Tipsport extraliga: Bardejov vyhral v baráži nad Žilinou, v sérii znížil na 1:2

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 08:50 • 2 min
Tipsport extraliga: Bardejov vyhral v baráži nad Žilinou, v sérii znížil na 1:2

BARDEJOV - Hokejisti HC 46 Bardejov zvíťazili v treťom stretnutí baráže o extraligu na domácom ľade nad MsHK DOXXbet Žilina 4:3 po predĺžení a znížili stav série na 1:2 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Žilina si previezla do Bardejova dve výhry a hneď v úvode tretieho zápasu využila prvý brejk. Po Drevenákovej prihrávke Jarolín vymietol ľavý roh Riečického bránky vo 4. minúte. Domáci hľadali spôsob na prekonanie stredného pásma, no činnosti v útočnej tretine sa im nedarilo realizovať. V 13. minúte Kramár uvoľnil Ščurka, ten slalomom prešiel cez obrancov a prekonal Peksu na 1:1. 

Keď domáci ustáli oslabenie na prelome tretín, mali šancu po dvojnásobnom vylúčení Kloudu, aj domáci Baláž išiel na lavicu a pri hre 4:4 sa individuálne presadil Marek Slovák, ktorý opäť dostal Žilinu do vedenia. Potom prišli minúty domácich, ktorí pridali na obrátkach, boli dôraznejší. Matis strelou spomedzi kruhov vyrovnal na 2:2. Otočiť výsledok pri oslabení mohol Ščurko, no jeho zakončenie Peksa kryl. Domáci išli do vedenia, keď Vaško prihral puk Hričinovi a ten z pravého kruhu upravil na 3:2. Domácim sa nedaria presilovky, keď následne nevyužili už štvrtú. 

Výborné hokejové divadlo vyvrcholilo v záverečnej tretine, kedy sa vyznamenali obaja brankári. Domáci hráči boli rýchlejší, možno sa zbavili aj nervozity a rešpektu, ale proti skúsenému súperovi sa im odskočiť o dva góly nepodarilo. Naopak, v 51. minúte domáca obrana nestihla brejk Kloudu, ten našiel výborne korčuľujúceho Tomasa, ktorý vyrovnal na tri a poslal zápas do predĺženia.

V predĺžení pri hre 4:4 nechýbala snaha o rozhodujúci gól na oboch stranách. Keď narazenie Ščurka na mantinel zostalo nepotrestané aktéri už mysleli na nájazdy, no prišlo vylúčenie Tomasa za podrazenie a hostia si zobrali oddychový čas. Presilovku 4:3 domáci využili. Kramárova delovka vypadla Peksovi z rukavice a v 68. minúte Gmitter dorazil na víťazný gól a upravil stav série zápasov na 1:2.

HC 46 Bardejov - MsHK DOXXbet Žilina 4:3 pp (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Góly: 13. Ščurko (Kramár), 27. Matis (Hajnik, Dancsák), 35. Hričina (Vaško, Ščurko), 68: Gmitter (Kramár, Valentín) - 4. Jarolín (Drevenák, Varga), 25. Slovák (Ostrčil), 51. Tomas (Klouda, Škovira). Rozhodovali: Jura, T. Orolin - Gavalier, Tornay, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2000 divákov
/na zápasy: 1:2/ 

Zostavy: 
Bardejov: Riečický – Valentín, Krčula, Kramár, Mojdis, Slimák, M. Gajdoš, Takáč, Hopkovič - Gmitter, Baláž, Belušár – Vaško, Ščurko, Hričina - Saliji, Dancsák, Matis - Hajnik, Ľ. Chovan, Česelka
Žilina: Peksa – Dlouhý, M. Chovan, Bajaník, Leško, Ďurák, Ostrčil, Bagin, Ščerbák - Drevenák, Jarolín, Varga - Škovira, Klouda, Tomas - Kalla, Valášek, Slovák - Lipovský, Linet, Čavrk

Hlasy po zápase:
Ján Vodila, tréner Bardejova: "Nadviazali sme na dobrý druhý zápas v Žiline a dnes sme podali kvalitný výkon so srdcom pre Bardejov. Aj keď sme na začiatku inkasovali, nepoložili sme sa. Nechceli sme prepadnúť v útočnom pásme. No na začiatku sme urobili chyby, čo súper využil. Bolo to aj o brankároch a ich výkonoch."
Martin Groma, tréner Žiliny: "Začali sme dobre, dvakrát sme išli do vedenia, lenže súper vyrovnával, dokonca odskočil na 3:2. Stálo nás veľa síl vyrovnať. V predĺžení rozhodlo smolné vylúčenie a troška nešťastný gól. Verím, že sa pripravíme ešte s väčšou zodpovednosťou a štvrtý duel vyhráme. Každé stretnutie je aj o brankároch, dnes rozhodla šťastena na domácich hokejkách."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies