Tipos extraliga: Lašák volá po štyroch rozhodcoch

NETKY.SK • 26 Október 2013, 11:56 • 2 min
Tipos extraliga: Lašák volá po štyroch rozhodcoch

KOŠICE - Hokejový brankár Ján Lašák, ktorý momentálne pôdobí v Dukle Trenčín, už niekoľkokrát vyzval kompetentných, aby zápasy Tipsport extraligy viedli štyria rozhodcovia.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od iných najvyšších súťaží sa na Slovensku využíva stále systém s tromi arbitrami, len v niektorých súbojoch základnej časti rozhodujú štyria. Kvarteto mužov v pruhovanom je na ľade až v súbojoch play-off. Lašákove výzvy však zatiaľ nenachádzajú odozvu.

"Prostredníctvom médií by som chcel apelovať na nejakého sponzora, ktorý by zabezpečil 40-tisíc eur na druhého hlavného rozhodcu. Veľmi by to extralige pomohlo," vyzýval podľa Hokej.sk Lašák po piatkovom súboji v Košiciach. Podľa najúspešnejšieho brankára modernej slovenskej histórie by sa sponzorom mohla investícia vrátiť vo viacerých formách. Zvolenský rodák hovorí na základe vlastných skúseností zo zahraničia. "Štyria rozhodcovia na ľade by ponúkali dobrý priestor na reklamu a vynaložené prostriedky by sa vrátili. Viem, že v dnešnej dobe je to veľká suma, ale tá investícia by sa vrátila mnohonásobne a zväz by sa mal uberať takouto cestou. Chýb je priveľa a ja z nich neviním rozhodcov. Jednoducho nemôžu vidieť všetko, a preto volám po druhom hlavnom. Vyhli by sme sa množstvu problémov a bolo by to oveľa lepšie," dodal pre Hokej.sk Lašák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies