Tipos spúšťa novú lotériu, najnižšia garantovaná výhra je 10 miliónov eur

NETKY.SK • 21 September 2015, 12:33 • 2 min
Tipos spúšťa novú lotériu, najnižšia garantovaná výhra je 10 miliónov eur

BRATISLAVA - Nová lotéria, ktorú od 3. októbra spúšťa národná lotériová spoločnosť Tipos pod názvom Eurojackpot, zaručí tipujúcim najnižšiu garantovanú výhru 10 miliónov eur a najvyššiu 90 miliónov eur. Slovenská stávková spoločnosť sa tak pripája k 16. krajinám Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Je to, ako povedal pre TASR na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave člen predstavenstva akciovej spoločnosti Tipos Peter Vanek, najvyššia možná výhra, ktorú môže tipujúci na Slovensku získať. "Na slovenskom trhu nie je iný lotériový produkt, ktorý by dosahoval také výšky. Je to jackpotová hra a je naším záujmom, aby zákazníci na Slovensku mohli hrať o také obrovské výhry, a tá desaťmiliónová garancia hovorí za všetko. Ide o unikátnu hru, keď sa jackpoty nejakým spôsobom kumulujú," zhodnotil Vanek pre TASR. Pripomenul tiež, že výhry sú oslobodené od daní a Tipos z vkladov dáva časť peňazí na výhry a následne zaplatí odvody do štátneho rozpočtu.

 

Prvé stávky v lotérii bude možné uzatvárať od 3. októbra a prvé žrebovanie vo fínskych Helsinkách s účasťou Slovenska bude 9. októbra, kde sa budú vždy žrebovať výherné čísla každý piatok po 20. hodine. Stávky sa budú môcť uzatvárať v zberných miestach Tiposu, prostredníctvom internetu, cez SMS alebo cez mobilnú aplikáciu pre smartfóny. Hráč si na tikete zvolí päť čísiel z číselného radu jedna až 50 a dve z číselného radu jedna až desať. Cena za jeden tip je dve eurá. Jackpot vyhráva ten, kto uhádne všetkých sedem čísiel. V ďalších 11 poradiach sa hrá o nižšie výhry. Výsledky budú zverejnené na druhý deň po žrebovaní.

 

Lotéria má aj svoju doplnkovú hru Eurojackpot JOKER, do ktorej sa môže zapojiť len účastník Eurojackpotu. V nej je garantovaná výška výhry v prvom poradí 50.000 eur, za účasť v tejto hre sa platí jedno euro. Posledná možnosť zapojiť sa do žrebovaní sa bude končiť každý piatok o 18. hodine.

 

Tipos garantuje anonymitu výhercov. Eurojackpot sa hrá od roku 2012. Populácia krajín, v ktorých sa lotéria hrá, predstavuje 270 miliónov obyvateľov. Ide o najväčšiu lotériu spomedzi všetkých európskych lotérií. Historicky prvým výhercom maximálneho jackpotu 90 miliónov sa stal v máji tohto roku tipujúci v Českej republike, ktorý dostal v prepočte na české koruny 2,446 miliardy českých korún. Predstihol tak doterajších dvoch výhercov z Fínska a Nemecka, ktorí vyhrali jackpoty vo výške 62 a 60 miliónov eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies