Tipos vyhral súd: Slovensko nemusí platiť cyperskej spoločnosti Lemikon

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 09:10 • 2 min
Tipos vyhral súd: Slovensko nemusí platiť cyperskej spoločnosti Lemikon

BRATISLAVA - Slovensko nemusí platiť cyperskej spoločnosti Lemikon. Najvyšší súd vo štvrtok minulý týždeň zrušil rozsudok, podľa ktorého mala národná lotériová spoločnosť Tipos poslať na Cyprus 14,1 milióna eur. Uvádza to dnešné vydanie denníka SME.

slovakia

left justify in out

Denník pripomína, že pochybný rozsudok vyniesol pred ôsmimi rokmi Krajský súd v Bratislave. Peniaze mal Tipos platiť za to, že v rokoch 1996 až 2002 údajne neoprávnene pomenoval svoje lotérie menami Športka, Šanca a Mates. V tom čase podľa súdu mala na tieto značky monopol bývalá Športka. Podľa aktuálneho rozhodnutia Najvyššieho súdu nie je isté, že Tipos používal značky od Športky neoprávnene. Opätovne to musí preveriť Krajský súd v Bratislave. Keď zistí, že Tipos mohol lotérie nazývať Športka či Mates, žalobu zamietne a Slovensko tak Lemikonu nebude platiť nič, píše denník.

 

Lemikon si nárokuje od Tiposu vyše 60 miliónov eur, pohľadávky kúpil od spoločnosti Športka. V súdnom spise je viacero dôkazov, ktoré naznačujú, že táto časť kauzy je úplne vykonštruovaná. Ústavný súd napríklad upozornil, že súdy pred ním úplne ignorovali fakt, že Tipos síce roky využíval know-how Športky, no aj jej za to platil. V 90. rokoch zaplatil Športke celkovo 286 miliónov korún. Peniaze, ktoré Slovensko poslalo Lemikonu, už asi neuvidíme, konštatuje denník. Schránka nemá majetok. Či Tipos hodlá tlačiť na Lemikon, aby peniaze vrátil, štátna lotéria nepovedala. Podľa jej hovorcu Rastislava Čépeho sa vyjadrí, až keď jej Najvyšší súd pošle písomné odôvodnenie svojho rozhodnutia, uvádza sa okrem iného v článku denníka SME.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies