Tipovanie ideálnou pračkou na špinavé peniaze

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 13:10 • 2 min
Tipovanie ideálnou pračkou na špinavé peniaze

PARÍŽ - Organizovaný zločin každoročne zbaví špiny 140 miliárd dolárov (100 miliárd eur) stávkami na športové podujatia.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo spoločnej štúdie Medzinárodného centra pre bezpečnosť v športe (ICCS) a parížskej univerzity Sorbonna. Napriek zvýšenej snahe všetkých inštitúcií väčšina z podvodov zostáva neodhalená. Len v roku 2013 sa ich počet odhaduje rádovo na stovky až tisíce.

 

"Kriminalita kradne športu dušu a dôveryhodnosť. Musíme šport zachrániť, vyhnať podvody z hál a štadiónov a presunúť boj do ulíc a palácov, v ktorých žijú tí, čo riadia korumpovanie," povedal riaditeľ ICSS pre integritu športu Chris Eaton, bývalý šéf bezpečnosti Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). 

 

Na štúdii pracovalo 70 odborníkov z rôznych krajín dva roky. Navrhujú napríklad zaviesť nové dane, z ktorých by sa financovali opatrenia proti korupcii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies