Tipos vlani mierne zvýšil výnosy na vyše 370 miliónov

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 13:15 • 2 min
Tipos vlani mierne zvýšil výnosy na vyše 370 miliónov

BRATISLAVA - Národná lotériová spoločnosť Tipos dosiahla v minulom roku celkové výnosy 371,2 mil. eur. V medziročnom porovnaní stúpli o 3,1 %. Náklady dosiahli 363,4 mil. eur a tak čistý zisk spoločnosti predstavoval 7,9 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Až 99,7 % z výnosov pritom predstavujú tržby z hazardných hier, ktoré medziročne vzrástli o 3,2 % na 370 mil. eur. Uvádza sa to v správe rezortu financií o výkone akcionárskych práv v spoločnostiach v jeho pôsobnosti.

 

“Na náraste nákladov za rok 2013 sa podieľali všetky priame náklady súvisiace s nárastom celkových tržieb z prevádzkovania hazardných hier,” konštatuje sa v správe. Najvyššou nákladovou položkou sú náklady na výhry, ktoré vlani dosiahli 276,9 mil. eur. Druhou najvyššou položkou po nákladoch na výhry sú tradične zákonné odvody.

 

“Sumárny objem odvodov z prevádzkovaných hazardných hier do štátneho rozpočtu Slovenskej republiky predstavuje sumu 34,5 mil. eur, čo je medziročný nárast o 2,5 mil. eur,” uvádza sa v materiáli. Tipos tak vlani odviedol do štátneho rozpočtu historicky najvyššiu sumu počas svojej existencie. 

 

V štátnej kase však skončia aj ďalšie zdroje. Ministerstvo financií totiž ešte v máji cez valné zhromaždenie spoločnosti Tipos schválilo rozdelenie vlaňajšieho 7,9-miliónového zisku firmy, z ktorého dividendy predstavujú 3 mil. eur. Tipos okrem toho odviedol na dani z príjmov takmer 2,4 mil. eur. 

 

Tipos, národná lotériová spoločnosť, a. s. Bratislava vznikol zápisom do Obchodného registra SR v januári 1993 a s obchodným menom Tipos, a. s. pôsobil do júna 2005. Jediným akcionárom spoločnosti je Slovenská republika zastúpená Ministerstvom financií Slovenskej republiky. Venuje sa prevádzkovaniu lotériových a hazardných hier, prostredníctvom siete on-line obchodno-prevádzkových miest a aj prostredníctvom internetu. V minulom roku zastrešila aj štátny projekt bločkovej lotérie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies