gólmana. Na druhej strane v 27. min z ojedinelého protiútoku Kroták trafil hornú žŕdku Hylákovej bránky. 

Potom prišli dva údery pre popradských hokejistov v podobe dvoch zlepených gólov v rozpätí jednej minúte. Najskôr v 30. min využil prvú košickú presilovku Macejko a ňom Boltun pridal tretí gól. Tri minúty pred koncom tretiny hrali Popradčania presilovku, ale naopak, do brejkov sa dostali Hrnka a Marcinko, ale svoje šance nepremenili. Rýchle tempo nepoľavilo ani v tretej tretine. Hneď v úvode mohli hosťujúci Paukovček a Lapšanský výsledok prikrášliť, ale v dobrých pozíciách neuspeli. 

V 46. min sa domáci Spilar pohral s pukom pred popradskou bránkou, oklamal aj Sidora a do prázdnej bránky strelil štvrtý gól domácich. Hostia nemali v tomto zápase šťastie v koncovke, keď v 50. min skončil puk po strele Paľočka opäť na žŕdke Hylákovej bránky. Košičania si v závere vytvorili tlak, ktorý korunovali v 55. min piatym gólom, ktorého autorom bol Bicek.

Výsledok
HC Košice - HK Poprad 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Góly: 3. Hinďoš, 30. Macejko, 31. Boltun, 46. Spilar, 55. Bicek. Rozhodovali: Kubuš - Kaceň, Rovenský, vylúčení: 3:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. 3564 divákov.

Hlasy po zápase

Anton Tomko, tréner Košíc: "Od začiatku sme sa snažili hrať aktívne. Darilo sa nám eliminovať útoky hostí. Z našej strany to bol dobrý zápas, aj keď nám chýbali niektoré opory. Teší ma, že v tomto zápase to potiahli mladí hráči. Naše víťazstvo bolo zaslúžené."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Zápas nám nevyšiel tak ako sme si predstavovali. Dôležitým momentom boli dva rýchle góly, ktoré sme inkasovali v druhej tretine. V hre nám chýbalo viac nápaditosti, rýchlosti a agresivity. Nedarilo sa nám v koncovke."

Zvolen zdolal Nitru 4:0

Po dvoch tretinách domácich hrialo pri srdci nečakane jednoznačné skóre 3:0. Po víťazstve nad Košicami aj proti Nitranom uplatnili obrovskú bojovnosť. Takticky vyzreli na súpera, vedeli presne kedy pritlačiť a kedy si šetriť sily na ďalší nápor. V prvej tretine chudobnej na strely naznačili hneď v úvode aj spôsob, akým by sa chceli presadiť. V 2. min sa o dorážky pokúšali pred bránkou zdravo agresívne pracujúci M. Jurík a Puliš a zhodou okolností práve títo hráči sa neskôr aj gólovo presadili. V 5. min Puliš so svojím typicky šibalským spôsobom spoza bránky dvakrát búšil do puku a na druhý raz sa mu aj podarilo Zimu v bránke prekonať. Potom sa domáci trochu zavreli v defenzíve, pozorne bránili a stálo pri nich aj šťastie, keď v 19. min po strele Segľu zazvonila žŕdka Šimkovej bránky.

V druhej tretine sa čakalo na vzkriesenie ospalej hry hostí, čiastočne aj precitli, no šance Hamráka v 30. min a Nováka v prečíslení o minútu neskôr im ovocie nepriniesli. Domáci opäť zvládli lepšie úvod dvadsaťminútovky, v 26. min hneď po štyroch sekundách početnej prevahy obranca Mucha doslova prestrelil od modrej Zimu a keď šesť sekúnd pred klaksónom v presilovke sa M. Jurík prekrásne preštrikoval pred bránku a puk zasunul tretí raz do bránky hostí, prekvapenie sa vyrysovalo už do reálnej podoby. Nepriaznivý stav hostí zmobilizoval len nepatrne, v kombináciách zlyhávali, šance si nevytvárali, a to sa už neobjavoval na ľade zranený Brabenec, po Podkonickom, ktorý nedohral zápas predtým s Košicami, ďalší ústredný hráč Zvolenčanov.

Nitrania utrpeli na strelecké suchoty a keď mohli zmierniť prehru, tak im stál v ceste Šimko, ako v 50. min pri šanci Pupáka. V 53. min všetky pochybnosti o tom, kto bol vládcom na ľade, zmazal Mucha bombou od modrej pod hornú žŕdku a definitívne spečatil debakel Nitranov, podfarbený shut-outom brankára Šimka. Ku koncu sa vyznamenal najmä pri šanci Tománka v 55. min, ktorý nad jeho zákrokom len neveriacky pokrútil hlavou. Od 58. min sa začala presilovka hostí o dvoch hráčov trvajúca 58 sekúnd, no ani táto výhoda hosťom nepomohla k čestnému úspechu. 

Výsledok:

HKM Zvolen - HK Nitra 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Góly: 5. Puliš, 26. Mucha, 40. M. Jurík, 53. Mucha. Rozhodcovia Jura, Lauff - Bednár, Snášel, vylúčení 7:4, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, zmeny: 41. bez Brabenca - 21. bez Štumpfa (Nitra), 1707 divákov.

Hlasy po zápase

Július Šupler, tréner Zvolena: "Hralo sa v tempe, vyrovnane, len šance riešili naši hráči s lepším dôrazom. Som rád, že mnohí pochopili jedno - musia tvrdo pracovať. Urobili nielen sebe radosť, ale aj fanúšikom zvolenského hokeja. Ja by som ešte o definitívnom obrate nehovoril, len o smere, ktorý sme nabrali a ktorý nám už prináša výsledky. V prestávke si musíme liečiť zranenia, kľúčoví Brabenec i Podkonický ich majú vážnejšie, bez nich by sa mužstvu dlhšie ťažko ťahalo. Podstatné je, že sa hráči odrazili od dna, zlepšila sa efektívnosť streľby, zvýšila bojovnosť."

Dukla Trenčín vyhrala nad Žilinou 3:1

Už v 5. min domáci Nemček rozozvučal žŕdku žilinskej bránky a vo vyrovnanej prvej tretine so šancami na oboch stranách to bol Trenčín, ktorému sa podarilo otvoriť skóre zápasu. V 18. min sa pred bránou Žiliny najlepšie zorientoval Kútny a otvoril skóre zápasu. Domáci na začiatku druhej časti po Rusnákovej dorážke zvýšili svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov, následný tlak však už nezužitkovali, naopak v 27. min Tomas z trestného strieľania znížil, čím vrátil snaživých Žilinčanov späť do hry.

Bojovné výkony oboch mužstiev aspoň trochu nahrádzali absenciu tvorivosti a pekných akcií, z čoho plynuli aj šance na zmenu skóre v tretej tretiny. Domáci Troliga a hosťujúci Novák však trafili len žŕdky. Ani jeden z tímov sa nedokázal strelecky presadiť a tak zápas kulminoval až v závere. Hostia mali k dispozícii dve presilovky, ktoré však nevyužili a v 59. min Kútny poistil vydreté trenčianske víťazstvo peknou strelou do šibenice.

Výsledok:

Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 18., 59. Kútny, 23. Rusnák - 27. Tomas (z trestného strieľania). Rozhodovali: D. Konc, Müllner - Junek, Šefčík, vylúčení: 5:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. 1085 divákov.

Hlasy po zápase

Róber Kaláber, tréner Trenčína: "Som rád, že aj v oklieštenej zostave sme tento zápas zvládli a podarilo sa nám splniť náš cieľ. Mužstvo ukázalo bojovné srdce, charakter a odohralo veľmi dobrý zápas, hoci viacerí hráči nastúpili so zvýšenými teplotami. Mrzí ma len, že počas našej presilovky sme dostali gól z trestného strieľania a že v závere sme urobili dve zbytočné technické chyby, ktoré sa nám mohli vypomstiť. Víťazstvom sme získali potrebný pokoj pred prestávkou."

Jan Neliba, tréner Žiliny: "Začiatok zápasu sme prežili aj s prispením šťastia a nášho výborného brankára. V tejto časti zápasu boli domáci lepším mužstvom. Až v druhej tretine sme dokázali hru vyrovnať a hoci sme znížili na rozdiel jediného gólu, v závere zápasu sme nedokázali premeniť presilovky a ani takmer minútovú početnú výhodu o dvoch hráčov. Opäť sa ukázalo, že súťaž je vyrovnaná a každý môže bodovať s každým."

Skalica prehrala s Martinom 1:2

Domáci chceli v ďalšom zápase odčiniť debakel s Nitrou. Hostia hrali od 3. minúty presilovku, gólovo ju však nevyužili. Náznak nebezpečnej šance predviedli v 8. minúte Školiak s Obdržálkom, no hosťujúci brankár Čech nemusel ani zasahovať. Hostia ani v ďalšej presilovke gólový účet zápasu neotvorili. Obe mužstvá hrali dosť nepresne, viac sa bojovalo ako kombinovalo. Skóre sa menilo až v 14. minúte, keď sa puk dostal po ľade za chrbát Čecha z hokejky Kropáča. Preriedená divácka kulisa tak sledovala herne i gólovo chudobnú prvú časť zápasu.

Prvú vyloženú šancu druhej tretiny spálil v 22. minúte Lažo, keď Školiakovu prihrávku nevyužil na presnejšie zakončenie. Ďalšiu gólovú šancu mal Kropáč, ale jeho dorážka po predchádzajúcej dobrej strele bola nedôrazná. Stielerova strela v 24. minúte len tesne minula Čechovu bránku. V 28. minúte boli pre vzájomnú potýčku vylúčení Stieler a Tupý, no hru 4:4 ani jedno z mužstiev nevyužilo. Hostia nevyrovnali ani pri vylúčení Šátka. Ďalšie príležitosti mali Kutálek, Lažo i Mikúš, no skóre sa už nemenilo a ani v druhej tretine nevideli diváci oveľa lepší hokej ako v prvej časti hry.

V poslednej tretine bol rozhodujúci moment, keď sa hosťom v 48. minúte podarilo z presilovky vyrovnať peknou strelou Novotného od modrej čiary. V 49. minúte mohli zápas rozhodnúť v riadnom hracom čase, keď bol Markovič po návrate z trestnej lavice faulový, ale trestné strieľanie nepremenil. V predĺžení, hoci ho domáci hrali 4:3, o svojom víťazstve nerozhodli. Stratili tak ďalšie dva body.

Výsledok:

HK 36 Skalica - MHC Mountfield Martin 1:2 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 0:1) 
Góly: 14. Kropáč - 48. Novotný, rozhodujúci nájazd Novotný. Rozhodovali: Konc - Brath, Sčensný, vylúčení: 6:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1369 divákov

Hlasy po zápase

Štefan Mega, asistent trénera Skalice: " My sme chceli dnes získať tri body, nakoľko nám posledný zápas nevyšiel. Dnes sa nám to opäť nepodarilo, aj keď sme mali v prvej tretine niekoľko šancí, vyhrali sme len 1:0. Ani v druhej tretine sme nepremenili svoje šance, po ktorých sme súperovi mohli odskočiť o dva-tri góly. V tretej tretine Martin využil presilovku po chybe našej obrany - máme neskúsené mužstvo. V nájazdoch sme tento rok ešte neboli úspešní."

Daniel Babka, tréner MHC: "My sme zápas odštartovali dobre, aj keď sme prvú tretinu prehrali. V systéme sme hrali tak ako sme mali, nepokryli sme však hráčov pred bránkou. V druhej tretine to bolo pre nás náročné, chýbali nám trocha sily, museli sme hrať opatrnejšie. V závere sne spravili dve chyby, kedy mala Skalica dve príležitosti, podržal nás však brankár. V tretej tretine sa nám podarilo vyrovnať v presilovke, v predĺžení sme mali veľkú šancu, potom sa nám to vrátilo v nájazdoch. Treba chlapcov pochváliť za bojovnosť."

Piešťany zdolali Banskú Bystricu

Vstup do stretnutia mali lepší hostia z Bystrice. Už v 5. minúte sa Bystričanom podarilo prečíslenie dvaja na jedného, Lamper našiel presnou prihrávkou Ziga a ten spravil z Tomeka štatistu – 0:1. V 7. minúte viedli hostia už dvojgólovým rozdielom. Po vyhranom buly vystrelil od modrej Saracino, Tomek jeho strelu vyrazil iba ku Kadurovi a ten nezaváhal – 0:2. Piešťany sa na výraznejší odpor v prvej časti nezmohli. 

V druhej tretine im však stačilo päť minút na dokonalý zvrat. V 21. minúte využil prihrávku Melichárka spomedzi kruhov Saliji – 1:2. V 22. minúte prihral spoza bránky pod seba Bartánus, puk sa dostal k Peškovi, ktorý ho krížnou prihrávkou posunul na J. Ručkaya a ten nemal problém vyrovnať. V 25. minúte už domáci viedli. Bartánusova strela sa odrazila priamo k J. Ručkayovi, ktorý dal svoj druhý gól v zápase. Záver druhej tretiny však opäť patril Banskobystričanom a domácich niekoľkokrát podržal Tomek. 

Hostia pokračovali v nastúpenom trende z konca druhej časti a dočkali sa vyrovnania v 46. minúte. Bystričania vyhrali buly, od modrej strieľal Rosandič, Tomek jeho strelu vyrazil iba k Zigovi, ktorý si ešte položil brankára a bez problémov vyrovnal. Strhnúť vedenie opäť na stranu domácich mohol Jakub Ručkay, ale k prihrávke o Bartánusa sa nedostal. Záver zápasu patril Bystričanom no Tomeka už neprekonali. 

V predĺžení mohol rozhodnúť Saliji, keď najskôr v jeho úvode netrafil prázdnu bránku po prihrávke Melichárka a v jeho závere zlyhal v rovnakej príležitosti po prihrávke Nemca. 

V samostatných nájazdoch sa za domácich presadili Bartánus a Holovič, za hostí Kafka.

Výsledok:

ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 4:3 sn (0:2, 3:0, 0:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 22., 25. J. Ručkay, 21. Saliji, 65. Holovič. - 5., 46. Zigo, 7. Kadura. Rozhodovali: T. Orolin - Gavalier, Tornay, vylúčení: 0:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1492 divákov

Hlasy po zápase

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Mužstvo ukázalo dve tváre. V prvej tretine to bola z našej strany katastrofa, hrali sme bez pohybu, Bystrica si s nami robila, čo chcela a môžeme byť radi, že bolo iba 0:2. V druhej tretine mužstvo ukázalo svoju silu. Zápas sme zvrátili a mohli sme výsledok aj navýšiť, nepodarilo sa. V tretej časti súper vyrovnal. V predĺžení sme nepremenili dve tutovky, čo sme si vynahradili v nájazdoch.“

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „Mali sme dobrý vstup do zápasu. Úvodná časť bola solídna. Druhá tretina naopak, hotová katastrofa. Za dve minúty sme stratili náskok, ktorý sme si vybojovali. Hrali sme príliš laxne. V záverečnej časti sme sa vzchopili a podarilo sa nám vyrovnať. Sme radi, že odchádzame aspoň s bodom."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies